16 mesačná dcérka málo priberá

jannet07
2. sep 2017

Ahojte mamičky.Uz dlhšie mame trápenie s jedenim u našej 16 mesačnej. Malo jedava,uz skúšame aj možné aj nemožné. A hlavne malo pribera. Má 16.mes a váži 9300g.celkovo pribera strašne pomaličky.
Prosim poraďte co robit,nerobiť,ako postupovať .Cítim sa momentálne nanic.buduci týždeň asi zájdeme lekárke.
Ďakujem

jannet07
autor
2. sep 2017

*priberanie

mattkapd
2. sep 2017

@jannet07 ale ak máte nejaké pochybnosti tak najlepšie vás pozná A ubezpeči len váš doktor. .držím palceky

jannet07
autor
2. sep 2017

Ďakujem,podľa tejto kalkulačky mame ok váhu. Pochybnosti ohľadom jej zdrav.stavu nemám. Akurát ta vaha😐

mattkapd
2. sep 2017

@jannet07 tak ja tiež neviem ale mám dve netere jedna bude mať o mesiac 2 roky ta ma tak 10,5kg A druhá bude mať O mesiac 4 roky a ta ma necelých 13kg. .kamaratkA má ročnú dcérku a má 7,5kg ..

libka1
2. sep 2017

@jannet07 vahu neries, ja mam trojrocnu zdravu ako repa a sikovnu kocku co ma 12,5 kg. Ak by si mala podozrenie ze nieco nie je v poriadku, tak lekarka a vysetrenia, ale pokial ta stresuje len vaha tak klud a uzivaj si dcerku 😉

jannet07
autor
2. sep 2017

@libka1 ďakujem. Ona sa aj vie pekne a vela najesť..len proste ta vaha nejde nejako hore. Inak je úplne fit,sikovnejsia A rýchlejšia ako jej rovesníci. Čo by som dala zato abu mi konečne začala pekne jesť. Ďakujem Vám za povzbudenie

lia23
2. sep 2017

Ja vobec nevidim problem vo vahe....nemyslim ze by vazila nejak malo....moj syn ma sice 18m a okolo 12kg..ale je to chlapec..dievcata su "lahsie" vahovo,preto si nemyslim ze by to bol problem..u nas v skupinke su deticky tiez s podobnou vahou...mozu ist zubky a preto nemusi chciet papat..Nas tiez nie je neviem kay jedak-tiez prebera,vybera co chce papat...su dni kedy sa napapa poriadne ako chlap a niekedy su dni kedy zje este menej ako vrabec..ale nenutim ho...skusam mu nukat castejsie,roznou formou ked je problem...myslim ze ked budu hladni tak budu papat...dolezity je pitny rezim....inak-ked enchce papat tuhsiu stravu tak skusam dat nieoc s jemnejsou konzistenciou..napriklad tvaroh(termix)...alebo puding...alebo tak

libka1
2. sep 2017

@jannet07 No vidis, mas mudre, krasne dieta. Nepokaz si to zbytocnym stresovanim. Moja papa ako kosacka a aj tak je taka trlica. Hadam jej to vydrzi cely zivot a nebude musiet drzat diety ako ja 😀

inulienka29
2. sep 2017

Ahoj, moja Paulinka ma 21mes a 9700g, cele dni niečo je 😀 zacina ovocim, potom masko, zelenina, po obede banan/jablko/ine ovocie, cestpviny, zje aj 3taniere vyvaru ale husteho s cestovinami, zeleninou a masom, sladkosti neje, pije len cistu vodu a este stale ju dojcim (v noci uz spi niekolko mesiacov) takže...dobry metabolizmus? Poriadne zacala jest až niekedy po roku...cca 14-15mes mala? 🙂 nestresuj, ak je dieta vesele čulé hrave a ma dobru farbu v lickach je v poriadku 🙂

inulienka29
2. sep 2017

@libka1 aj ja veru dufam ze jej to vydrží a bude štíhla dievčina 😀

martul
2. sep 2017

@jannet07 tak teda vie alebo nevie pekne jesť lebo píšeš na začiatku ze vie potom ze nevie. Chodite k doktorke nie? Neprospieva, nevladze, je bledá unavená, malatna?! Ak áno isla by som doktorke spraviť krvny obraz, akí ste vy rodicia, aké má rodinnú predispozíciu? Ja som tiez bola hrozne chudá ine si z detstva nepamätám len ako sa mňa slebo maminy pýtali vsetci co som taká chudá, ale vysledky som mala ok, živá som bola az moc. Tak sa prestala aj mamina s tym trápiť. Možno skús vitamíny v lekarni ti poradia, a režim pravidelna pestra strava ziadne maskrty medzi tym aby jej to neklamalo zaludok.

martul
2. sep 2017

@jannet07
Este som chcela doplniť ze dieťaťu nemusí ísť vaha hore nejako viditelne majú prijem ale aj veľký výdaj furt behajú lietaju hlsvne teraz v lete takze co zje hneď aj vybehá

jannet07
autor
3. sep 2017

@martul zhrnula by som to tak, Že papa zle a malo .avšak niekedy sa vie pekne a vela najesť.Neviem od čoho to závisí.(vysvetlenie ku komentáru vyssie)je fit.nie je apaticka ani cyanoticka (bleda). K lekárovi samozrejme chodíme,avšak nie asi tak často ako sa chodí s malými deťmi na sk.nezijeme na sk.

jannet07
autor
3. sep 2017

Dakujem všetkým.konzultovala som to dnes s mojou známou lekárkou.☺

martul
4. sep 2017

@jannet07 a vysledok? Nejaké vyšetrenie?

ivec16
4. sep 2017

@jannet07 podla mna ok, moj vtedy mal tiez ledva 10kg... a jedenie nic moc... casom sa jedenie trosku zlepsi... kym su zdravy plny energie nie je o com