15 mesačný už týždeň nechce mlieko

bobana297
20. dec 2017

Ahojte. Mam 15 mesacneho synceka, ktory papa kravske mlieko od roka. Davam mu aj na spicku lyzicky granko. No ale teraz posledny tyzden trucuje a nechce ho pit. Rano si da dva glgy a flasku zahodi a vecer to iste. Co mu mam teda davat rano a vecer? mali ste to niektora aj vy?
Dakujem za rady a typi

jankaga
20. dec 2017

@bobana297 ine mliecne vyrobky... Kase, jogurty napr.

lubina
20. dec 2017

@bobana297 nasa starsia dcera uplne prestala pit mlieko ked mala 17 mesiacov (dnes ma 12 rokov a mlieko stale nepije)...ale k veci, dr mi vtedy povedala, ze jej mam davat jogut, syr natierat na chlebik, alebo platkovy (ak samozrejme taky zje), proste to mlieko nahradit "mliekom" v inej forme....

kvojtanikova
20. dec 2017

tiez mi lekarka poradila ze nahradit mliekom v inej forme - syry, jogurty, pudingy, kase, atd. Ak ide o to, ze pri flaske zaspava a potom ked ju nechce a vyhodi tak nevie zaspat tak by som skusila riedku kasu do flase spravit alebo dat len caj, pripadne polievku? rano by som to uz s flasou neriesila - nechce, nevadi, nech si da chlebik, jogurt...atd. a caj na zapitie.

kacko12
20. dec 2017

Presne to, co ti radia baby. Ale ine som ti chcela napisat. Moze to byt len take obdobie, moj ma 16 mesiacov a len 2 dni dozadu znovu zacat pit mliecko. Predtym tyzden a pol nic. Presne ako u teba. Dva glgy a potom flasa letela.

babina_33
20. dec 2017

Skus mozno riedku krupicovu kasu 🙂

hettinka
20. dec 2017

Má viac rozumu, ako matka... kravské mlieko takéto dieťa ešte nemá piť a granko už vôbec nie.

tamara263
20. dec 2017

Mam kamaratku ktora ma rocnu dceru a tiez jej prestala pit mlieko cca asi v 9 -10 neviem presne mesiaci a tiez jej lekarka kazala nahradit ho jogurtom syrom a podobne a pred par dnami jej zacala pit mlieko sama od seba pri zaspavani jej dala caj

lavieenrose
20. dec 2017

skus mu dat v pohariku..flasu zruz..vyhoda do buducnosti...a nerob znkomara somara..urcite je aj jogurty aj syr...tavenemu by som sa vyhla ;)

klaudi31
20. dec 2017

No tak už má asi mlieka plné zuby, na nejaký čas ho vynechaj a potom skús znova, to bude len také obdobie 🙂 Dávaj mu miesto toho čaj do fľašky

zuzka38
20. dec 2017

@bobana297 mlieko dieťa od roka nepotrebuje, potrebuje zdravú stravu

tanickalab
20. dec 2017

Už by som bola povedala, že môžeš začať v pohode s normálnou stravou. Vymieňaj mlieko za rôzne kašičky a pyré. Isto mu treba trocha zmeny..

maykaaa1122
20. dec 2017

Skus mozno riedku krupicovu kasu..alebo mrkvicku uvarenu a popucenu

lavieenrose
20. dec 2017

dieta ma rok a tri mesiace ma zuby treba mu pestru stravu..aj na ranajky aj na veceru..ja keby mam kazde rano krupicu tiez ju nechcem...a mrkvu na ranajky 😕...normalne vianocku..alebo jogurt..puding..chlebik s masielkom...parky,salamka z lidla bez eciek( nemaju dusitany) takze nie su zdraviu skodlive..

stanislavicenka
20. dec 2017

@lavieenrose parky, salamy, a ine nechutnosti dieta nepotrebuje. Toto su rady. Ked uz, salamu dieta moze od 3 rokov. A Parky? myslite to vazne? viete co vsetko obsahuju? a nech su aj od neviemkadial, my to doma nejeme.

@bobana297 a co sa tyka toho mliecka, je to ok. Netreba sa obavat, naozaj. Mam 2 rocnu dcerku, a nepije ziadne mliecko vobec, okrem materskeho. Lekarka to vidi uplne v poriadku. Celkovo, mliecnych vyrobkov zje dost, vela jogurtov, syr. A mozno to bude naoazj iba obdobie. A netreba sa ani obavat, ci nebude mat malo vapnika, na to potrebuje aj tak vitamin D, aby sa vstrebal.

lavieenrose
20. dec 2017

@stanislavicenka nemam paranoju ze by v tom boli veci co nenapisu na obal..

emilia25
20. dec 2017

Veru aj moja mala tiez na chvilku prestala pit kakavko hlavne ked jej isli zubky uplne ho odmietala a potom ked uz vysli tak ho vypila.vtedy som bola veru rada ze do seba dala aspon caj.

hettinka
20. dec 2017

@lavieenrose pozri si občas d-test na STV2 to chodí ... naposledy testovali spišské párky, ANI JEDNY neobsahovali to, čo deklarovali na obale, namiesto papriky mali farbivo, obsahovali viac soli, namiesto hovädzieho mäsa bravčové kože atď... akože ilúzie o kvalite našich výrobkov nemám, však vieme, čo bolo s vajíčkami ... no niečo jesť musíme, akže tiež kupujem, čo je v obchodoch
Ale salámy, párky a podobné "delikatesy" deťom do aspon 3 rokov netreba. Ja som občas kupila teľacie párky od miestneho výrobcu, to sa mi zdalo ešte OK a detskú šunku občas kúpim tiež, ale už sú deti staršie. Do tých 3 rokov som im to nedávala.
Však dá sa urobiť aj rôzne nátierky, kľudne aj každý deň inú, aj mäsovú z mäska, čo zostane napr. z polievky. Aspon v škôlke nebude problém, že také "nelúbi".
Mlieko dieťa nemusí, ak sa mu to vie nahradiť bielym jogurtom (tiež by som sa vyhla tým "detským", ako napr. MONTE ani Pribináček nie je jogurt, to okolo jogurtu ani nešlo), syrmi, jogurtovým mliekom a podobne. Na vápnik je super aj mak.

lavieenrose
20. dec 2017

@hettinka daj vediet ked budu testovat parky detske z lidla...aj salamu je tam maso sol v salame je este dym z bukoveho dreva...v parkach acerola..presne si nepamatam...co je na tam najviac nezdrave ? sracky z obchodu s e 250 nedavam ..ked si pozries parky inej znacky a aj salamy "detske" vsade su aditiva..ecka..takze tie ani dospelim nie to detom od troch rokov..co ja davam dietatu je to len maso a sol..a par veci z ktorych sa neumiera..mozes byt mudra ale moje dieta nezje vsetko co jej dam pod nos..mozem robit kazdy den inu natierku ale ma iba zopar co spapa...a ja budem jest parky a ona mi bude revat pod nohami? ci mam sa zavret na zachode?...btw aj ja jem iba detske z lidla..

hettinka
20. dec 2017

@lavieenrose jasne, keď si ju to raz naučila jesť a sama sa tak stravujes, je ťažké to už teraz zmeniť. Mne to príde v tom veku do 3 rokov zbytočne, dieťa zaťažovať parkami a salamkami. Ak sa zo dieťaťu nedá, nepozná zo a nepýta to.

Rovnako ako sypať granko do mlieka. Ked už, radšej uvariť klasické holandské kakao.

veronika_april
20. dec 2017

@hettinka juuuj, niekto tu potrebuje kritizovat rozhodnutie inej matky. Co ty vies, preco dava kravske mlieko? Ja som musela dieta v jednom roku odstavit, chcela som prejst na UM, ale odmietlo vsetky znacky, tak nakoniec na odporucanie pediatra som skusila kravske a na to sa hned chytilo. Ked nevies poradit, tak nekomentuj.

lavieenrose
20. dec 2017

@hettinka ano nezerem iba semiacka a naklicene fazulky...odstrelte ma ze mi to nechuti..a ze ani vseliake kase nechutia mojmu dietatu ja by som to tiez nejedla..hlavne ze maso davas svojim detom..neuvazovala si o tom ze budete cela rodina vegani ? lebo maso samo o sebe zatazuje organizmus.v akejkolvek forme 🙂 ja viem co mozem co nie je to moje dieta...svagrinu ma vystudovanu potravinarsku chemiu takze mam kde overovat infosky..a btw ked si spravime granko nie je vobec sladke a na spodu sedimentuje kakao

hettinka
20. dec 2017

@veronika_april juuuj, niekto tu potrebuje rozkazovať, kto smie komentovať a kto nie....

hettinka
20. dec 2017

@lavieenrose nie, neuvažovala. Nie dom biomatka, ale všetko má svoje hranice.

marion09
20. dec 2017

@hettinka bingoooo

beky1813
20. dec 2017

Moja v roku tiez presla na kravske mlieko. Ale to nemala ako nahradu za ranajky alebo veceru, ale v ramci pitneho rezimu, uz jedavala ranajky a veceru normalne, od roka to, co my.

marion09
20. dec 2017

@lavieenrose nie vsetky maju v tom veku zuby......

jaroe
20. dec 2017

@bobana297 no rano ranajky a vecer veceru. Ci nejedava tuhu stravu? Moja dcera sa odstavila v osmich mesiacoch a vtedy aj skoncila s mliekom ako takym. Ale normalne jedla. Takze nebol problem.

mia160316
20. dec 2017

Ahojte.
Dieťa kravske mlieko z výživového hladiska vôvec nepotrebuje.
Najviac treba nahradiť to množstvo tekutiny čo doteraz pilo vo forme mlieka.
Najlepšie s vodou alebo nesladeným ovocným čajíkom.
Za vyskúšanie stojí slabučký mätový čaj.
Je to úplne iná chuť než deti v tomto veku poznajú, preto to väčšinou ľahko prijímajú.

lavieenrose
20. dec 2017

@marion09 vacsina deticiek zopar zubkov ma...a melu si dasienkami potravu..niektore to vedia niektore nie..moja to nevedela..a ked jej nechuti nevie to aj teraz..mrkvu uvarenu este nikdy nezjedla(ak neratam nieco pomixovane)a to ju ma skoro kazdy den na obed

stanislavicenka
20. dec 2017

@veronika_april to su rady nasich pediatrov. Prejst na kravske, ci umele mlieko😳