Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosti s tým, že dieťa má problémy s papaním mäska.. Náš malý má už skoro 15 mesiacov, ale stále má problémy začať žuť mäso...Ak mu ho na obed nevymixujem, nezje nič...Celkovo máme problémy s obedmi po roku...Neviem, či to je zúbkami, alebo len potrebuje menej jedla, alebo mu nechutí...Ak mu ponúknem mäskovú výživu z obchodu, spapá ju. Veľmi mu chcem dávať len domácu stravu, no občas je to naozaj na dlhé nože.
Moja malá má 2 roky a 7 mesiacov a už asi pol roka nezje takmer žiadne mäso, ani šunku, ani salámu. Ak sa jej dostane do pusy len malý kúsoček, tak ju až striasa. Neviem prečo ho nechce, ale netlačím ju aby ho jedla, ak má svetlú chvíľku a chce, tak si pýta. Ak to Tvoj malý zje mixované, tak mixuj. Skúšaj tak na hrubšie, nie úplne na jemno rozmixovať a možno časom prejde aj na krájané kúsky. Držím palce.
Vobec neries. Mam synovca a neter a ked maju varene maso v polievke, maju tiez castokrat problem ho zjest a to maju 7 a 5 r.
@nera123 moj ma dnes 19 mesiacov a najradsej ma mix obed...skusam k mixu primiesat kusky cestovin,zemiaky iba na kocky...a nechce...mzslim,ze aj trocha vymysla 😀 ale tak,skusala som kadejake habadury,pred kamoskami sa hanbim,lebo ich deti uz pekne papaju...ale co narobim...okrem obedu normalne pohryzie chlieb-korku,jablo,no a co ja viem este co,ale jednoducho obedujeme mix...snad sa to po case upravi..jedna mamka mi tu na MK napisala,nech sa nestresujem,ze do skolky urcite s mix stravou nepojde,tak som kludnejsia 😀
inak jeden den som skusla aj hladovku 😖 jedna mamicka mi radila...teda nie uplnu,ale nemalo to vyznam a nebudem dieta tryznit 😒
daj tomu cas-hlavne,ze papa....kolko mamiciek tu pise,ze deti jest nechcu-nase jedia aspon mix.....a zase,kazde dieta je ine....
@terezka1947 veď práve...on určite vie, prečo to mäso nevymixované nechce...proste na to ešte nedozrel, bojí sa alebo mu to ťažko ide, tak to už nebudem riešiť...raz z toho určite vyrastie🙂 hlavne, že aspoň to vymixované do neho dostanem 🙂
ja len toľko že mojím dvom deťom som musela mixovať do roka, tretiemu mixovať nemusím od začiatku prikrmovania.
@nera123 no,ja som za ten mesiac od mojho prispevku postupila 😀 aaaaz tak,ze na obed sice st 😀 le mix.ale ked mi tam cielene zabludia kocky zemiakov,tak zje....takze napredujeme slimacim tempom,ale napredujeme 😀 😀
mam este stale jeden problem...tekutiny 😖 okrem jeho oblubenej znacky BEBA...ziadna ina tekutina nema sancu....rano okolo 220,poobede 220...a okrem toho obed skoro iba cisty vyvar s nejakou zeleninkou cca 80ml...n a nic....mozem ja davat lyzickou,vo flasi...kadejake pohariky..nic....normalne sme s manzelom stastnti,ked mozme k nemu v noci vstat a dat mu pit...to hej,vtedy bude pit cistu vodu...ale inak eeee,nic..tazke kazda bojujeme s niecim 😉
buď rada že ti vôbec papá aj keď mixované ...môj má tiež 15 mesiacov a odmieta všetko stále dojčíme ...a to je na dlhé nože ☹
@nera123 bud rada ak je ochotny zjest doma pomixovane mäso .. moj zje mäso iba z hotoveho prikrmu, ak ma velmi dobru naladu tak par kuskov schovanych v ryzi ... a to uz ma vyse 2 rokov ...