Ahojte mamicky, prosim neviete mi niekto poradit? Moj 15 mesacny syncek velmi malo papa, posledne tri tyzdne az velmi malo ☹ na ranajky nezje ani pol jogurtu, ovocie mi pekne papal od zaciatku, teraz ozuzle a vyberie z ust, obed tak 1,5dc polievky, niekedy ani tolko, presnedavku zo 2 lyzicky, a vecer druhe ale to tiez tak 1dc, skor mi papal kukuricne chrumky, vela ovocia, piskoty...teraz nechce, ale za to je na vyziadanie stale na prsniku, uz ani nepocitam kolko krat za den ho kojim, v noci taktiez 5-6 krat. Na silu som ho jest nenutila,tak neviem kde je problem. Neviete mi poradit cim to moze byt, mali ste podobnu skusenost? Tym ze mu rastu zubky? Prestat ho uplne kojit? Ako zlepsit chut do jedla? Dakujem pekne za odpoved
môj má síce iba 11 mesiacov ale štrajkové obdobie v papaní máme tiež podobne ako ty. najviac čo mi spapá je asi mlieko, inak všetko ostatné iba ochutná a bleee alebo ožužle a vypluje. Idú nám stoličky tak to spájam s tým.
@doda242 kukuricne chrumky miluje kazde dieta a zvlast ked su chrumkave posypane s arasidami 😝 vyborne je ze kojis 😉
@doda242 my mame to iste z casu na cas, teraz nam idu ocne zubky, mal 16 mesiacov,,, prejde to, inac je to papac,,,
@zumbadance arasidy pre 15 mesacne babo? ja sa po nich vyhazdem, a nie to babo,, 😝
@doda242 tiez sa pridavam k tym, co povedia, ze to bude asi so zubov. Presne aj u nas takto to bolo v tomto veku, a zrazu mu vysli styri ocne zuby naraz 😉 Prejde to, neboj.
ani moja bambulka teraz nechce jest.papa vyrazne mensie davky, ak ma nieco hryzt tak to hned vypluva...ako tak do nej dostanem jogurty a polievky...uz mi prestala aj kase jest a ked zbada ovocie a zeleninu len rozhadźuje rukami :( naozaj dufam ze to prejde
Môj syn má 20 mesiacov a je to u neho nie prechodné, ale stále obdobie. Nemyslím si, že u nás je to kôli zubom, lebo je to stále. Ale kojiť sa to áno, to chce furt, vo dne v noci. Momentálne ho odúčam od nočného kojenia, ale zatiaľ som nepostrehla, že by sa rozjedol. Ja sa tiež obávam, že z čoho je vlastne živý a či mu nebudú chýbať nejaké dôležité živiny, on totiž mäso vôbec neje. A je ešte veľa vecí, ktoré neje. Chvíľami mám z toho nervy a chvíľami si hovorím, že určite nie je sám na svete. Ale tiež by som mu rada zlepšila chuť do jedla.
milé maminky pridám sa, lebo mi máme o chvíľu dva rôčky a už nejaké obdobie takisto skoro nič nejeme...malá je od piatich mesiacov na umelom mlieku a to je jej láska, len zakričí mlíko a ked sa jej hned nedá, alebo nie je nedajBože nachystané tak to je pohroma kriku a plaču. Ostatné spapá presne ako píše maminka hore len trošku ráno, ešte menej obed a večer už len tak, pritom na začiatku všetko papala zeleninu, polievky a teraz už ozaj nevieme čo jej vlastne pripraviť...niekedy je to na nervy, lebo človek má dojem, že sa nestará a hlavne si to myslia návštevy ked vidia že nič nezje...tiež sa divím ako z toho vyžije, ale čo je najzaujímavejšie ešte z toho aj nenormálne priberá a už váži na tri roky, takže ked niekto nevie, len hovorí aká je dobre živená☹
No ja som uplne nestastna zo svojho dietata 😒 od 5m ju prikrmujem,do toho 14m nebol ziaden problem zjedla VSETKO a VELA.potom zacala jest menej,ale tak akoze primerane no posledne dni katastrofa.mlieko skoro vzdy vypije,aj kasu zje,popripade polievku no ale hlavne jedla to je des.uz neviem co robit ci ju nutit alebo nexat tak.a este jedna vec ma stve-predtym pekne papala v stolicke popripade sedela pri mne a tak som jej davala a teraz skoro nikdy neobsedi,bezi a pride si zobnut...a to je uplne proti mojim zasadam stolovania ☹
no to aj my tu trochu jedla, čo zje dávame len za jazdy s naháňaním po byte, a ked niekto povie žeby jej nedal takto nič tak ona by bola spokojná a nevadilo by jej to...takže ked chceme do nej dostať aspoň tu trošku stojí to za tú námahu a nervy ☹
Mne prva odmieta od roka poriadne jest. tiez ked chcem do nej nieco dostat musim ju nahat prosit hpvorit jej vselijake veci. niekedy za cely den do nej nedostanem nic. riesim to tak ze jej hocico nakrajam dam na tanier a polozim na stol a ked ma chut tak si zobere.pokial nena ziadne problemy a je hravy tak sa bat nemusis. ked bude hladny spapa
aj ked je to na nervy musime vydrzat.
My sme sa takto trápili asi mesiac,no teraz už hádam prešlo.Už začína jesť.Myslím že to súvisí so zúbkami.Tiež iba prsník chcel stále.Ešte že ho stále dojčím.Nechcel ani piť ani jesť.Začal som mu dávať sirupček vitamínový možno to pomáha.
Myslím si, že je to prechodné obdobie. Môj má 17 mesiacov a máva také obdobia. Myslím si, že to je aj kôli zubom. Prejde to určite. aj ja sa vždy trápim, ale vždy sa to nejako utrasie a po týždni štrajku zasa papá.