Dobrý večer. Syn mi začal odmietať jedlo už týždeň, ale že úplne nedá nič do ust. Možno 2-3 jahody. Pred tým pojedol veľa, až nikto nechápal ako toľko môže jesť. Má 15m a ide mu ďalší zub, nie je chorý ani nič. Je toto normálne ? Veď tak sa žiť nedá. Vypije dokopy 600-800ml mlieka a 400-600 čaju. Ako kedy … ale jedlo absolútne nie. Mal niekto taký problem ? Môže to byť aj teplom ?
Tak predpokladam, ze tolko mlieka pije, lebo nic neje, nie ze neje nic lebo pije mlieko. Ale mozno sa mylim. Kazdopadne suhlasim s tym, ze treba stale ponukat normalne jedlo, ja osobne by som dala mlieko, ak jedlo odmietne, ale niekto by mozno radsej nechal dieta hladne a cakal, ze sa tak rozpapa. Tazko povedat, co je lepsie. Pricinou toto, ze nechce papat mozu byt zuby, teplo, kombinacia, alebo je to len take obdobie. Ak predtym bol taky jedak, tak ja by som mu dala cas. A zit sa tak pravdaze da, kedze ma to mlieko. 🙂
@lucia13022023 to nechat hladne som naozaj vobec nemyslela na teba, ani nijako ironicky, naozaj neviem ci je lepsie alebo skor efektivnejsie nedat dietatu jest nic ine, ked nechce jest jedlo alebo povolit a dat mu mlieko. To myslim vazne, lebo to som riesila a riesim aj ja.
Na tvoj komentar som narazala len tym ze predpokladam, ze mlieko ma ako nahradu jedla a nie naopak, kedze autorka pisala, ze predtym dieta jedlo az nadpriemerne. Ale tiez som to nemyslela nijako utocne, len ze mi to nepripada ako “ten” problem v tomto konkretnom pripade. Inak suhlasim s tym co pises, urcite to tak je u mnohych deti.
Prepac, nechcela som ta tym nijako urazit alebo znechutit, asi to tak vyznelo.
@anavixy jasne prepáč, reagovala som urýchlene a nervózne. Vymazala som to, ospravedlňujem sa. Zobrala som si to príliš osobne a ruky písali rýchlejšie ako hlava myslela 🤣
@lucia13022023 uplne chapem 🤭🙃
Môj má 18m, normálne zje dospelácku dávku a v kuse musí niečo jesť.
Posledné dni však zje málo, skôr pije vodu, čaj, mlieko.
Je horúco, deťom sa nechce toľko jesť. A hlavne keď ti vypije toľko mlieka, tak ho to zasýti.
Mne pije ráno 120 a večer 120, niekedy ani to. Takže tvoj je sýty aj z toho mlieka. A plus zuby, to vtedy veľa detí je radšej na mlieku ako na tuhej, lebo ich to bolí, aj keď sú spokojné, bez teplôt alebo iných zubných príznakov.
Je to zubom. Drazdi ho kazde jedlo, tak pije mlieko
@katka3212 je to najskôr tým, že mu idú zuby a bolí ho to, netreba nútiť ale vždy ponúknuť, aby si nevybudoval odpor k jedlu, treba vydržať, znovu začne papať☺️