Ahojte kocky,
Je tu zopar podobnych tem,no s tak starym babatkom som tu este nic nenasla. Mam 15 mesacne dievcatko,ktore od zaciatku odmieta prikrmy. Zacala som ju prikrmovat v 4.5 mesiaci...cize uz 10 mesiacov stale len skusam a nic z toho. Spapa na ranajky a veceru trochu kase-myslim tym par lyziciek a medzitym odmieta vsetko. Sem tam si da cca 1 cm bananu alebo varenej mrkvy z polievky. Poradte mi prosim ako na nu, lebo ja asi osediviem. Este dodam,ze dcerka je kojena,no mliecka uz toko nemam. Ma alergiu na bkm a teda jogurty, syry nemoze
@jatva nechce z mojho taniera ani zo svojho. Skusala som jej dat jest v stolicke, v kociku,dnu,vonka ked sme, ked sa hrame, ked si citame,ked jej pustim rozpravky, ked krmime babiky...nic zatial nezabralo...a to papame rovnake jedla-ja papam s nou to,co ona. Ciste zufalstvo toto
@jatva pribera uplne minimalne..bud stagnuje alebo fakt len trochu pribere. Len to je fakt na nervy...vidno,ze je aj hladna(teda aspon ja to tak vyhodnotim) ale usta neotvori ani za nic. Este podotykam,ze vzdy ma ona moznost si vsetko pochytat, sama sa krmit- no to vzdy len v rucke rozdrvi a zahodi. Uz som na nu aj par krat vybehla,ked mi nervy rupli...ja viem,ze by som nemala....ale kazdy den niekolkokrat jej davat papat a skonci to vsade len nie v ustach...to je fakt na nervy
Môj tiež veľmi vystrájal pri kŕmení a nič nepomáhalo. Čím viac som sa snažila, tým to bolo horšie. Podľa mňa už mal vybudovaný taký zlozvyk, bolo to ako rituál. “Nabúrala” som ho tak, že som mu týždeň nedala žiaden príkrm. Vôbec nič - iba mliečko. Po týždni na príkrmy zabudol (on mal ale ešte len 7 mesiacov), začali sme nanovo a už potom papal pekne. Na tvojom mieste by som to vyskúšala. Ak naozaj papá toľko, čo píšeš, aj tak to nebude veľký rozdiel, či jej príkrm dáš alebo nie.
@dancura Akoby som čítala o svojom synovi, tiež sme boli na tom podobne v tomto veku. Teraz má 2,5 roka a papá stále veľmi slabo oproti iným deťom, ale aj tak oveľa lepšie ako v tých 15mes. U nás zabralo to, ked som to prestala riešiť a vôbec ho nenútim jesť. Proste som si povedala, že na to kašlem, ked zje, zje, ked nezje, nezje, nezbláznim sa. Tiež som zistila, že mu vadí kašovitá konzistenicia, nič kašovité mi nezje. Preferuje kúsky, čiže ryža, zemiaky, maso, kúsky zeleniny, ovocia. Pečivo takmer nepapá, to mu neberie. Tiež je alergický na mlieko. Pije rastlinné. Držte sa.
No ja mam rocneho a som na tom podobne. Nic nechce papat. Ani ovocie, no nic... tiez som z toho teochu nestastna, hlavne rodina na mna hrozne tlacii
@dzukeles no by som im povedala svoje, nech si to skúsia, ked sú takí múdri, naši tiež dačo skúšali, daj mu hento, tamto, ale ja som im svoje povedala alebo jedným uchom dnu, druhým von, inak sa nedá, ja mám výhodu, že je to moje tretie dieťa, čiže mám už skúsenosti a viem, že nasilu sa to nedá
@dancura odporúčam mixnut na kašu aj taký vývar napr zelenina mäso cestoviny a do fľaše a.scucne ti to len taký fukot.;) Teraz si tvorí.mala.navyky.stravovacie a.az bude.jest ako vrabec tak je.dost pravdepodobné že tak bude až do.puberty. vidím.to.na.brachovej.malej nechcela.jest.lyzickou ale.nedala.jej z.flasr.lebo sa má lyžičkou a.mala.doteraz.zje za celý deň toľko.co.moj na.obed a to.ma.9a on 5a vyššia je o 10cm a ťažšia o dve kilá
Ale.zasa malý má.122cm už a20kg.
@lubik87 no len toto nemusí fungovať na každé dieťa, napr. na moje to nefungovalo vôbec, z fľaše pil jedine mlieko, nič iné, mohla som mixovať čo som len chcela a vôbec to nie je pravda, že pokiaľ dieťa je ako vrabec, tak to bude tak do puberty, to ju fakt nestraš, moj druhý syn ako malý jedol slabo a teraz má 7 rokov a zje také porcie riadne ako dospelý a ešte si pýta dupľu 😉
@janickacrazy nechcem.strasit jasné že nie ...🙂každé dieťa.je iné ...viem.len že.pri.druhom.jej toto.pomohlo a.maly zje aj taniere 😂 napr.moj drobec.doteraz.pije.z fľaše raňajky 😂 smoothie z ovocia orechov a jogurtu...viem.ze.mi spapa kopec ovocia čo by som doňho ťažko.dostala v takom.mnozstve .a ide spokojný do.skolky ☺ ja.len doporucim strčiť juozno.do.postielky andat.jej fľašu ..baviť sa.ako.s.babatkom
Zahrať sa s ňou že je akože.babika až také už chápe....len mne sa dobre radi.ked.na vlastnej koži odskúšané nejedenie nemám...zatiaľ.su klop.klop.obaja papkaci
@lubik87 pokiaľ to človek nezažije, tak ťažko pochopí, ja som mala prvé dieťa, čo zjedlo všetko, druhé a tretie čo jesť nechceli, takže to viem porovnať, napr. moj najmladší by žiadne smoothie nevypil, ale v pohode zje maliny, melon a podobné ovocie, ale musí byť v surovom stave, vcelku, nepomixované, aj jablko zje len vcelku, nesmie byť ani nakrájané na kúsky, deti sú fakt rozne 😉
Psychika vela robi a ani mne nechuti jest vo vystresovanom prostredi...a ona ten tvoj stres vyciti aj ked sa ho snazis skryvat.... skus byt viac v pohode, neriesit to, mozno ako jedna mamka pusala, chvilku neponukat nic a uvidis...(mozno nechat niekde "na ociach" al by so chcela vziat, ale nenukat). Moji napr vobec nie su na kasicky, chcu jedlo kt si vedia chytit do rucky a jest sami. Kym kojis, mas vyhrate, hladovat nebude, s mlieckom sa nestresuj, kojila som starsiu aj pocas tehu s druhym a tiez nie vzdy aj normalne jedla, no mm stacilo i ked sama som si nebola ista,ci "nekojim nasucho"...vela deti sa rozje az v skolke ked vidia ostatnych jest 😉
@lubik87 dakujem za radu. Ona je v tomto taky ukaz🙂 Z flase mi nikdy nepila- aj sme skusali,ale kedze UM nemusela a radsej si cucla casto z prsnika tak ani nevie z flase pit. Vodu pije slamkou alebo z pohara. A jej vadi ta lyzicka...alebo proste hocico co jej ja davam. Ale zase ona si rucickou necce davat...stale len lyzickou skusa sama a samozrejme,ze jej vsetko vytecie von🙂 ale to ma len teraz take obdobie....doteraz ani tu lyzicku na milost nevzala. Tak dufam,ze raz sa rozpapa. Inak ja som v stravovani velmi podobne na tom. Radsej papam aj 7x za den male porcie ako iba ranajky,obed a veceru. A tak aj ona asi...prsko si cucne dost krat ale vara ci ovocie jej nesmakuje
No je to niekedy ťažko s nimi. Tiež mam takého, že nič papať nechce, akukolvek zeleninku uvarím, proste nič nechutí, ani rozmačkané, ani kašovité.... Rada by som už po takom čase aj prestala kojiť ale veď nenechám ho o hlade
@anulienkalenka veru....a to uz ma dcerka 17mesiacov. Uz cez den len asi 4-5x sa dojci. V noci este snad kazdu hodku. A teda nepopapa stale. Zacala trochu viac kase jest- ale to spapa len ked sa prechadzame a ukazujem jej vsetko naokolo. Takze rano a vecer ma kasu. A pomedzi to tak polovicku jablcka, 3-4 maliny, asi 5 lyziciek polievky a ked sa hecne tak aj 2-3 lyzicky druheho. Uz ani poriadne nekaka- tak raz za 2-3 dni,ale co s nou robit ked nechce?
@dancura možno začne viac jesť, ked ju odstavíš úplne
@janickacrazy to nechcem. Ma alergiu na bielkovinu krav.mlieka a tym padom nemoze syry,jogurty,klasicke UM ani nic pod. A mliecko este potrebuje,tak som rada za kazdu kvapku
@dancura No ved ako chceš, je to na tebe, moje deti sú tiež alergické na BKM, všetko sa dá nahradiť teraz, sú aj rastlinné mlieka aj jogurty. Ale je to časté, že kojené deti slabo papajú príkrmy a ked sa odstavia, tak začnú lepšie jesť ostatné veci. Moj najmladší 2,9 roka tiež je slabo, ale už sa to pomaly zlepšuje.
@anulienkalenka Skusila si uz ovocie? Alebo daco ine ako len zeleninu? Niekedy im proste nechuti len nieco 😉 vlastna skusenost 😀
@dancura deti su rozne, hlavne ju dlho koj. Teraz u nemusi tolko priberat, moja za vyse rok takmer nic nepribrala a to jedla ako kedy,ale skor ano. Potom v 2r sa narodil bracek, kojila sa oreteky s nim a jedla pomenej, ale zato krasne pribrala. Teraz na 3r uz zase aj nieco zje, i ked casto mam pocit ze menej ako mladsi, ale krvny obraz ma ukazkovy. Niektore deti sa rozjedia az v skolke, takze sa nestresuj a hlavne koj, mliecka mas,kolko potrebuje.
@1pillow1 Nedávala som zatial, chcela som začať len tou zeleninkou. A čo teda zachutilo vám?
Mne sa osvedcili tieto kapsicky sunar. sk/prikrmy-do-rucicky/ je to hrave, prakticke zaroven...Viesco, predsalen su tam ine chute ako ked doma robis len zeleninovy prikrm 🙂 vyskusajte
Tak kocky, u nas ani ovocie nie je terno...sem-tam si nieco zobne, ale aj to do nej musim nejako nenapadne prepasovat...napr.ked je na hojdacke a podobne.... aj banan, jablcko, maliny...to je jedno,ktore. Aspon nie je vyberava..odmieta skoro vsetko🙂
Inak tie kapsicky trochu spapa. Niekedy len par hltov, ale raz sme boli na nakupe,hladna bola,co si cicik v obchode pytala. Dostala kapsicku a zlupla ju celu🙂
tiez mam "dietnu" dceru. a stale zije, takze asi jej nic nechyba....
prosperuje, a je zdrava. takze jediny problem je moja frustracia, ked jej na veceru staci "malovanie prstom v tanieri" :D
Ani z tvojho taniera nechce?