Ahojte, uz som zufala. Mam 15 mesacneho synceka, predtym super jedaka. Hned ako sme zacali s prikrmami som mala uspech, krasne jedol zeleninu, maso, strukoviny, potom cestoviny, ovocie, mliecne… proste vsetko. Velmi skoro si zvykol na tuhsiu konzistenciu, uz od 10. mesiaca je vsetko len krájané, nie je s tym ziaden problem. No zrazu cca pred dvoma mesiacmi zacal odmietat jedlo :( Nas den vyzera tak, ze ked vstane vypije 200 ml UM - nedavam mu viac aby nebol z toho prilis plny. Potom ranajky, nejake pecivo, maslo alebo natierka, zelenina… na desiatu jogurt, ovocie. Olovrant podobne ako desiata, alebo mu spravim lievance, zeleninove placky a pod. Na veceru vacsinou kaše ale aj ine, ked napriklad v ten den nemal pecivo tak ho ma na veceru a pod.. Pred spanim 200 ml UM.. s tymito velky problem nie je, aj ked niekedy odmieta aj tieto porcie.. ale obed.. HROZA. Robim polievky, zeleninove, strukovinove, masove.. nic. Masko so zeleninou, ryzou.. Cestoviny s omackou.. NIC. Privarky vobec. Najprv ze mozno az tak zle varim 😭😄 Ale to iste robi aj ked sme u svokry.. Potom mu skusam dat kupene hipp a podobne.. obcas zje ale casto odmieta aj to.. Jedine co stale zje je losos a bataty 🥲 Neviem co robit, uz tyzden nezjedol na obed ze vobec nic..Pritom davam pozor aby pred obedom nejedol cca 3 hodiny. Cize ked ma desiatu o 10, obed mava okolo jednej, pol druhej..
Náš super jedak štrajkovať s jedlom tiez v tom veku koli zubom išli mu stoličky. Na olovrant mu daj obed. Bude hladny, zje neboj. Ak aj vášmu idú stoličku, popisuje akebo popuc mu to vidličkou. nepíšeš nič o jogurtom, skus aj tie. Proste skúšaj a bude dobre. Už je veľký, keď trochu pohľadu je nič sa nestane. Skus dat na desiatu zeleninu a nie ovocie.
@sisska96 ale ved písem, ze ponúkam klasicky mäso s prilohou, ryzou. Predtym ho aj jedol, len teraz odmieta, ako aj ostatne.. nechapem vas komentar.
@svetlonos Skusim mozno naozaj posunut obed okolo casu olovrantu. Dakujem za tip 🙂
Naši su radosťami, takže raňajky medzi 6:00 -7:00
desiata o 9:00
obed o 11:30-12:00
olovrant 14:30 - 15:00
Maly ma ma 1,5 roka a asi 5 mesiacov už nebojím. Mlieko mi napríklad odmieta, vi kravské alebo um. Pije čaj, vodu, veľmi výnimočné zriadené džúsy ale skôr nechce.
Jedava jogurty, syry, šunky. Napriklad ryžu, cestoviny, zemiaky - musia byť nakrájané, zemiak ci cestoviny tak do ruky - to nezje. Strukoviny v polievka ch zje, rajčiny ako kedy, palacinky (nesladim) nezje. Tiez jedáva kase večer často.
Ideálna kombinácia je prvé raňajky ovsené kasa s banánom alebo jablkom.
Olovrant jogurt a obed zje polievku aj druhé.
Starší ma 4,5 a veľa krát zje menej ako ten mladší 🙂 Je to rôzne. Nevzdávaj to, neboj hladom neumrie.
Nemyslela som posunúť obed na tak neskoro, možno pomôže dat menej na tu desiatu. A ak ten obed nezje, tak zohrej a to isté mu daj na olovrant namiesto chleba. Náš mal tiež fázy, ze obed nechcel zrazu. Tak som mu dala až po obecnom spánku okolo 14:00. Vtedy obed zjedol. Pokúšajú, nestresuj sa.
Jedno co ti poradím, nenechajú sa "zlomit" a dávať mu len to co lubi, teda bataty a lososa. Super jedlo ale mohol by si vytvoriť zvyk jesť zopar jedál dlhé roky a to je na nervy. Picula som toto od troch žien, pritom ostatné ich deti zjedia všetko.
Tak dávaj losos a bataty..... Dávaj mu aj iné jedlá aj šunku a podobne, predpokladám nie je vegetarian že iba zeleninu môže