15-mesačné dieťa nechce jesť

31. aug 2022

Ahojte malá bude mať 15 mesiacov je plne kojená. Od začiatku sme mali problémy s prikrmami. Potom okolo roku sa ako tak rozpapala. Mala režim raňajky jogurt potom o takú hodinku ovocie alebo výživa spánok zelenina uvarená pomixovana ( kusy nechce) alebo tie bio z dm zeleninové s mäsom spánok a potom na večer tiež niečo mlieko dostáva len keď ide spať takže cez deň dva krát keď ide spať večer a v noci... dnes mi nechce absolútne nič neviem do nej dostať nič ani len jednu lyžičku začne sa makať v stoličke plakať... ja som už zúfalá co robiť... váhu má cca 10 kg
Prosím vás co by ste robili ? Alebo ak ste sa náhodou stretli s niečím takýmto xo by ste mi odporučili? Ďakujem za každú odpoveď.
Pekný zvyšok vecera

zorkahorka
31. aug 2022

Nejdu jej zuby? Alebo choroba? Inak jedavat po hodine by nebavilo ani mna... ja nechavam 3hodinove odstupy

pribinak
31. aug 2022

Hodinu rozostup medzi jedlami?

autor
31. aug 2022

@pribinak to bolo napísané len tak keď vidím ze je hladná... niekedy rovno s jogurtom si dá aj ovocie a to už nechce nič pokiaľ nevstane

autor
31. aug 2022

@zorkahorka pozerala som zuby nejdu a nieje ani chora

viestta
31. aug 2022

Koľko dní neje? Ak len pár, tak len skúšať, nenútit. Daj jej to co zje bez problémov. Krátkodobé vybocenie z normálu jej neuškodí. Niečo jej je, len ešte nevieš čo.

anulik12
31. aug 2022

Ma rada pecivo?moje dvojicky maju rok a 8mes.tiez vymyslaju s jedlom.ale napr.vianocku s maslom alebo aj cistu maju velmi radi,chlebik s lekvarom.skusila si jej dat na obed aj to co vy jete? Moji velmi lubia paradajkovu omacku,gulku a zemiaky,alebo zemiaky nakyslo s vajkom,spagety..kuraci vyvar vacsinou deti lubia.skus jej zmenit jedalnicek.moji maju obdobia kedy napr.by jedli jogurt kazdy den a obdobie kedy ho nechcu vobec.alebo nieje taka hladna,ked si kazdu chvilku nieco spapa.

autor
31. aug 2022

@viestta dnes cely deň nič... koľko je okej?

autor
31. aug 2022

@anulik12 to je toto ze ona keď nemá niečo pomixovane tak to nezje začne ju napísať q krúti hlavou tu už nezje vôbec... takéto vôbec nehrozí skúšala som aj dnes chlebík jej spraviť vojacikov qni sa ich nedotkla

viestta
31. aug 2022

Par dni. Kľudne jej daj len mlieko ak ho vypije.

anulik12
31. aug 2022

Na nepomixovane si bude musiet zvyknut.zvykne si.mozem jej omacky robit.to sa jej bude lahko jest.ja som mojim robila,lebo tiez sme dlho mixovali...napr.tekvicovu omacku dotoho som dala vajko natvrdo,teda len zltko a zemiaky.tie som popucila.musis jej pomaly zacat davat aj nepomixovane,ona sa nauci to papat.ale ked ti len dnes nic nejedla,nic sa nedeje aj take dni su.daj jej mliecko,krupicu to co vies ze ti zje.

evica17
31. aug 2022

Nenutit, keď nechce, tak nechce, hlavne aby vodu píla. Môže ju bolieť bruško alebo virózu bude mať,hocco. Len to to nepovie.
Aj môj mladší mal raz také dva dni,že nič nechcel,vrestal pri prvej lyžičke,tak in mlieko dostal a po dvoch dňoch bol už ok a papal pekne. Ale začala som len tak výživou a takými ľahkými vecami.

simona20201309
31. aug 2022

Absolútne nerieš! Keď je kojena, ma všetko čo potrebuje. Moja bola celý 1,5r asi len na materskom mlieku. Mohla som sa postaviť aj na hlavu. Keď chceš, aby začala jest, odstav ju. Zrejme máš chutné mliečko a jej to stačí 😀
Moja naozaj zacala jest až po odstavení. (Po 3 dňoch prespala CELU NOC!)
Ja som sa kvôli jedeniu toľko narozculovala, ...strašne som to prežívala. Dnes by som to už Absolútne neriešila. Všetky výsledky mala ukážkové, váhu/výšku v norme. Nestresuj sa. Určite zacne jest, keď prestaneš dojčiť.

simona20201309
31. aug 2022

A píšeš ze len dnes, tak zrejme na ňu niečo lezie.

roztlieskavacka
31. aug 2022

Prepacte trochu mimo tému, mna len šokovala ta váha 10 kg, pediatrička na to čo vraví? Totiž moja dcéra bude mat 8 mesiacov a váži podľa dr veľmi malo na svoj vek (skoro 7kg)..

lamonita
31. aug 2022

No a ako často ju kojis? Možno keby 1 kojenie vynechas tak by si dala od hladu🤷‍♀️

autor
31. aug 2022

@lamonita keď ide spať inak ju nekojim

autor
31. aug 2022

@roztlieskavacka vravela ze pekne priberá

autor
31. aug 2022

@simona20201309 nebáli ste sa ze keď prestanete dojčiť stále nebude jesť?

tiika
31. aug 2022

Moja ma 16m, plne dojcena 6-8x denne. Len posledný mesiac začala pekne papať, dovtedy máličko. Keď boli horúčavy takmer vôbec.
Nuž ale dnes skoro nič nejedla, iba 2 lyžičky jogurtu. Ma teplotu, niečo na ňu lezie alebo idú zúbky. Avšak mliečka vypila dosť a trochu čaju. Dehydratovana teda nebude, čo je myslím podstatnejšie.
Pozoruj, ponúkaj rôzne veci, známe i neznáme (jogurt, kasu, acidko, pomazanku..) ale nenút, buď v pohode, netlac na ňu, snaž sa byt v klude i keď si nevezme. Asi to ma nejaký dôvod, prečo nechce jesť, ak nie, o pár dni sa to vyrieši samé. A tuhšiu stravu (zemiak, varenú zeleninu, mozzarellu, banán..) by som jej dala na tanierik, mojej najviac chutilo, keď si mohla sama brat alebo keď niečo našla spadnuté na zemi ( veľký objav 🤦‍♀️🙄).

moni73
31. aug 2022

@roztlieskavacka v roku ma dieta strojnasobit porodnu vahu. Dcera vazila 3630, v roku 9,11 kg, v 2 rokoch 11. Uplne ok jej dieta pribera

jaja066
31. aug 2022

Ja mám 10 mesačného , bol kojeny cca do 9 mesiacov,ale od začiatku problém s jedlom a momentálne už je na UM a neje už vôbec nič lyžičkou, baví ho len papať chrumky, ozuzlat rožok ,už do neho nedostanem nič len UM. Tiež som zúfalá čo s ním.

roztlieskavacka
31. aug 2022

@moni73 Ja len kvôli tomu že moja pediatrička nie je spokojná s váhou mojej dcéry 🙂 podľa tohto by mala mat v roku 9 kg tak snáď za tie 4 mesiace priberie 2 kg

filipka250
31. aug 2022

Moja 20 mesacna dcera - kojena na poziadanie - sa rozjedla pred dvomi dnami. Rozjedla znamena, ze zje 2x do ust chlebik, okuse jablko, zje 4 lyzicky polievky, pol jogurtu.
Ako 15 mesacna bola cisto iba kojena. Obcas mala o jedlo vacsi zaujem, obcas ziadny.
Neriesila som to nijako.

simona20201309
31. aug 2022

Bála. Aj ze bude problém so spánkom. Naozaj mali všetci pravdu, keď vraveli, ze zacne jest. Začala. Všetko. Mäso, cestoviny, chlieb, ovocie, zeleninu...ale tak, ze zje celý banán! Prvý krát v živote zjedla banán ako 2rocna. Tiež brokolicu, ... karfiol by bola schopná zjesť aj celý. Naozaj zje všetko. A prespi celú noc. Len ty píšeš, že dojcis už len večer? Pretože si pred tým pisala, že je plne dojcena. Tomu rozumiem tak, ze sa dojci stále, ale to si možno len ja vysvetľujem po svojom 😀. Pretože moja keď bola dojcena, Naozaj všetko jedlo odmietala.

lamonita
31. aug 2022

Ja to mam podobne. Kojim na uspavanie a tiež nie je jedak. Proste nie je hladna. Keď ma mlieko. Nepripisujem to ani chorobe , ani zubom... proste ide si mlieko... zatiaľ neplánujem odstaviť . Bojím sa uspavania🤣🤣🤣

nwnw
1. sep 2022

No mne v tom veku uz tie prikrmy nechceli ani vidiet. Varila som hustejsie polievky a nadrobno zeleninu,postupne si zvykli a od dakych 15m uz skusali sami papat. Pomaly som uz potom pridavala perkelt, ryzoto a tak. A na aspanok mlieko.. a to nejedenue som neriesila,ved to nebolp mesiac v kuse.

autor
1. sep 2022

@simona20201309 tak som myslela ze je dojčenia keď ide spať a v noci inak ju nedôjdem ponúkam jedlo

autor
1. sep 2022

@lamonita presne toho aj ja neviem si to predstaviť inak keď od narodenia takto a vyhovuje mi to... v noci ako často sa budí na mlieko?

simona20201309
1. sep 2022

Moja sa v noci budila aj 10x na mlieko. To bol hlavný dôvod, prečo som ju odstavila. Po troch dňoch prespala celú noc. Keby som bola vedela, urobím to dávno.

lamonita
1. sep 2022

Niekedy 1x a niekedy aj 4x. Vždy inak