Ahojte mamičky🙂prosím,poradte mi.Mam 15mes.syna,ktory nejaví záujem o jedenie s lyžičkou.ked ho krmim,mame dve lyžičky,jednou ho krmim ja,on s ňou len bucha,alebo ju nechytí vôbec ak aj niekedy dá do úst vždy mu zatliedkam,pochvalim ho .poraďte,ako to robíte vy,dakujem🙂
V 15m som bola rada že môj syn občas prejavil záujem o jedlo ako také. Inak žil hlavne z lásky a zo vzduchu 😀
Až po 2 rokoch prejavil záujem krmiť sa sám. a aj to len pár kúskov nakrájaného pečiva pri rańajkách a polievku (polievky miluje tak asi preto sa sám k tomu odhodlal)
Zatiaľ sa tým vôbec netráp, ešte je maličký a ak sám nechce, nedonútiš ho.
Môžeš vyskúšať mu dať obľúbené jedlo, a na chvíľku odísť z dohľadu. ja som vždy prešla za stoličku a "akože" som niečo robila v kuchyni. Keď bol syn hladný a dožadoval sa aby som prišla ho krmiť, tak som mu povedala nech chvilku vydrží, že hneď prídem. Väčšinou nevydržal a keď som sa nepozerala, dal si pár súst do úst aj sám.
No ak to nepôjde, nevadí, ešte má času dosť. Podstatné je aby sa to naučil (aspoň trochu) kým pôjde do škôlky
kazde dieta je ine neter sa tiez moc netrhala ked sa mala krmit sama to ju zacalo bavit zhruba po 2 rokoch. Ale niektore deti aspon skusaju uz nv nejakych 15 mesiacoch alebo tak. Len je potom vsade trosku vacsi bordel 🙂
Ďakujem,skúsim ho nechať samého,ci sa neodhodla
@jjj18 nejdřív jsem dceru nechávala jíst rukama, třeba těstoviny, bramboru, to měla asi 9 měsíců, potom jsem jí dávala plastovou vidličku, protože napíchnout si a trefit se do pusy vidličkou je mnohem jednodušší než trefit se do pusy lžičkou, asi od roka se dcera sama krmila vidličkou a pomáhala si rukama, snažila jsem se vařit taková jídla která se dají napíchnout, já jí krmila jenom s polévkou a kaší a i při tom pomáhala, postupně se lžičkou naučila jíst pevnější jídla a asi od 18 měsíců zvládala i tu polévku, takže od té doby byla při jídle plně samostatná 🙂
ze začátku nadělala dost nepořádku, ale postupně se to zlepšovala a už dávno se nají celkem kulturně 🙂
takže doporučila bych tu vidličku, jídlo pěkně nakrájet a nechat ho at si s tím "pohraje" žádný nátlak nebo nucení a nakonec ho dokrm
neter je zasa opak nikto sa jej lyzice nesmie dotknut ... napapa sa sama ale s nou papa aj cela stolicka trafi si do pusy sem tam a ked ju to prestane bavit tak ruky su top ... neries su to deti kazde je ine ... nasa sa nenaje s lyzickou par krat trafi do ust ptm sa krmi rukami