Ahojte,
Mam problém s 15 mesačnou dcerkou ktorá pluje jedlo, snazim sa to ignorovať ale ona sa nehrá jej to proste vadí...bez you tube sa ani nenapapa...musí byť úplne zaujata... ja som už veľmi bezradna..od 2 mes.ma problém s papanim 😔😔😔krmila som v spánku...mlieko chce len v noci
Neporadím ti…ale nepotešila si ma… moja ma 6m a od 2m kojím len v spánku, inak nechce. Teraz zaciname prikrmy, ešte jej to moc nešmakuje,zje len par lyziciek.To ak ma toto čaká tak ma odvezú..
@lucita1505 s tym youtube systemom to dobre poznam 😄 tiez mi syn nezjedol ani lyzicu kym som mu nezapla pesnicky(za chvilu ma rok a pol). V jeden den som s tym sekla, zobrala knizky a pri jedeni mu zacala citat a ukazovat obrazky v knihach. Dva dni protestov/vydierania/"placu" a potom zacal normalne jest bez pesniciek. Je neposedny a velmi divoky, nechce len tak sediet a jest. Bezne mu pri jedeni musim spievat, ci robit opicky 🙄 inak to nejde a nezje nic. Vyborna rada je aj ta, aby ste jedli spolu. Nieco na malinku urcite zafunguje, len musis poskusat.
@lucita1505 A ma nejake veci, ktore nevypluje, alebo vypluva uplne vsetko?
@marianarem vypluva uplne vsetko....🤧🤧🤧
@ls56 no mne jedla prikrmy pekne aaaaale dávala som jej B complex kvapky 3 kv.so súhlasom pediatricky...tak mi to jedla teraz rozmýšľam ze jej ich opäť budem dávať na podporu chute...
@katka281 lenže mne to jedlo vypluva.... keď do nej niečo dostanem tak to ide krasne von
@ivangeline mame ešte problem ze pluje pečivo chrumky proste čokoľvek tuhé jej snáď nechuti absolútne nič...a jeme spolu a aj si pýta do úst ale hneď to vypluvne...😪😪😪
@lucita1505 Tak treba skusit zistit pricinu vypluvania.
Prva vec, co ma napada, boli ste na gastre alebo radila si sa s doktorkou? Nema mala reflux? Refluxove deti casto piju iba v spanku, lebo inac ich to boli.
Mozu za tym byt aj zuby, ale ak to trva od 2 mesiacov nonstop, tak neviem. Ale je fakt ze zuby idu v podstate stale, niekto ma problem len vo faze prerezavania, ale niekto az kym nie su vsetky vonku.
No a potom moze byt za tym senzoricky problem. Nie je mala aj inak citlivejsia, placlivejsia, alebo nevadia jej niektore materialy na oblecenie, stitky na veciach alebo ine hmatove podnety? Niekto ma proste precitlivele usta. Moj napriklad mal velmi silne averzie voci takmer vsetkym strukturam jedla, zo zaciatku mohol len tvrde suche veci. Velmi pomaly sme sa prepracovavali k rozsireniu jedalnicka.
@marianarem u nás to bol jednoznačne reflux.... keď som ju nakojila tak to z nej šlo ako z fľaše ktorá nemá uzáver...nepomáhali ani antirefluxne opatrenia... veľmi veľa slintala podbradníky nonstop mokre od 2 mes.... inak bola kľudne dieťa nevidela som niečo také žeby bola podráždená ..revala až keď videla ze ju idem kŕmiť...inak úplná pohoda....
@lucita1505 No tak moze mat ten reflux doteraz, v tej tichej forme. Stale jej moze byt neprijemne prehltanie, niektorym detom sa to taha dlho. Ak je to ono, tak potom asi ozaj len odputat pozornost, alebo skusit nejaku liecbu, neviem, co sa dava takymto malinkym detom. Alebo skusat uplne miniaturne mnozstva. Ake velke susta jej davas? Mozno skusit len omocit lyzicku, nech olize, z tuhej stravy len taky par milimetrovy kusok. Ak uz aj reflux nema, moze mat stale zafixovane, ze prehltanie je neprijemne. V takom pripade by drobnucke mnozstva mohli pomoct odburat strach. Ak by sa to dlho nelepsilo, zasla by som aj na gastro mozno, nech pozru ten pazerak a zaludok aspon na sone.
@marianarem ona keď ma video tak spapa takých 200g aj s tarhonou ryžou ale musí to byť vo vodnatej omáčke a nie veľa....ona to zhltne....ale kusat ju nebaví...aktuálne jej idu aj zuby plus brala atb lebo ma hlieny...ale toto ze pluje vodu pluje chrumky pluje proste všetko suche
@katka281 ale papa vám pekne myslím chlebík, proste suché veci ze?nevypluva
Skusala si nech papa sama? Daj jej lyzicu nech sa rype a s druhou ju krm.
@lucita1505 Pluje suche, to znamena ze mixovane alebo kasovite zje aj bez youtube? Ide mi o to, ci je problem v kusani alebo v prehltani (bez youtube).
@lucita1505 ako kedy 😊 niekedy, ked mu spravim chlebik so syrom, tak mi vyjeda iba ten syr a chleba vypluva. Je pravda, ze co sa peciva tyka, nie je to u nas nic oblubene. Nas syn nechce jest velmi vela veci, ale miluje zeleninu, tak sa to nejako "vyrovna" 😄 miluje tarhonu, ryzu, cestoviny...su dni, kedy odmieta skoro vsetko. Neviem ci je to spravne, ale ja byt vami, tak by som malinkej tie videa pustala, ked sa inak neda...a skusila prestat s nimi neskorsie. Ale spytala by som sa doktorky, co moze byt za problem, aby malu pozrela...
@marianarem bez you tube nezje nič..keď dám suché s you tube pluje to
@srferreira skusala...to vôbec nechcela jest... plula to aby mala v čom sa dzabat 🤧
Nerobte z toho problem? Ziadne stresy z jedenia. V klude pristupujte k jedeniu. Ked bude naozaj hladna,bude jest...Najlepsie sa papa,ked jedia vsetci spolu. A ak moze skusat jest nieco aspon popri tom sama. Ak pije este aj mlieko,2 spanky a v noci...tak nebude papat ako tabulka tvrdi,ze by malo. Super je..ak vie pomoct aj jej otec. Skutocne pomaha spolocne jedenie.