14-mesačný syn nechce jesť

july0
4. jan 2023

Ahojte už asi 5 dní pozorujem u syna štrajkovanie vo varenom jedle, rožtek, banán zje bez problémov ale tú varenú stravu odmieta. Pije moje mlieko aj na vyžiadanie, Bol dobrý jedák, neviem či to je len obdobie a prejde to, alebo mu niečo je. Ak by mu niečo bolo odmietal by všetko či ? Bádam na ňom len zvýšenú únavu tak že len zíva ale keď sa s ním niekto hrá je hore aj 3-4hod. Bolesti nemá, nové zúbky mu nevidím, má len upchatejší nos je alergik.

54tinka54
4. jan 2023

@july0 možno mu vadí teplota toho jedla..môj nemá rád teplé jedlo, to tiež nechce.. musí byť len takej izbovej teploty. A najnovšie sa chce kŕmiť výlučne sám, ak ho chcem kŕmiť ja, to tiež odmieta 😀

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
july0
autor
4. jan 2023

@54tinka54 mne pride ze tie kasovite vobec iba rozok do ruky a zuzle, alebo kapsicky ovocne tiez do ruky a to vypije mna ide uz drbnut.

july0
autor
4. jan 2023

@zuzudrnda a ked ho len rozdrbe neplace potom od hladu ?

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
july0
autor
4. jan 2023

@zuzudrnda pardon rozbrble zle som prečitala, to ani ja nepovazujem za plnohodnotu stravu, obavam sa ze ked bude do seba tlacit len rozky a banany neviem kam sa dopracujeme, dufam ze mi ani to nebude odmietat, ako sa to riesi ked uplne prestane jest ?

tosomja
4. jan 2023

@july0 moje deti teraz pri chorobe nechcú nič, ani len banán, ani suchý rohlík. Len pijú. Mňa to trápi, určite schudli aj po dve kilá. Dnes syn zjedol tri piškóty a už plakal, že nechce. Dcéra 1,7 r nejedla už týždeň nič. Už jej nikam aj keksíky, raz kusne, alebo oliže a nechce.
Tebe aspoň mlieko pije, a rohlík zje. Mne nič.

zuzudrnda
4. jan 2023

@july0 pri druhom to mám ťažšie. Chce to isté čo starší syn. Jeho som "vycvičila", že nemal žiadne chuťovky (chrumky, rožky, jogurty...) medzi jedlami. Čiže raňajky vločky s jablkami a potom obed - zeleninový a predtým von. Na vzduchu hlavne v zime vytravi a doma pekne zje. Už väčší si sám zoberie chlebík a dcérka chce rovnako. Čiže minimalizovať asi snack medzi jedlami a dnes mi zafungovala urobená postava z mrkvy, petržlenu,kalerábu z polievky. Pekne ju zjedla🙂. Doteraz dcéra jedla krásne,verím,že sa to dostane opäť do normálu. Držme si palce🙂

marianarem
4. jan 2023

@july0 A ake varene jedla predtym jedol? Take ako vy, alebo este mixovane prikrmy?

majlo1234
4. jan 2023

Syn rovnako nic nechce. On je dlhodobo zly jedak. Alebo teda, nie ze nic nechce, chce same srajdy-chrumky, tycinky, roztek, obcas ma chut na jablko, obcas uhorku, obcas papriku, a ryzu s masom. Okrem toho je vsetko ostatne boj. Neviem, ci je to natura, alebo som ho ja pokazila😒hadam sa dozije zreleho veku aj na takejto strave

july0
autor
5. jan 2023

@marianarem mixovane prikrmy

marianarem
5. jan 2023

@july0 Tak moze byt problem v tom..Moj tiez presne v tych 14-15 mesiacoch jedneho dna zbojkotoval mixovane prikrmy a bol koniec. Uz mal proste toho dost, asi sa uz citil pripraveny na tuhu stravu alebo neviem co. Tak sme presli na tuhu (male kusky), moc pripraveny nebol, zo zaciatku jedol malo, (predsa len tolko zutia 🙂 ) ale aspon to chcel a postupne jedol viac a viac.

july0
autor
5. jan 2023

@marianarem vcera som si to všimla rozok do ruky zje chrumky pecene bataty to co si on chytí sam a da do ust akceptuje takze mixovane prikrmy u nas asi skoncili 🙂

marianarem
5. jan 2023

@july0 Ano ber to pozitivne, pekne prirodzene sa ti vyvija 🙂 A nemusela si riesit, kedy prejst na tuhu stravu, urcil si to sam.

july0
autor
5. jan 2023

@marianarem super som rada ze niesom sama 🙂