Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...
:D no mam podobny problem s mojou dcerou 🙂 na to asi ziadna rada nepomoze....ked jej dam daco do uky nech papa...pohadze to po zemy...rozmixovanie nie...s kuskami..nie..cele do ruky nie...jedine zdibky ked jej odtrhame...ale tak s pecenovou pastekou :D a ryza ? inac nijak len s vypekom...to kukam ze to dieta vie aj jest :O....labuznik
@visnacka v prvom rade vymeň doktorku
a ostatné chce čas- gebuziny vynechať, jedávať spolu, v klude, dávať ochutnávať zo svojho taniera,
ked mlieko nechce, jogurty, kvalitné syry postačia
Ale všetko chce čas- veľa veľa času, nenervačiť, nevzdávať sa
to že grcká je čistá psychika
zeleninu, ovocie- malé kúsky nech má stále na očiach, brumiky !!!!! nemá čo dieťa v tomto veku- teda žiadne - poznať, toto nikdy nepochopím, čo ťa k tomu viedlo
sladké max. nejaké lievance z celozrnnej múky, s medom, ovocím, jogurtom a kaše- ovsená, kukuričná
@bibistec 14 mes dieta mlieko vobec nepotrebuje. a ani by som nedavala nic zdrave neobsahuje ( pokial teda nemate kravu co sa vam pasie na pozemku).,......ako mozes vypustit taku kravinu.....
@anabeth za to ze jej doktorka poradila dat m co ma rad ma ju vymenit ? dnesna doba je fakt uzasna...poniektore si menite doktorov castejsie nez ponozky...idealne aby ste boli spriaznene duse.....dr jej nepovedala aby mu davala brumika...ale to co ma rad...mamicka siahla po brumiku ;)
@sykorkauhliarka pre mna je dobrá doktorka alfa omega, spolieham sa len a len na nu, ja som medicínu neštudovala- ak sa nemože matka spolahnuť na pediatra googli sprostosti
tak mi povedz ako sa to dieťa naučí jesť ovocie zeleninu, ked mu má dávať dookola to isté ... je to veľmi neprofesionalna rada, možno vytrhnutá z kontextu, to už neviem
ja by som jej už nevedela dôverovať v iných veciach
@sykorkauhliarka preco? aj ja mam dieta co mlieko nepije a aj lekarka na alergu nam povedala ze mlieko z obchodu ( napr do pudingov a pod) absolutne neodporuca ze je to cista chemikalia. treba si uvedomit ze nie sme kravicky a naozaj to mlieko nepotrebujeme. ja mam dieta alergicke logicky teda neprijima mliecne vyrobky vobec, a je x deti co takisto. 14 mes dieta uz mlieko naozaj nepotrebuje a hlavne ak ho nechce asi s tym ma nejaky problem
No chyba sa asi stala niekde na zaciatku.. ja som zacinala zeleninou kym ju pekne nejedli nedostali nic ine... potom ovocie... a ked jedli zeleninu masko ovocie na 100% zacala dom davat dalsie veci.. no moje deti urcite do dvoch rokov nevedeli co je brumik...
@bibistec ano da sa zit bez mlieka..ale ked s nim nie je problem nie je to otrava....potom uz iba vybrat tu lepsiu kvalitu ;)
@sykorkauhliarka tak neviem vy uz viete, kazdemu podla chuti, ale dieta ma zjavne nejaky problem, toto konkretne. najlepsie by bolo zajst za odbornikom, gastro a pod.
mala som so synom niečo podobné, mne lekárka poradila kupovať Hipp-ky, tak na tých žil do 2 rokov, aj to jedol len 3 druhy dokola a aj tie som ešte mixovala aby ho nenadrapovalo ... akonáhle mal v niečom hrčku tak zvracal, ale rožok zjedol bez problémov, nerozumela som tomu ... ja som neriešila zdravé a nezdravé potraviny ale to, aby vôbec niečo dal do úst, ale kto toto nemal doma, tak to nemôže nikdy pochopiť !!! ... doma uvarené jedlo začal jesť až po tých 2 rokoch, aj to len 2 druhy polievok a zopár jedál, mäso nedal do úst do 4 rokov ... v škôlke si dosť rozšíril jedálniček, aj keď pomazánky nehrozili ... teraz má 8 a je to vcelku v pohode, aj keď jedák z neho asi nikdy nebude ... v 3 rokoch mu diagnostikovali aspergerov syndróm a tým sa mi konečne vysvetlila jeho "vyberavosť" v jedle a prečo niektoré konzistencie potravín sú pre neho jednoducho nepožívateľné, prečo nedokáže jesť obložený rožok, ale len samotný syr, samotnú šunku, samotný rožok ... prečo mu niektoré potraviny smrdia a vadia 🙂 ale dúfam že toto nebude váš prípad
@bibistec tak ked ono ma tak asi aj moje :D .....ale narozdiel od autorkinho nic co neslo okolo mlieka nezje
@lumi46 mam podobny ak nie rovnaky problem ako autorka...prosim kde na zaciatku nastala chyba ked uz aj tu mrkvu nechcela..?
@anabeth prosim ako mam naucit dieta na zeleninu a ovocie ked ich vypluva v akomkolvek skupenstve ...?
@endysa no nam nepomohlo 🙂 vzdy to slo do kosa
@sykorkauhliarka asi tym ze ked nechcela nahrradilo sa to niecim "chutnejsim" my sme sa tiez vytrapili na zaciatku ale do mesiaca my vsetky deti zacali jest pekne.... a tiez som synovy musela mixovat dost dlho uplne na kasu lebo ho natahovalo ale jedol zeleninu a masko..
@endysa som rezignovala a mala je z mojho taniera to co ja...lebo varit prikrmy bolo na nervy
@sykorkauhliarka tak isto ako ho naučíš kresliť, hovoriť básničku, čítať, poďakovať- príkladom, dlhodobým opakovaním, trpezlivosťou
nikdy by rodič nedopustil, aby sa jeho dieťa v primeranom veku nenaučilo na chodiť na nočník a nosilo do 10 rokov plienky... tak isto by som ja nikdy nedopustila, aby nejedlo zeleninu- je jednoduché skonštatovať- NECHCE, pretože to, aby ju jedlo vyžaduje ďaleko viac trpezlivosti a je jednoduchšie sa na to vykašľať a nahradiť brumíkom- ten predsa chce
@lumi46 malej chuti vsetko od mlieka...mala obdobie ze pekne papala vlocky s jablkom na kasu a teraz mi to hned ofrfle vyraza lyzicku z ruky mava rukami a tvari sa ze vsetko sme jej otravili....bez problemov zje jogurt...to asi jedine ma vrata dokoran
@endysa papa ako papa viac papa stena a jej oblecenie...a zem ta je uz nakrmena najviac...
@anabeth tak ja som nezasla do extremu brumik...ani pribinak nechuti ( skusala som po 1.narodeninach)...ano 5 mesiacov denno dennej snahy je malo....
@sykorkauhliarka u nás cukina trvala rok, no a čo? nerobila som to každý deň, skusila som pyré, piecť, do polievky- nič... a zrazu uplne bez rečí z taniera zmizla... a bolo
aku radu si chcela počuť? zázraky sa nedejú
A to, že chce papkať z tvojho taniera je uplne super, máš otvorenú cestu
Tak baby, doktorka poradila jednoducho aby jedol to čo chce on, hladovať že keď bude hladný zie aj neviem čo, nieje to tak nejedol od 9 hod do 16hod a predsa len omáčku či polievku nechcel. A brumík ? Ozaj neviem už čo mu dávať som rada ak zie aj brumíka pretože nechce ani chlebík ani rožok nič. A v dnešnej dobe myslím že sú tie isté éčka a sacharidy aj v blbom chlebe. Pridávajú všade boh vie čo... a kravku má sused od ktoreho mlieko berieme ani to bohužial nechcel a ani nechce jednoducho mlieko a piť ho to nejde do seba, ale ak je z neho krupica tú zbožňuje...
mna prekvapila rada lekarky davat len gebuziny. to je totalny nezmysel a zamotate sa tak ze nebude jest uz vobec. 14 mes dieta mlieko vobec nepotrebuje. a ani by som nedavala nic zdrave neobsahuje ( pokial teda nemate kravu co sa vam pasie na pozemku). ja by som urcite nedavala somariny. nam zas radili davat ponukat rozne veci, nenutit, ak bude dieta hladne naje sa a casom nebude vymyslat. takto totiz vychovate dieta so zlymi stravovacimi navykmi a vyberave a pod. ponukat, ak nechce ok nech neje ale ine nedostane. ak mate zdrave dieta zvykne si a nauci sa . znie to mozno kruto ale predstavte si pred 100 rokmi ako to asi prebiehalo mali ludia moznost takehoto vymyslania? nam to poradila lekarka na gastre. my sme zas mali problem ze dcerka nejedla preto lebo na mlieko je alergicka a vadil jej aj lepok napriek tomu ze celiakiu nema, na diete zje skoro vsetko. jasne ze nie kazdy clovek zkje vsetko mozu byt jedla co mu nechuti a tak ale nie ze vsetko. skuste ponukat nenutit ale vydrzat a nedat somariny mozno sa chyti. ps take nehomogenne jedla typu hrcka v zemiakovom pyre s tym mam problem zas ja mna normalne napne ak je nieco nehomogenne co necakam ako napr hrcka vkrupici a pod. tak skuste nech to co ma byt tvrde ok ale co ma byt rozmixovane ( krupica, zemiakova kasa) nech je rozmixovane skuste