14 mesačné dieťa nechce papať

mirka517
14. apr 2016

Chcela by som sa opýtať ako mám riešiť problém keď mi 14 mesačný synček nechce papat ryžu zemiačiky ani mäso na šťave so zeleninou ked zjie varu tak jedine polievocku ako nahle mu davam tuhsiu stravu hneď po vložení lyžičky do ust ho začne napinat a začne plakať ale jogurty termixi alebo mliečny rez mu nerobí problém to papa pekne a este aj rohlicek si sám pekne zuzloce len tá varená strava 😢 ďakujem za radu

jumama
14. apr 2016

Nasej lekar vravieval, ze aj do dvoch rokov moze dieta mixovanu stravu - ak ma rad polievky, tak nech papa stale polievky 🙂

misel0806
14. apr 2016

Ani ked mu to nakrajas na malinke kusky??? Ja si myslim ze to chce cas nauci sa jest aj tuhu stravu no mixovat stale zasa nieje dobre lebo si nato navykne.. Nech sa z jedlom hra brble sa s nom nech skusa si aj sam dat do ust on sa to postupne nauci😊

nicolle21
14. apr 2016

Vobec sa tym netrap a mixuj.. Mojmu som mixovala tiez dlho, potom sme zacali postupne masko na drobno nakrajane so zemiakovou kasou a pod.. Tiez ho zo vsetkeho napinalo a dodnes ma kadejake obdobia, donedavna nechcel zemiaky ako prilohu, ale kludne si vzal kuracie stehno a hlodal, teraz zase vyje vsetky zemiaky, ryzu, ale ak mu dam maso do ust ho napne, furt daco.. Treba to len vydrzat, mixovat, vela kadejakych polievok vymyslat, aj zaprazenych a postupne mixovat slabsie a slabsie

terezka1947
15. apr 2016

@mirka517 vobec sa tym netrap....zaklad je,ze papa
psotupne to bude ine...sem tam mu supnes pri spolocnom obede po malej lyzicke nemixovane nieco a rozpapa sa

rebekazpekla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blondmermaid888
5. máj 2016

Nasa malinka /14 mesiaciacov )stale este kojena nechce papat nic ani polievocky. Horko tasko do nej nieco dostaneme. akurat miluje rosteky a sladke pecivo a rozmixovane banany s cucoriedkami. okrem toho nic :( . ale mali sme laktacnu poradkynu a ta nam tvrdila,ze to ze dietatko do 2 rokov nechce papat nemame nejako moc riesit. mame mu vzdy ponuknut ale nenutit ju, ze ona casom bude pytat viac a viac jedla

sovickovo
17. okt 2016

@blondmermaid888 rozpapala sa?mame 14mesac.a neje nic,len mm ☹

blondmermaid888
17. okt 2016

@sovickovo . No mame uz 20 mesiacov a stale nic okrem mm .Ale uz to neriesim. Naucili sme sa z muzom tak, ze ked papame tak ties jej nalozime na tanierik a dame ho pred nu ale uz ju do toho nenutime . Ona sa s tym hra. Ohmatava rucickami sem tam sa rozhodne daco dat aj do ustociek ale vacsinou to potom s muzom dojedame . Ale vsimli sme si ze nas velmi pozoruje a som presvedcena , ze skor ci neskor nas bude chciet kopirovat s aj jedenim. Netreba ich nutit , ja verim ze to pride samo

lenuska5815
20. okt 2016

My mame tiez problem s papanim..donedavna ziadne kusky nemohla mat..vsetko ju napinalo alebo zvracala..kvoli tomu aj do gastro ambulancie chodime..aj ked uz nejake tie kusky konecne papame..mame 14 mesiacov a mne odmieta zeleninu..skratka obed vynechava..ale keby mala cely den pribinaka alebo paulu tak by neodmietla..niekedy mi ani ovocie nechce jest..ale neriesim to niekedy radsej..len sa bojim aby jej nechybali nejake vitamíny a mineraly

blondmermaid888
21. okt 2016

@lenuska5815 nasa ties zacala pribinaciky 🙂 . To jedine co viem , ze urcite spapa. Nam na odbere zistili nedostatok zeleza ( kedze nic neje ocakavala som to ) . Kupila som cucoriedkov syrup narosan od justi vraj obsahuje zelezo , na prirodnej baze a kedze je velmi chutny papami ho . Takze som zvedava ci sa jej krvny obraz upravi o par mediacov

fialka1989
21. okt 2016

Moja tiež papala len polievky so zemiakom ale ten bol na kasicku a potom si pytala sama ked sme jedli s manzelom chce to cas

81viktoria81
6. nov 2016

@blondmermaid888
@sovickovo
@lenuska5815
@mirka517 Baby uz sa vam rozpapali? Moj tiez nechce teraz varenu stravu, uz som zufala.

lenuska5815
7. nov 2016

No my sme prave konecne rozpapali..iz asi taky tyzden papa aj obed aj ovocie..

81viktoria81
7. nov 2016

@lenuska5815 super tak nech jej to vydrzi. Ako dlho odmietala papat?

blondmermaid888
7. nov 2016

@81viktoria81 no nasa bude mat za 4 mesiace uz 2 rocky ale s papanim je to stale bieda . Urcite papa viac ako ked mala 14 mes ale stale je to len taky vrabcek . Dzob dzob a dost . A to len niektore jedla. Vela toho odmieta

lenuska5815
7. nov 2016

@81viktoria81 fuha ale taky mesiac az dva..jeden den som jej skusila dat obed a ona ho zjedla..to bola ale radost..a teraz ako kedy..niekedy zje niekedy nechce