Včera som bola na pohotovosti s mojim 13 mesačným synom. Zo stranou nádchou. Strašne ťažko dýchal a nedalo sa ho utíšiť. Doktorka zbadala fliacik na tvary a hovorí ze je to exzem. A teraz ma drobec prísnu diétu. A co teraz? Co mu môžem dať papat?
@daniela291184 mozno ti aj place lebo to svrbi, natri to mastou s obsahom zinku, napr. Sudocream, sosnivea -pozri zlozenenie toho kremu co davas na zadok. Teraz by som vzhladom aj na nadchu poriesila hlavne vela ccaju, tekutin, nie dzus a tropicke ovocie vzhladom na ekzem. Kup nejake probiotika - tam je tazko povedat ktore su naj, kazdemu vyhovuje nieco ine -ekzem, teda problem s kozou znamena problem v crevach, cize v traveni... Je to vsak velmi komplikovane, snad sa vam to uppkoji a hlavne musis zistit zdroj alergie, ekzem je alergicky prejav cloveka na nieco.
@daniela291184 Lekarka nepovedala co presne obnasa ta prisna dieta? Teda co moze, na co dat urcite pozor a pod.? A ked nepovedala, tak si sa nepytala?
No uz som aj ja chorá tak to asi tým exzem om nebude. Pýtala som sa doktorky ale ona omielala v kuse len svoje. Vo EC neodpo edala a len my hovorila ze neviem čítať lebo som vošla nesprávnymi dverami. No tie boly otvorené tak som vošla
O zabudla som. Ďakujem za Info a rady. No dúfam že budeme čoskoro zdraví. Aj keď drobec ma dnes energie na rozdávanie len ja sa mocem ako 100 ročná
@daniela291184 mozes dar napr kuracie maso, ryza, zemiaky, aj ked pri ekzeme moze byt alergenom hocico, najcadtejsie alergeny su napr. Kakao, cize urcite nic cokoladove, dalej by som vylucila kravske mlieko a vyrobky z neho, dalej napr. to mozu byt orechy, jahody a pod.