Maminky,prosíme o radu...naša neterka nechce nič papať už 2 deň,pije len čaj...ani mlieko ani tuhú stravu,jogurt nič nespapá. Sestra je z toho nešťastná,neviem jej pomocť. Malá má 13 mes.,trápi jú dráždivy kašel,soplíky,chrčí-ťažko sa jej asi dýcha. Nemá zatial žiadny zub. Keď vidí že má ísť jesť,začne sa vzpierat a plakať.Sú poistený v Čechách...doktorka by ich vzala na ošetrenie, asi ako samoplatca?
@katkamarosova hlavne ju nenútiť, nemá to zmysel a asi je zahlienená, keď chrčí, proste ona si sama vypýta, keď jej prejde troška choroba, mne malý nejedol aj 4 dni, len mlieko a pritom chorý nebol 😉
a doktorka by ju mala zobrať, ak má preukaz európskeho poistenia, nemal by byť problém
@katkamarosova podstatne je, aby sa nedehydrovala. a ak ma pochybnosti tak aj ako samoplatca by som sla k lekarke...za tie peniaze mi to stoji
@katkamarosova Určite k lekárke, bez problémov ju zoberie. Samozrejme si to zaplatí. 😉
ani dospely clovek ked je chory nechce jesti.. pokial pije je to ok.
@katkamarosova AK ma EU preukaz zdravotneho poistenia, tak aj ak bude musiet tu u lekara platit tak by jej to potom v CR jej zdravotna poistovna mala preplatit. A k tomu, ze nepapa - ak je chora, tak je to skoro, pisem skoro normalne, ze dietatku nechuti jest. Ale ja by som aj tak isla k Dr.Hlavne aby vela pila malicka.
S tym by som sa vobec netrapila. Ked je dieta chore, tak mu papat nechuti. Hlavne davat dostatok tekutin. Ak je dietatko kojene, kojit, kolko chce. Ak nie, ponukat mlieko, to ho zasyti. Az bude mat chut, bude mu lepsie, papat zacne. Moj maly tiez nechce jest, ked je chory. Samozrejme mu jedlo nukam, nechavam tanieriky po byte, aby mal moznost si dat. Ale vacsinou len pije. Ale stalo sa mi, ze nejedol, kym mal vysoke teploty, ked sme teplotu zrazili nurofenom a ulavilo sa mu, prisla mu aj chut na jedlo. A mozno je dobre skontrolovat, ci to nie je bolavym hrdielkom...
@annaf85 @tanyja ...baby mala neje poriadne uz od nedele,,jasne-ma virusovu infekciu a je hrozne zahlienena a tazko sa jej dycha, hrozne kasle,,,ale aj tak 4 dni?? ja uz som z nej na nervy ☹ seriozne ....predtym si dala apson v spanku teraz ani to nechce ...dam je mlieko ani za svet ani cuc neurobi- caj ako tak,,ale aj to sa mi zda malo ☹ vcera sme sa vratili z nemocky po 2 dnoch- davali jej inak len inhalacie - vitajte vo svete-zijeme v Norsku :-P - a dali nam to iste liecivo do inhalatora aj domov takze len pokracujeme v ,,liecbe,, doma,,,,
kolko to este moze trvat??
ved uplne zoslabne a straca aj tie gramy co sme tak tazko nabrali ☹
Dobry den,moja 15mesacna dcerka ma.sopliky a kasel.vobec nechce pit.mlieko aniani jogurty,polievku tiez nie.nema.ani jeden zub..co.mam.robit.som.zufala a bojim sa ma len 6,5kg..
@katkamarosova môj malý je teraz chorý a tiež nechce papať.... a ked dačo zjedol hned ho dávilo.... ale tiež pil aspoň ten čajík a skúšala som mu dávať všetko možné po trošku papal... ja som to robila tak, že som ho zabavila s dačím a on sa sústredil napr. na knihu, autíčko mobil a pritom otváral pusu