mam doma 13 mesacne dievcatko papka ako vtacik malo co mi zje uz neviem co by som jej mala varit poradte mi uz jej davam pikovit ale neviem nejak nevidim ze by jedla lepsie
@juliannarn Aj nasa Saska ma 13 mesiacov a je doslova zavisla na UM. Okrem neho papa velmi malo. Jogurt, polievky, masko, zeleninku, zo vsetkeho si da 2-3 lyzicky a ze dojedene. Ale zasa ma velmi rada rohlik so syrom, tak aspon ten s chutou spapa. Inak este stale davame aj cca 5x behom dna UM, co sa ho nechce za nic na svete vzdat ☹ Ale to pride, ja myslim, ze ked deti prospievaju, priberaju, tak oni sa postupom casu snad rozpapaju 🙂
Ona tak papa stale alebo iba teraz niekedy to zacalo?? Lebo my sme od 13 tich mesiacov asi 4 mesiace mali problem s jedenim, tiez malo papal, ale to je normalne, teraz zje vsetko co mu pride do cesty🙂))
a co je to malo? Ja si myslim ze sa nemas coho bat, keby bola hladna urcite sa naje kolko jej treba. Ja to tak riesim s mojou dcerkou. Niekedy tiez za cely den nezie podla mna skoro nic ale asi jej to staci....a to ma velke obmedzenia v strave nakolko ma alergiu na BKM a vajce. Ale ked ma hlad sama si vypyta chlebik, alebo ovocie a tak. Inak jej nedavam nic ak nezie obed, nedostane namiesto toho napr. chrumky, ze len aby nieco zjedla. Nic. Caj. Ona vyhladne a neskor trochu spapa. Tiez ak Ti vypije cez den alebo v noci kopec mlieka tak nebude isto hladna. Ak chces aby zacala viac jest musis znizit prijem mlieka ( idealne v noci uz ziande ) a ponuknut vodu, caj atd....
Ahoj,presne náš problém 😒 Moj drobec má 14 mesiacov a spapá trebárs päť lyžíc polievky a viac nechce.A najnovšie sa chce krmiť sám,lyžičku mi vydrapne už pri prvom pokuse dať mu ju do pusky,a keď nedovolím začne sa ešte aj jedovať a jedeniu je koniec 😖 On by kludne celý deň mohol byť na mlieku a jemu to stačí,iné nepotrebuje...
@sirael Presne ako píšeš,môj drobec tiež vyžije iba s mlieka....Uplne ako tvoja malá,pár lyžíc a má dosť 😠 Nepíšeš to o nás náhodou??? 😀
@agjg Ja som ale dnes skusila zmenu 🙂 Teda skusila som to uz parkrat, obcas sa to podari, obcas nie. Dnes ked vstala, mlieko som nedala, dali sme rohlik so syrom ktory ma rada, tak spapala, az sa cudujem polovicku (to jej ale ja trham kusky a davam do pusinky, inak nechce), potom neskor sme si dali croisant, tiez trosku spapala a kym sme isli von, tak sme spapali spolu jogurt - tiez len zopar lyziciek, ale papala a mliecko nejak nepytala. Ale prisli sme z vonku a uz chcela spinkat a jedine pri com zaspi je mlieko, tak som jej spravila 150ml a uz krasne spinka 🙂 Takze dnes len 1x!!!! 🙂 Neskusala si to tak? Ze aj ked si da len zopar lyzic, tak davat castejsie, ked uz sa inak neda a skusit nedat to mliecko. Samozrejme nie, ked bude plackat od hladu, ale tak vzdy nejako odputat pozornost....🙂
@andrealisy ved prave ani toho mlieka nevypije vela 150ml ma problem vypit a vecer pred spanim sme tam sa stane zw 200ml ale inak slabota aj to najradsej ma chlieb vo vajicku
@juliannarn a co je malo? Trosku napis, co Ti zvacsa spapa. To, ze vypije 150 ml mlieka neries. Mne dcerka pila do 2 rokov len 150 ml. Viac nechcela.
@sirael Takto spapá aj on,kúsok chlebíka,rožku a podobne,ale on má teraz nejaké divné obdobie tipu "Všetko sám!" Včera som mu dávala cestoviny,vydrapol mi lyžicu(pritom ich má na stolíku minimálne desať),ale nie,on milostivý chce tú,ktorou ho krmim.... 🙂 Tak už včera som sa nasrala a vysypala mu tie cestoviny na stolík a tak rukami ich jedol. 🙂 A to polovica do úst,polovica na zem 😠 A keď som ho zložila zo stoličky,doniesol flašu s vodou,postavil sa pri mňa a vykrikoval ham,ham...Dala som mu mlieko a vypil 180ml. A keď mu dávam chlebík,spapá trochu a potom ho už vyplúva a hrá sa s tým....Stále mu hovorím"Filipko,čo by dali iné detičky za to čo máš ty"ale netvári sa že by mi rozumel 🙂
@kamilka22 no napr.dnes ked zoberiem rano tak o pol piatej trano vypila asi 100 mlieka a ranajky trochu mieka lebo parok ma rada a dnes nejak nechcela a na obed asi 3krat polievku na lyzicu a tak asi 3krat zemiaky a teraz som jeje dala jablko a asi skusim peritol mam doma takjej skusim popodavat a uvidim ci sa to nezlepsi sak to by som aj modre z neba zniesla ale ona nic este uvidim idem pos yna do skoly tak cestou jej stakle kupim rozok ta minule mi polku zjedla
@agjg Tak flasu na mlieko a krabicu s mliekom v prvom rade schovaj 🙂 A taketo papnie je aj u nas 🙂 A ked ti vezme lyzicku a ty si zoberies druhu, ani to nepomoze? No ale tak nevadi, vidis, aspon trosku cestovin spapal, aj ked zem sa najedla asi viac 🙂 To je tak u nas tiez 🙂 Ale som rada, aj za to malo 🙂 A ked nechce, odlozim, ale tak, aby to videla a ked ju chyti hlad, vidim, ze by papala, tak to prihrejem a zasa aspon trosku spapa 🙂 Ale hovorim, toto nam funguje len niekedy bez toho mlieka, ze vydrzi a potom zasa pride den, ze fakt nechce ani za svet nic a len a len place a vtedy co spravim? Mlieko - a mozno to je aj moja chyba....🙂 No mne ani nejde o to, ze papa vela mlieka (preto viem, ze tolko toho normalneho nezje), nie, ze by som jej ho nechcela dat, ale takto stare deticky uz skoro vsetky normalne papaju, aj ked niekam ideme, jednoduchsie sa berie poharik s detskou vyzivou napriklad, alebo ovocie, ako niekde vonku robit mlieko 🙂
@juliannarn Prosim ta ten peritol, to je co? 🙂
@juliannarn u nas zabera sirup nutrolin B. Uz na druhy den papa viac ako zvycajne.
@sirael to je sirup na nechutenstvo
@juliannarn niektore deticky su velmi maly papkaci nezjedia viac ani keby sme sa my maminy na hlavu postavili.takze ak prospieva dobre tak by som to nijako umelo nemenila.asi jej to staci.moja mala tiez jedla ako vrabec a zo dna na den sa to zmenilo stal sa z nej doslova pazravec a hlta ako kyselinka.