13 mesačná dcérka odmieta vodu a čaj

dena567
7. aug 2014

maminky viete mi poradit moja dcerka mi vodicku odmieta aj cajik ci jej to davam z flasky ci cez lyzicku vsetko to vysplechne ,vypluje...a moja otazka znie na miesto tekutin jej davam polievocky...plienky ma dost pocikane...len chcem vediet ci moze tolko polievocky za den...a este ma otazku vypluvalo vam dieta niekedy stravu?idu nam aj zubky takze mame take tazsie obdobie ale uz to trva cca 3 mesiace...dost aj kaka u pediatra sme boli robil jej vyter mala vsetko v poriadku ale zubky ma vsetk yponalievane...mame uz 9 zubkov..viete niekedysom uz zufala a taka unavena..s papanim bojujeme od narodenia...a neviem kedy sa to skonci...kolko to este potrva...pri papani ju musime aj z muzom zabavat len aby sa nam najedla ☹

siska53
7. aug 2014

@dena567 skus cez slamku,rozne pohariky farebne...ja som synovi robila tekute obedy a este pocas toho donho lyzickovala pri vsetkom vodu a pocitala do prijmu tekutin uz aj mlieko (od 11.m.bol na UM). Po 15.m.som mu riedila dzusiky,co som sa bala dehydratacie. Zacal lepsie pit,ale uz by som to tak nespravila,teraz nejak cistu vodu pit nechce,resp.malokedy.
Jedine trpezlivost,ponukanie a osobny priklad.

kofoluska
7. aug 2014

@dena567 Ja s malym bojujem tiez odkedy si pamatam. Do tekutin rataj aj mlieko co vypije. Polievky moze, pokial nesolis a nekorenis, tak myslim v akomkolvek mnozstve. A tak isto pomaha aspon raz za den spravit pomixovane ovocie. Ja malemu robievam napriklad banan s jahodami, cucoriedkami, malinami, jablkom, avokadom.... Co ma napadne, resp. co mam doma. Skusala som aj ovocno-zeleninove stavy, ale to si tak akurat nahradil davku jedla. Tak isto cokolvek jej davas, rob to redsie.
Plienok mame cca 5 za 24 hodin, plus hodne cika aj mimo plienky, ked je rozbaleny. Pokial nema zlty koncentrovany a pachnuci moc, tak ma tekutin dost z jedla. A co sa tyka stolice, nam syn kaka dodnes minimalne raz denne, ale najcastejsie ma stolicu 3x za den, ked idu zuby, tak aj 5x.
A ak Ta to potesi, moj syn sa napapa len pri Baby TV a aj to len pri niektorych programoch. Musim to so sebou nosit v pocitaci vsade, kam ideme, pretoze inak sme viac menej bez sance. Zabavanie nami dospelakmi alebo inymi detmi funguje vzdy len chvilku a kolko za tu chvilku do neho dostanem, tolko zje. Potom uz nie. Pri telke mi spapa bezne aj 200ml jedla. Ak je to nieco, co mu extremne chuti (jogurty, ovocie), za par minut neviem, ze som ho krmila. Ak je to nieco, co mu chuti pomenej, krmim ho aj pol hodinu, lebo odbieha a ide k hrackam a tak. Musim odbiehat za nim a vystihnut vzdy chvilu, ked je zaujaty hrackou.

dena567
autor
8. aug 2014

@siska53
@kofoluska ja je polievocky nesolim vobec...myslite ze je to s tych zubkov ze tak vsetko vypluva?davku do nej dostanem ktoru spapat ma len to zabavanie a celkovo cele krmenie je hroza...je aj takak drobnejsia ma len 7400 kedze teraz dva mesiace stojime aj s vahou kvoli tomu ze tak casto kaka...a mliecko ja neratam do tekutin kedze jej ho zarabam s nemliecnou kasou kedze ona to cez flasku nevypije a ked jej ho davam cez lyzicku tak mi ho vypluva preto jej to davam este s nemliecnou aby to mala hustejsie...takze tak mamicky...

kofoluska
8. aug 2014

@dena567 Pocitaju sa vsetky tekutiny, aj tie, ktore das do kase. 🙂 Ja Ta chapem, ze je to tazke, mam to doma. A to sme si uzili aj s pitim UM, to bola cista katastrofa. Rekord mal, ze mi 11 hodin bojkotoval flasu a rucal od hladu. Takze presne viem, co prezivas. A aj to zabavanie je na slucku, niekedy mam sto chuti sa na to vyflaknut a nechat to tak. Ale co ho necham hladneho? :( Dostala som sa do stadia, ze mam na nastenke prilepenu tabulku s obsahom vody v ovoci a zelenine.
Inak moj ma rok a ma 9kg, tiez nie je nijaky obrik. Pribera pomenej najma odkedy sa hybe. A odkedy chodi, mam pocit, ze uz nepribera vobec - pretoze vsetku energiu, co prijme hned vyda.

stanislavao
8. aug 2014

@dena567 syn ma 10 rokov a jedlo je nasilu dodnes. ale verim a dufam, ze raz to prejde. mladsi syn asi do 3 rokov nepil vobec. ziadna voda, caj, nic. mlieko len nutrilon.
potom sa naucil horko tazko pit jahodovu vodu a Rajec nesyteny materina duska. to pije dodnes. ked neni duska, nepije. a to ma o mesiac 5 rokov. cize nic si z toho nerobte, ze nechce vodu, ci caj. skuste ochutenu vodu. mozno to neni najzdravsie, ale lepsie, ako nic.

dena567
autor
8. aug 2014

@kofoluska nasa malicka este nechodi a ten boj z UM tiez pozname krmili sme sa dlho a este k tomu strasne plakala takze my sa uz trapime od narodenia....vidim ze ma chapes kedze to mas doma clovek je taky vycerpany a to ze ju hladnu nechcem nechat aj kvoli tej vahe ked je taka drobnucka..a ako prezivate zubky?myslis ze je to tymi zubkami alebo to maju v hlavicke?chcem vyskusat kupit avent flasku zo slamkou myslis ze to bude vediet si potiahnut?my sme uz tolko flasiek vyskusali

verronica
8. aug 2014

Vyskusaj kupit mali lucku so sosacikom

kofoluska
8. aug 2014

@dena567 U nas su zubky na stastie celkom v pohode. Prave sa prerezava siesty a siedmy, nemame ich vela. Ale iba mi pri nich kaka viac, nemava teploty ani sople, pohoda. Chvala bohu. Ani apetit sa mu pri nich velmi nemeni. No kazde dieta to preziva inak, nas je skor vynimka.
Vies co, nam nakoniec zacal teraz poslednou dobou pit z tejto flase http://www.stastnezeny.cz/images/vyrobek/26.jpg . Nedavam mu tu malinovku ci dzusik, ci ako to nazvat. To vypijem ja a on do toho dostava cistu vodu. Mame doma tolko treningovych flasiek, ze si mozem otvorit obchod. Ani so sosakom, ani so slamkou, ani neviem s cim. Proste nepil. Dostavala som do neho tekutiny striekackou. Tuto flasu raz vytiahla svokra uplne nahodou a odvtedy mame viac menej po probleme, aj ked oproti inym detom stale pije malicko. Flasky obmienam, nema stale jednu a tu istu. Tak pripadne mozes vyskusat toto alebo aj tu lucku, co radi veronika.

Inak, neviem, ci to je, ze su niektore deti taketo. :( A ze ich nie je malo. Ci je to UM, ci je to zabavanie pri jedeni, aby sa vobec najedli. Ked vidim, ako Janickovi vrstovnici uz papaju pekne sami, dokonca aj chlebik ci ine pecivo... My sme stale na mixovanej strave, a to nie ze by si nevedel odhryznut. Ked mu dam do ruky broskynu, zrube ju celu a este z toho ma ohromnu srandu. Ale normalne jedlo musi byt proste pomixovane, inak sa s tym hra a rozhadzuje to. Co narobime...... Musime len vydrzat.

siska53
8. aug 2014

@dena567 to neva,ze nesolis,po roku aj tak sa ma este opatrne kvoli oblickam...
Ono to moze byt aj zubkami...mojej teraz idu 3 a mozno aj 4,lebo s ami zda,ze este jeden sa chysta,tie 3 uz aj trosku vidno. A tiez je to horsie s papanim,najma maska..ale zas mixovane nechce.no moja zas aspon pije..
Asi vydrzat,kym vyjdu zubky a prip.natriet gelikom zopar minut pred papanim.to by malo trosku umrtvit a mozno pomoze..skoda,ze sa ti neda dojcit,tam by si mala istoti,ze si vytiahne dostatok tekutin,ja som tiez uz syna v tim case nie..
A ze je drobcek?aj moja bola,teraz sa to upravilo,ma 86 cm a. 11,4kg. Lepsie zacala papat po obmedzeni dojcenia,po 22.m.

andrejka1974
8. aug 2014

ked ti nechce caj ani vodu, davaj jej castejsie mlieko, moje obe baby zacali ine pit az okolo 2 a pol roku dovtedy len mlieko nutrilon 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a s jedlom obcas bojujem aj ja 🙂 🙂 🙂 🙂