Som z toho zufala a uz neviem co mam robit. Syn mi nechce vobec jest obedy, predtym krasne vsetko papal a teraz nic. Ked vidi lizicku, ze ho idem krmit , tak uz sa vykruca a nechce nic. Davam ho spat o hlade, lebo uz ine vychodisko nevidim. Sladke ako babovka to si da aj chlieb a mlieko. Dokonca ani tie jogurty nechce lebo uz vidi lizicku a nechce. Neviem si s nim rady co mam robit, lebo doteraz bolo vsetko ok. A zacinam mu davat aj riadnu stravu uz nemixovanu a nevie to vobec jest.
@krasnyden ..Ahoj, moja robila to iste, vlastne aj ta strasia, strasia sa dala oklamat, ze som jej strcila trosku rozka (ktory mala rada) a potom prehltla aj ine, aj ked menej. Mladsia proste nechcela, nakojila som ju iba, dala spat, potom daco, ale malo, zjedla na olovrant. Podla mna je to na 100% zabami u nas, lebo ked jej vysli, zase zacala jest.
Kym nemala starsia viac stoliciek, ani ona nechcela moc kusky, velmi postupne, do moxovanej som jej miesala kusky a naucila sa to, ale hlavnem az ked mala zuby.....
Keď nechce, tak ho nenúť. Daj mu radšej to, čo mu chutí a hotovo. Možno je to len prechodné obdobie, a tak ako papať prestal, tak aj potom zase začne. Alebo môže byť problém v tom, že nevie tuhú stravu ešte požuť a tak ju odmieta. Na tvojom mieste, by som mu stravu ďalej mixovala. Predsa len tých 12 mesiacov ešte nie je tak veľa, aby musel papať tuhú stravu. Moja malá mala tiež chvíľu obdobie, keď vymýšľala, a potom sa vrátila späť do normálu. Problém môže byť aj v tom, že je teraz vonku tak horúco, a jednoducho mu nechutí. Keď bude hladný, tak sa napapá aj neskôr. To že vynechá obed, nie je žiadna katastrofa. Želám pevné nervy a hlavne výdrž🙂 Ale určite by som ho do jedla nenútila, aby neprestal papať aj to, čo mu chutí doteraz.
možno mu idú ešte dáke zúbky, náš malý vtedy ani pusu neotvoril... a ked nechce,tak nenútiť, náš napr. ráno nechce ranajkovať,dá si kus kakaa a dosť...ale potom ked sa vrátime z von spapá skoro všetko... ale má dni, ked drží hladovku 😀 neviem prečo...a potom zase obdobie ked zje všetko... 😀
idu mu zuby teraz ocny ale neviem ci je to zubami, lebo ked sa mu prerezavali dolne dvy zubky a potom horne dva, tak pekne jedol nic mu nebolo. to zacalo tento mesiac, bol sice na ockovani, ale to ubehlo uz 3 tyzdne. a este pred ockovanim asi par dni to zacalo s tym jedenim.ja sa len toho obavam ,lebo je maly a nezosilnie ked nebude jest. a ja som z toho iba nestastna.
@krasnyden ahoj, akoby som to pisala ja 🙂 sedi uuuplne vsetko, az na to, ze moj namiesto sladkeho spapa jedine ovocie alebo zeleninu. Akonahle vidi lyzicku, hysteeeria 😒
nie dojceny nie je. a on odmiet uz skoro vsetko aj zeleninu a ovocie.obed neje vobec neviem ako to do neho dostat, kedze nechce vidiet lyzicku. davala som mu napr.termix a ked videl ze mu to idem dat lyzickou hned odmietal a to bol uz o hlade, ale ked som ho skusila oklamat ze som mu to dala prstom, tak potom zacal jest aj tou lyzickou.neviem co to na neho za mania prisla.toto nikdy nerobil.
Mozem sa opytat,uz ste to vyriesili??ja mam taky isty problem s 13 mesacnou dcerkou..doktorka nam dala dva sirupy na podporu jedla..ale mame ich len od vcera a zatial ziadna zmena
my mame rovnaky problem uz niekolko mesiacov a pri kazdom jedle. vzdy uhyba hlavou a usta neotvori ani za svet. nejde ani o to, ze nema na jedlo chut, skor o to, ze stale nieco vymysla a jedenie sa mu nezda dost dolezite. vyriesili sme to dvoma sposobmi - 1. zabavka na jedalenskej stolicke - zasobila som sa roznymi stavebnicami, drevenymi hlavolamami a podobnymi drobnostami, ktore moze skladat a rozkladat - to ho zabavi a sam nevie, ako pekne tie usta otvara. 2. zistila som, ze sa chce krmit sam, takze jedla, ktore si moze sam nakladat do ust su uz bezproblematicke. minimalne teda obed a vecera, vzdy sa pekne nakrmi ruckami pripadne vidlickou a ked zas zacne vymyslat, vytiahnem veci v bode 1. a dokrmim ho sama.
@krasnyden ja som mala so svojim nieco podobne...uz som si zufala...az nakoniec som dostala jeden napad....kupila som mu novu lyzicku-uplne ina farba,tvar...aaa,do ruky dostal tu "svoju" ..neviem ci prave toto zabralo,ale papa 😀
Pediakid- na chut do jedla,pikovit obidva sirupy su od jedneho roka
@krasnyden Skús radu od @matozazzo , moja malá tiež je rukami - nakrájam jej jedlo na menšie kúsky a pekne papá raňajky, obed, ovocie, zelenina, horšie je to s polievkou a s jogurtom, ale dám jej jednu lyžičku do ruky a druhou lyžičkou ju snažím krmiť. Je 10 x väčší bordel po jedení ale hlavne že je spokojná 🙂
My mame tiez problem s jedenim.Sice mu nevadi lyzicka,ale zje iba to co mu chuti zo zeleniny,aj to stale mixovane a neobsedi pri tom ani 3 minuty.A tiez nam pomaha ked ma v ruke lyzicku aj on.Alebo ho zabavam,sice pomaly nevnima ze je,ale takto do neho aspom nieco dostanem.
Ahojte baby, tak som rada ze mame podobne problemy ako vy a nie sme v tom sami...tiez uz neviem co by som mu od vymyslu sveta dala...len aby daco zjedol...moj maly ma 12 mes...a doteraz vzdy vsetko pekne spapal...ale odkedy zacal chodit..asi 3 tyzdne tak vymysla...len ako utiect...do stolicky ho ani neposadim...tak vystraja...takze sa nahaname s lyzickou po celej izbe...
alebo tiez ho musim zabavat nejakymi hrackami, ci pozerame do okna na macky psy a pod...musim stale nieco vymyslat a medzitym fuk lyzicka do ust... Dnes na ranajky po velkom boji s joogurtom,( ktory doteraz velmi rad papal) ... zjedol 2 gulky hrozna...a uz utekal prec...
dufam ze sa to zmeni..lebo ma to fakt nebavi...nahanat ho s jedlom po celej izbe... 😉
je to s tym jedenim trapenie, lebo spravne by dieta sa pri jedle nemalo zabavat a jest riadne.ale co mam robit ked nechce jest. musim ho kazdy den pri akomkolvek obede zabavit hocicim aby jedol. aj doktorka mi kazala aby som mu predsa mixovala, lebo dieta nemoze chudnut. lenze ked si to tak vezmem ma uz 13 mesiacov a nenuci sa mi jest riadnu stravu, nebude vediet jest nemixovane jedlo.
my sme na to podobne .. nahanam ho s lkyzickou, nechce, aj masko, co predtym papal, ale vianocku napodiv by zjedol celu 😠
mam mu namisto obeda dat nieco ine? napr. chlieb alebo ho nechat bez jedla.