Ahojte mamičky, je tu neskutočné množstvo príspevkov k nechutenstvu, ale nenašla som tu takú zvláštnosť, aby dieťatko - dobrý jedák - zrazu začalo odmietať obedy. Mliečko vypije z fľašky, ovocie spapá aj s ovsenými vločkami, biely jogurt ani kaše (nesladené, len s vodou) nie sú problém. Pri obede (zeleninka, mäsko - rozpučené či mixované, či v celku) však zatne zuby a odmieta čo i len lyžičku. Na zúbky to nevyzerá, pred mesiacom vyšli postupne štyri naraz a nebol vtedy problém, len posledné tri dni takéto štrajky. Mali ste podobnú skúsenosť a spozorovali ste nejakú bizarnú príčinu takéhoto správania? 😒
tiež som myslela, ale keď si hryzká kukuričné chrumky jedna radosť, tak určite to nebude ničím v puse. ☹
poznáme a nebolo za tým nič extra,len stavanie si hlavy a budovanie vlastnej osobnosti.my sme fungovali tak,že ak nechceš obed,fajn,nemusíš,musíš vydržať do olovrantu,nedala som náhradu nejaké "lakotinky",varila som v tomto období jedlá,ktoré má najradšej,aj ked to bolo "stále o tom istom". a ako prišlo tak odišlo a zas prišlo a zas odišlo a tak stále dokola............ 😉 🙂
presne tak to robím, na obed dám aspoň mliečko, nech nie je o hlade, lebo napriek tomu, že doteraz papkal poriadne, nie je žiaden tučko, práve naopak, všetko vybehá. Na olovrant zas skúsim varené, no nič. Štrajk. Ak by som mu nedala na obed nič, asi by kľudne vydržal aj do olovrantu, ale nerada by som vynechávala jedlá, keď má 8 a pol kila a takmer rok ☹ Tiež mu nechcem nejako veľmi ustupovať, je ťažká povaha a mám obavu, že by mohol ľahko s nami začať točiť, ani sa pri tej roztomilej tváričke nenazdáme 🙂 Takže asi budem trpezlivo skúšať ďalej a snáď sa na niečo chytí... 🙂
Ahoj, tiež sa nám to stalo, a prešlo to, ale s tým, že som pomenila jedálniček. Alebo skús pridať nejaké korenie, ktoré už môže a možno jej zachutí 🙂
@dadka18 a nema nieco v puse???na jazyku,alebo dasnach zboka???