11-mesačný syn odmieta domáce jedlá. Zje len kupované príkrmy

7. aug 2022

Cítim sa totálne neschopne a demotivovane už čokoľvek variť :(
Musím povedať, že nikdy som nechcela ísť touto cestou kŕmiť dieťa hotovými jedlami v pohárikoch ale už neviem čo s ním robiť..
Nie som žiadna lenivá mama ktorá by nechcela, ale on vážne čokoľvek domáce vypluje, zamračí sa, strasie ho a pri najlepšom si dá dve lyžičky a koniec..
Ale dlho, dlho som odolávala, bola trpezlivá každý deň varila, skúšala rôzne kombinácie aj také ktoré kedysi mal rád teraz už ani to nezje.. až jedného dňa keď sme niekam šli a naozaj som mu nestihla navariť som s ťažkým srdcom vošla do obchodu a kúpila mu hotový prikrm že však raz sa mu nič nestane.. a bola som v šoku s akou chuťou všetko zjedol, bez plaču, bez mracenia pritom to ,,voňalo,, ako konzerva pre psa... :( A to som kúpila jeden asi z tých lepších HiPP..
Nedávno som sa bavila s kamarátkou ktorá má o pár dní mladšiu dcéru a povedala že má rovnaký problém a keď som sa jej spýtala či teda jedáva iba kupované tak sa ma spýtala že čo a ňou či ju má nechať hladnu?
Tak momentálne fungujeme na tom že už týždeň je na kupovaných, kupujem buď HiPP alebo bio z dmky..
To isté platí aj pri ovocí iba máločo zje čerstvé.. pritom nikdy nebol určený na kupované odkedy sme začali s prikrmami vždy mal domáce varené takže o zvyku na kupované to nebude..
Sem tam mu pomedzí to dám aspoň čosi domáce raz, dva krát do týždňa ale väčšinou to skončí fiaskom..
Mate to niektorá tiež tak?

Ide mi aj o to že to kupované jedlo je mixovane takmer žiadne kúsky aby sa aj naučil niekedy jesť väčšie kusy

Vďaka za rady

veronika_sk000
7. aug 2022

nemoze to byt konzistenciou? moj odmietal domace, lebo som ich robila hustejsie, ked su redsie, tak zje

pribinak
7. aug 2022

Toto robil jednu dobu aj môj syn, robí to veľa deti. Časom to prejde

Ja som ho trochu klamala. Do polovice uneseného pohárika som primiešali pár lyžíc domácej stravy a hotovo
Netreba z toho robiť dramu

autor
7. aug 2022

@veronika_sk000 skúšala som husté, riedke, úplne mixovane, s kúskami, vôbec nepomixovane nech sa kŕmi sám ale nič žiadna výhra.. otvorím pohár a to zje.. už som ho raz chcela oklamať že som mu domáce dala do pohára z kupovaného vtedy zjedol skoro všetko.. na druhý deň ma už asi prekukol a zas nič

petamich
7. aug 2022

je to len obdobie 🙂 a vobec si nerob z toho tazku hlavu a neber to osobne, my sme to mali nedavno, potom nechcel vobec nic okrem mlieka a jednej kase presne a teraz uz sa vraciame k domacej strave ale uz tej "nasej" zasadne chce jest len to co my

nerya
7. aug 2022

Aj náš tak mal, nedal sa ani nijako okabatit a dodnes kontroluje ci je to naozaj kapsička ktorú si vybral 🤷 myslím ze lepšie ako nechať ich hladovať, ved to nejedia nonstop. Nás teraz skoro každý deň vifonku 🤷 tiež som mala výčitky na začiatku ale čo narobí.

mirro
7. aug 2022

Je to len obdobie, nerob si z toho nervy. Skús fintu,preložiť domáce do poharika ako ti tu baby radili,a druhá vec, keď budeš mať ty obed na tanieri, bez mihnutia oka obeduj. Neponúkaj,nekomentuj, dieťa sa väčšinou "chytí" a chce ochutnať. Samozrejme,stravu vhodnú k veku 😉

tiumen
7. aug 2022

Mne 2 z 3 detí boli od začiatku prikrmovania až do 1roka na kupovaných príkrmoch 😉 po prvom roku prešli bez problémov na našu stravu čo sme jedli všetci -nie robené jedlo špeci len pre nich..

anavixy
7. aug 2022

Moja detto 🤷🏻‍♀️ A nikdy som jej nedala priamo z poharika, vzdy z misticky kupovane aj doma a aj tak to spozna takze… 😄

marianarem
7. aug 2022

Robi to vela deti, tiez by som sa s tym netrapila. Ja som parkrat malemu taketo kupila, starostlivo som prezerala zlozenie a da sa najst dost takych, co vobec nie su ziadny humus. Detom sa tie chute menia, za mesiac ti mozno uplne odmietne mixovane a bude chciet uplne ine jedla. U nas to tak bolo, zo dna na den sekol s prikrmami a uz sa k nim nevratil.

roja01
7. aug 2022

@pribinak velmi dobry napad, na pociatku oprimiesat 1/2 domaceho s 1/2 kupovaneho privarku.
Uz sa tu raz rozoberala nechut deti na domace privarky. Na zaklade vlastnej skusenosti som navrhla do kazdej naparenej zeleniny pridat vacsie mnozstvo mrkve a dalsi den viac batatu. Tieto 2 zeleniny su sladke a prikrm detom lepsie chuti.
Mamicka, ktora vtedy zalozila temu potvrdila, ze to velmi pomohlo.

bubinko1506
7. aug 2022

Moji tiez odmietali od zaciatku prikrmov domace jedlo, ale za kupovanym v sklicku sa zalizovali. Kupovala som tiez Hipp asi do ich 1 roka (vies si predstavit, ako to islo pri dvojickach do penazi😅). A potom sme boli v restike a tie dve male opice zjedli grilovane kuracie prsia, ked boli nakrajane na male kusky. Takze tym dnom sme presli na beznu stravu🤣

0laracroft0
7. aug 2022

Základ mojich domácich príkrmov (obed, vecera) je vždy sladka zelenina (batat, tekvica, mrkva, pastrnak, cvikla). Plus maly figel: aj do masovo-zeleninovych jedál dávam maly kus banánu. U nás práveže zje radšej moje výtvory ako kupované prikrmy.
Ten banan je game changer. Toto je moje druhe dieťa a zje STRAŠNE VEĽA

kataka10
7. aug 2022

Aj moj to tak mal. Potom som zistila, ze ked zmiesam tu masovu pastu, co maju v dm drogerii s domacim zeleninovym prikrmom, je ochotny to ako tak zjest. Tak este vyskusaj to. Pripadne pridaj do kupovaneho prikrmu nieco domace. Ale nestresuj sa, aj moj bol odchovany vo velkej miere na kupovanych prikrmoch a od roka jedol dospelacke jedla bez vacsich problemov.

marcellka32
7. aug 2022

Moja dcéra pred 15 rokmi tiež štrajkovala takto 🙂 v dm bolo pár pohárikov HiPP ako prikrm, tie zjedla, potom som si poháriky odložila, uvarila prikrm domáci, dala ho do HiPP pohárika (tak aby nevidela🙂 dokonca originál viečkom zavrela, a pred ňou som to akože nové otvorila, musela vidieť to viečko ako sa otvorí a bola spokojná, celé zjedla, no zábava to bola 🙂

dagas
7. aug 2022

Nerieš to naša malá mala tiež také obdobie..vyvárala som skúšala som kadečo a proste nechcela...tak jedla kupované no a čo.po roku začala jesť s nami a bolo dobre..aspoň más o starosť menej ☺️ a ked mi kamoška povedala že by to v živote dieťaťu nedala ale hlavne že svoje dieťa tlačila mekáčom a fastfoodmi tak som si pomyslela 😏

autor
7. aug 2022

@0laracroft0 skoro v každom prikrme domacom mal batat alebo tekvicu.. mrkvu pomenej som dávala z tej ho zapeka

0laracroft0
7. aug 2022

Skus aj banan, za skúšku nič nedáš.

kris_tin257
7. aug 2022

Aj môj špekuloval ale nedala som mu na výber musel to zjesť boli plače nervy kriky ale pochopil a teraz zje doslova všetko 😊

danyelia
11. aug 2022

Ahoj, vôbec sa nad tým netráp, časom si určité zvykne aj na Tvoju stravu, mne dokonca aj lekárka povedala, že tie kupované sú prísnejšie kontrolované a nijako ,,neuškodia,,... Ten čas, čo venuješ vareniu pre bábo vymeň za čas, keď sa mu budeš venovať, hrať sa s ním...