11 mesačné dieťa papá len mixované jedlo

andrea4422
9. sep 2014

ahojte kocky, potrebujem sa poradit. moj syncek ma 11 mesiacov a odmieta mi akekolvek jedlo ak nie je pomixovane uplne do hladka, ak sa tam najde len jeden kusockek alebo hrcka tak ho uz natahuje, neviete co s tym? proste aj ked to popucim vidlickou alebo co tak to nechce a zacne ho natahovat a je po jedeni... 😒 😒 😒

liz_lemon
10. sep 2014

@andrea4422 moj syn jedol mixovane do 18 mesiacov, a potom to preslo samo od seba, teraz krasne je vsetko

evita987
10. sep 2014

Môj syn tiež nechcel pretlačené vidličkou, tak som pasírovala cez sitko (s väčšími očkami/ a tak zjedol potom neskoršie som časť pretlačila zvyšok prepasírovala Teraz ma 10 mesiacov a papa pretlačené a kúsky.

eri150
10. sep 2014

Kazde dieta je ine. Ja mam 2. Prva dlho nevedela zuvat, do 9-10 mesiaca som vsetko komplet mixovala, ked som jej dala hrudku, hned ju vyplula alebo ju napinalo. Pominulo to same od seba. A mladsia zasa hned od zaciatku prezuva. Neboj, vsak do 18ky jej nebudes hadam mixovat 🙂

miku1
10. sep 2014

Staršej som mixovala jedlo do 14 mesiacov, mladšia papá normálne už od 9 mesiaca. Každé dieťa je iné, ak ti to nerobí problém, tak mu to kľudne mixuj, veď raz začne papať aj sám 🙂

lusily
10. sep 2014

@andrea4422 u nás je to presne tak isto ☹ Dúfam, že časom sa to zmení.

muchacc
10. sep 2014

ja som malej nikdy nemixovala len pučila a teraz nemáme problém,ale osobne si myslím že každé dieťa je iné ono to ho prejde nebojte 😉

saska.t
10. sep 2014

dievcata kam sa ponahlate? dieta musi dospiet na vsetko vo svojom zivote a tak isto aj na kusky,kazde dieta ma svoje tempo a to treba respektovat a nie ho nutit len preto,ze kamoskyn uz kusky papa,do 18-tky urcite mixovane jest nebude 😉 moja jedla do 15 mes.len mixovanie a potom z dna na den len kusky a dodnes nic kasovite do pusy neda...

moncicip
10. sep 2014

Moj tiez do roka nechcel ine ako mixovane a potom to ako pisu ine maminy z nicoho nic preslo. A dnes ma 3 a zje vsetko co nezje jeho :D

katrinka8
10. sep 2014

@andrea4422 - no, mozno Ta potesi nasa skusenost. Moje dieta v 11 mesiacoch nechcelo nieze jest nepomixovane jedlo, ale nechcelo jest skoro ziadne jedlo. Jej porcia jedla bola 3-5 lyziciek. Pomixovaneho jedla. Bola som vdacna za kazde susto. Cize to, ci je to pomixovane, nepomixovane som absolutne neriesila 😉 Hlavne, ze nieco papa a ze je to zdrave a prospesne jedlo. Ako tak jest zacala v 18-tich mesiacoch. Mimochodom, doteraz ma problem, ked napr. jej zabehne vacsi kusok jedla, natiahne ju, tak prestava okamzite jest (aj ked je to jedlo, ktore jej chuti).
Kazde babo je ine, niektore dokazu papat aj kusky velmi skoro (syncek od cca 8-9 mesiacov dokaze spapat aj kusky, sem tam mu zaskoci trosku, ale ide mu to celkom po troske), ine potrebuju mixovat. Netrap sa tymto zbytocne, nie je to vobec ziadny problem, aj Tvoje dietatko pride do stadia, ked sa nauci papat aj kusky 😉
Skus mu davat na trenovanie papania kuskov jedlo na hryzenie, do ruky jablcko osupane, hrusku, chlebik, rozok a pod., nech si hryzka. Deti to zvykne zabavit, tak skusaju hryzt... 😉

kofoluska
10. sep 2014

Moj syn ma 13 mesiacov a stale mixujem. Ak mu dam jogurt s domacim dzemom, v ktorom su kusky ovocia, vypluva ich. 🙂 Takze vobec sa nestresuj a mixuj, kym to dietatko potrebuje. Zaroven davaj malemu aj napriklad celu slivku ci celu broskynu a tak podobne - nech si to drzi v rucke a odhryza si sam.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majushka
10. sep 2014

Nasa do 18 mesiacov jedla len poriadne rozmixovane. A to vsetko, aj ovocie. Z akychkolvek hrudok ju naplo, alebo to povypluvala. Same sa to zrazu zmenilo, uz som zacinala mat tiez obavy. Zacinala s kuskami chlebika a davali sme jej do ruky rohlik. No a teraz uz je tak, ze si sama nadzga usta, ja jej do nich prstom zo srandy picham a vsetko to pekne pozuje a pohlce. 🙂

dankako
10. sep 2014

Mam dcerku, ma 1rok a mesiac a stale len mixujem uplne na hladko, vsetko: masovo-zel prikrmy a aj ovocie. Ak je co i len mixer vypnuty skor ako je vsetko pomlete, tak to sa nam nerata, hned vsetko citi a napina ju a von z ust a je po jedeni. Preto som si povedala, ze ziadne experimenty, bude sa mixovat, hlavne je, ze zje 🙂 😉 Aj ked jej dam obycajny jogurt, tak mam obavu, ked sa pritrafi kusok ovocia, ako je to napr. vo zvolenskych jogurtoch.

dobromila1111
10. sep 2014

nas maly ma tiez 11m,tiez mixujem,inak ho napina..neriesim. Jednak nema zuby a jednak slabo papa. Tak som rada,ze papa🙂 to prejde,urcite🙂

veriiii
10. sep 2014

@andrea4422 netrap sa, skor ci neskor zacne akceptovat aj male kusky..nauci sa..moja tiez bola dlho taka a pomohlo, ked som jej zacala davat malu polievkovu cestovinku do prikrmov, napr tie male hviezdicky, dobre som ich rozvarila..a postupne zvysovala podiel v pomixovanom..velmi rychlo si zvykla na vacsiu cestoviny, prazenicu, kusky maska, ovocie atd..a chrumky papa?

bibistec
12. sep 2014

no moja dcerka mala prve dva zuby az ako 11 mesacna cize same mixovane jedlo a to az jojoj velmi dlho vobec neries. bud rada ze vobec zje

pantarhei
12. sep 2014

moja dcérka má tiež 11 mesiacov a mixujeme stále. Ak jej to popučím, tak to žuje a žuje a žuje a potom už nechce. Takže mixujeme a pritom krásne spapá sama piškoty, rožok si hryzie, ale mäsko a obedík a tak žuvať nechce. Je pravda, že ju zvykne pritom napínať, aj keď napríklad odkusne väčší kus jabĺčka. Ale to prejde a potom verím, že začne papať sama. a to má už 8 zúbkov.

siska53
21. sep 2014

@andrea4422 ja som mixovala synovi do hadam aj 1,5r..mozno i dlhsie...
Ale dostaval do rucicky tie nesolene chrumky a vynimocne kusok rozku (neuznavam jedenie medzi jedlami),aspon sa tak priucil a neskor naucil aj nemixovane.. Tvoj este nie je taky velky,ze by som v tom videla problem...

skippy7
1. okt 2014

@andrea4422 moja má tiež vyše 10 mes. a iné ako pomixované nezje,kusky vypluva....synovi som mixovala do 18.mes.,lebo on ako zacitil kusok,naplo ho a až sa povracal, dokonca ak som mu dala kôrku chleba žužlať,tiež sa z toho povracal...tak neriešim, hlavne,že sa dieťa naje 😉

kikusa008
14. dec 2014

Ahoj,a aj skusas dat kusky jedla??moja mala proste nemixovane nechce,doktor mi poradil nechat ju hladnu,len rpzpucit...nic nepomaha,akonahle jej zabehne,dozvracia sa a zcysok dna je na mlieku..tak som to stopla a mixujem jej a kaslem na kazdeho,kto sa mi snazi radit..som sa napocuvala,ze som spravila zle,ze som mixovat zacala ,ale Co som mala robit,ked Do 7meho mesiaca nechcela ani pomixovane,jedno susto drzala v puse aj hodinu...potom mi jedna "mudra"poradila,aby som len popucila a bum,dalsi mesiac nejedla nic..teraz mixujem,ale davam hustejsie,postupne to zvysujem,snad sa nauci pomaly...