Poradte čo mám robiť😫moje dieťa nechce jest, s jedlom sa hra, rozhadzuje ho všade dookola ale ani za svet do ust, z obedu zje tak 2-3 kúsky niečoho čo je NIČ..ma 11m…nechcem ho nechať hladné ale zas čo mám robiť už strácam nervy 😩človek môže pre neho uvariť každý deň niečo ine rozmanité a nič každý deň rovnaký výsledok…
Môj má 14 rokov. 😀 A je to otrasný jedák.
Mojmu synovi to zostalo, ma 5 a zje naozaj minimum jedla 🤦🏼♀️ a nedostava sladke ani ziadne nahrady, on proste nie je hladny. Nenaucil sa jest v skolke a zatial ani v skole ( balia im obedy do obedara ked nezjedia) neporadim, zelam iba pekne nervy 🤷🏼♀️😏
Zuby? Však dieťa potrebuje cítiť aj hlad.
no nic, len cakat ... moja sa tiez z jedlom iba hrala, navarila som jej, zjedla par lyziciek a potom rozhadzovala a tak ... tak som jedlo odpratala, a vzdy som mala este bokom prichystane nejake placky, zemiaky uvarene, alebo zeleninu ... to som jej dala do misky a brala vsade zo sebou ... mala si z toho postupne brala a tak sa najedla ... alebo nam este pomohlo jest spolocne ... ona ma vlastnu lyzicu, ja tiez a striedame sa ... najskor da lyzickou ona mne, a potom ja jej ...
@pribinak idu mu horné jednotky..ja neviem či nie je on hladny alebo čo 😩po obede tak hodinu sa chce vždy nakojit..
Jaj keď mu idu zuby, tak jasne že nepapa, je uboleny. Daj mu mlieko keď pyta
@pribinak To chápem ale neni to záležitosť posledných dní už je to dlhsie 😌kiežby to boli fakt len zuby 😖
Kym je dojceny, tak vsetko ostatne jedlo su len prikrmy, ktore moze nemusi zjest vo velkosti celej porcie. Je vo veku ked jedlo len spoznava, treba tomu dat volny priebeh, casom sa nauci
Nechávate ho kŕmiť sa samého? Možno mu len nechutia mixy, dajte mu kus zeleniny do ruky, v súlade s blw a uvidíte, či mu nezachuti
Ja neviem baby , vy má tu ukamenujete , ale ja teda keď moja začne rozhadzovať , roztierat , drvit zoberiem a nedám . Ja nie som jej otrok aby som cely život len upratovala a drhla . Keď ešte chce vypýta si a je ďalej a keď nie nie . Od hladu mi neumiera a je to teda pekný Bucko . 9 mesiacov a 12 , 5 kilá 😵💫😵💫😵💫😵💫
@nika11103 presne to iste robim aj ja. Neexistovalo, aby som ich nechala hrať sa a babrať s jedlom, keď dakedy vidím tie videa, ze dieťa sa oblepi spagetami s paradajkovou omáčkou ci celý jogurt rozpapla po sebe až ma strasie, keď si predstavím, ze toto by bolo u nás 🙈🙈. Chceš jedz, nechceš nemusíš.
Deti od hladu neumreli,a mali obdobia, keď zjedli fakt minimum. No a? Dobrovoľne sa žiadne zdravé dieťa nevyhladuje. Jednoducho sú deti, ktoré zjedia viac a sú deti, co jedia málo. Pokiaľ nechudne, nemá nejaký zdravotný problém, má dosť energie, tak by som sa tým nejako extra netrápila.
@janka_266 posledné 2 týždne skúšam bwl 🙂 preto nechce jest, chcela som nech je trošku už samostatnejsi v jedení ale bohužiaľ nechc ani keď ho nakrmim , dávam mu už ale kúsky ktoré pekne zje
Treba len skúšať, okolo roka mávajú take slabšie chvíľky, a potom od 2 rokov 🤣aspoň môj tak má doteraz.
Ja neporadim,moja bude mat 3 a je to strasnaaaa bieda..vzdala som boj,zje co chce 🤷♀️ ja len,ze v tom nie si sama❤️