Ahojte, prosim o radu kto mate skusenosti. 11 mesacna dcera nechce jest bez toho aby sa s niecim bavila v rukach, nadobky, lyzicky, nanovsie rozobera chlieb tak je vzdy hrozny bordel z toho - lenze ked je nedam, ona po 1-2 hltom ani neotvori usta, vobec nic nechce potom zjest! Pripada mi to ze do nej nasilu pcham aj ked nieje hladna... lenze velmi malo pribera.. pit tiez nechce...navyse jej casto zabehava
hocijake hrudkovite jedlo az sa VELMI dusi, este aj z instantnej kase a na jemno nastruhaneho jablka ☹ ☹ prerezavaju sa jej este len dolne zuby no tak sa sprava uz dlho...co mam robit? ako jej zvysit chut do jedla? 😕
Skusala si naopak velke kusy? Stvrt zemiaku uvareneho polka suroveho jablka nech si hryzka zabava sa ochutnava. Mne drobec tiez nechcel kase odkedy varim co vie sama zjest rukami je to super dovtedy hroza.
Jaj a poriadok neporiadok ked nieco dcerka vedela zjest sama lyzickou tak bola taka nadsena ze toho zjedla za vagon....u nas takto este stale idu jogurty 🙂 takze papa sama poriadok sa uprace veci pracka operie.
@aranel16 Tak ju nechaj, nech sa s niečím hrá, ved to predsa nevadí, moj prostredný syn bol taký, že tiež sa musel bud hrať alebo sme čítali knižku pri jedle, inak jesť nechcel. No nehovorím, že je to ideálne, ale zase to nie je také strašné, sú aj horšie veci. Niektoré deti pri jedení kukajú telku a podľa mna to je horšie. Radšej nech sa hrá. A neporiadok sa uprace, ja som ešte také dieťa nevidela, čo pri jedení v tomto veku neporiadok nerobí. Neboj sa, vyrastie z toho.
@krasnanevesta ked ona este nema zuby a zabehava jej aj skoro hladke, sa bojim ze odkusne z niecoho a jej to ostane v krku... u vas sa take nestalo? normalne zjedla?
@aranel16 ano na predpis viem ,ze musel byt chladnicke .Nam na 100% zabral .Treba skusit povedat lekarke ci vam nevie nieco dat na to aby mimi papalo.Unas to bol tiez boj nevedela som kolko krat ako ho donutit jest.Nejeden krat som si vycitla,ze som neschopna matka☹ ale nastastie sa stoho dostal aj ked pit pijemalo aj teras ked je uz velky :0)
@aranel16 no bez zubkov to je problem. U nas kazdy vacsi kus bol hned vypluty. Skus sa obratit na pediatra nie je normalne ze jej vsetko zabehava.
Ahoj no ona sa drhne preto ,ze nema dobre vyvinuty zuvaci reflex kedze nechce papat.Neskusala si neaku formu hri? moja je uz stara koza a ked papa tiez musi nieco robit🙂.Viem ,ze ta to urcite velmi trapi .Ja som mala problem tiez taky.Syn musel brat taky prssok do vody aby zacal mat chut do jedla bral to asi 3 mes.To nam pomohlo nastastie.Velmi malo papa a tiez pil minimum.