Ahojte maminy chcela by som sa opýtať či mi neviete poradiť či už môžem dať 10 mesačnej dcére do napríklad ryžovej kaše trochu 100% arašidového masla
@kristina1001 arasidy su alergen, 10 mes dietatu by som to nedavala
Toto by som si rozmyslela, arašidy sa odporúčajú až od 3 rokov, je to mimoriadne silný alergén a reakcie bývajú veľmi silne
mne x pediatrov povedalo, ze mozem. male mnozstvo a uvidim reakciu. u nas ziadna nebola, dala som v 11.m
@kristina1001 nech sa páči príspevok od detskej lekárky ktorá radí aj tu v pediatr. poradni. Už dávno si mohla zaradiť orechy 🙂
@kristina1001 Ja som davala chlebik s arasidovym maslom od 7 mesiaca. Tiez som citala tu teoriu o ktorej pise @kkovacovak, ze sa odporuca zaradit alergeny co najskor. Teraz ma 20 mesiacov a zatial vsetko OK.
@kristina1001 Moja mama mi davala arasidy uz pred prvym rokom (v niecom ako nutela tusim) a po roku aj tie arasidove chrumky a dnes mam taku silnu alergiu, ze neznesiem ani tie stopy, ktore sa niekedy primotaju do nearasidovych potravin u vyrobcu. Neviem, ci to suvisi s casom zaradenia, len davam moju skusenost.
Ja som davala cca od 6 mesiaca a teraz zboznuje jablcka, alebo banany natrete arasidovym maslom... malemu som v podstate davala po prvych prikrmoch schvalne vsetky alergeny, aby sme sa v buducnosti alergiam vyvarovali. Vdaka Bohu nemame alergiu na nic.
nemám žiadne skúsenosti, ale... pamätaj, že je to silný alergén a navyše obsahuje veľa tukov, takže môže byť ťažšie na žalúdok... malému dieťaťu by som to ešte nedával.