10 týždňové dieťatko odmieta papať

maris353
4. dec 2018

Ahojte mamičky, idem si k Vám pre radu, lebo už som na pokraji zúfalstva. Mám doma prvú dcérku, má 10 týždňov. V podstate to od narodenia nie je práve veľký papač. Kojenie bol jeden horor, plač až do fialova a v poradni sme zistili, že priberá veľmi málo. Povedali mi, že musím dať fľašu, prva vytiahnuta fľaška nás v 4 týždni zachránila od hospitalizácie a hoci mi bolo strašne ľúto, že nechce papať odo mňa, svitla nová nádej že už bude lepšie. Netrvalo to ale dlho, a dnešného dňa naša dcéra odmieta papať. Boli aj svetlé chvíle, to áno - dni kedy som si myslela, že už to bude do re, že zjedla aj 700ml za 24 hodin. Ale nikdy to nevydržalo dlho. Vždy keď som sa sťažovala doktorke jej odpoveď bola - musite sa posnažiť, tak ja neviem prečo ona vyzerá zdravá (atď..). Včera v noci nám začala hnačkovať (10plienok za den - od kedy je na umelom mliecku tak kakavala raz dvakrát) a o to menej papá. Nezvraca, nemá teplotu, nevyzerá choro, ale ak tak to dobre nie je a mám ozaj veľký strach.
Máte s tým nieko skúsenosť, co vám pomohlo? Upravilo sa to?

dnešného dňa naša dcérka odmieta papať - máme aj svetlé chvíle, ti áno,

u2jana
4. dec 2018

@maris353 ja som to tiez s dcerou zazila. Skontrolovali jej usta? Ci nema prirasteny jazycek? Alebo rozstep makkeho podnebia? Pytaj sa doktorky, nech ti poradi. Pripadne skus ju krmit v polospanku - to u nas zaberalo. Najprv na rukach polouspat a potom sup flasu... drzim palce, nech sa to zlepsi

deti95060810
4. dec 2018

1. možno sa tisnú zúbky....známej syn v 3 mesiacoch prvý zub...😨
2. mali sme tento problém s najml. dieťaťom...po rokoch sme sa z toho dostali, ale medzitým nám naskakovali iné diagn....🙄
3. po motorickej stránke to ako vyzerá? všetko OK?

maris353
autor
4. dec 2018

@u2jana uzidčku v pise jej strihali už na pôrodnici a doktorky som sa pýtala, ale nič mi neporadila, len že sa mám posnažiť.
No a ano, kŕmime ju hlavne na spánku/polospánku, ale ona častokrát len zacíti mlieko tak aj zo spánku začne strašne plakať.
Kedy ste sa z toho dostali a začala papať normálne? Trvalo to tiež tak dlho?

deti95060810
4. dec 2018

@maris353 to je drbnutá lekárka že sa máš ty posnažiť...to je rada nad zlato ti poviem...😈

maris353
autor
4. dec 2018

@deti95060810 aj mne napadli zúbky, ale to papanie je problém od narodenia
2. P rokoch?? :O a tie diagnózi súviseli s tým papaním?
3. Myslím si, že motoriku má v poriadku - bľaboce veľa, smeje s nahlas,cmúľa si pršteky, hra sa s ručkami snaží sa dať si do pusky cumlík keď jej vypadne.. neviem čo všetko by mala už vedieť.

maris353
autor
4. dec 2018

@deti95060810 No veď, ale podpísali sme zmluvu, že pol roka nemôžme zmeniť doktorku :(

lenka0033
4. dec 2018

@maris353 ahoj, odkial si? Su aj ambulancie rizikovych novorodencov, v BA na Kramároch je MUDr. Vicianova . My sme chodili do takej az do Bratislavy. Syn nepriberal na váhe a tiež nechcel papat ked bol babo. Z porodnice nas po 9 dňoch previezli priamo na Kramáre. Tam vsetko vysvetlili, po týždni pustili domov. V sledovani sme boli 2,3 roky. Nasa pediatricka nam tiez nevedela pomoct moc.

lenka0033
4. dec 2018

@maris353 do BA mozete ist aj ked mate uz zmluvu z Vasou prediatrickou. V BA sa to berie ako špeciálna ambulancia

babi81
4. dec 2018

@lenka0033 chces povedat, ze vicianova ti poradila??my sme k nej museli chodit, alebo mame predcastniatko 34tt a vzdy som odtial odchadzala psychicky znicena, ak by som nemala druhu tak sa asi zblaznit.este ze v 1,5 roku nas vyradila.

lenka0033
4. dec 2018

@babi81 ano, vicianova nam pomohla. I ked dost dlhe čakanie u nej a je pravda, ze clovek ide od nej unavený. My sme z PB a do BA cestovať je náročné, dlhá cesta. Tam skoro vstávať a odtiaľ sme sa vracali podvečer takmer celý unavený. Doktorka ked nema svoj den bola príšerná no áno poradila aj nam pomohla, no to bolo ešte v roku 2011/2012

babi81
4. dec 2018

@lenka0033 tak ja sim tam bola 6x a vzdy bola priserna, som z ba takze som nemusela tolko cestovat, ale poviem ti otvorene ak by nas nevyradila by som skoncila na praskoch.raz som chcela zmenit termin a hucala na mna, ze ma nezaujima moje dieta, ze nic nie je dolezitejsie, a ze mi ho nezmeni nech sa zariadim a ze ludia k nej cakaju a mam byt rada, ze mam termin.podotknem len, moj partner (otec dietata) mal uraz a lezal v nemocnici v zahranici.a este mala som mlieko, len mala sa nevedela prisat, boli sme aj u laktacnej, ale proste to nevedela, tak son odsavala a davala z flasky, 1x sa prisala az v 3mesiacoch a pani doktorka mi povedala, ze je to moha chyba a ze nesnazim chcem mat vsetko len jednoduchsie.moze byt samozrejme, ze sme jej nesadli, bohuzial nasa skusenost nebola dobra.som vsak rada, ze inym rodicom pomohla.my sme chodili 2016/17

lenka0033
4. dec 2018

@babi81 tak to kukam...sa teda riadne zmenila ta doktorka. Ku mne raz mozno raz bol náznak malej drzosť no potom to uz neskusila lebo som jej dala najavo, ze tauto cestou to nepôjde...raz by skúsila a uz by sme tam nikdy nesli...

babi81
4. dec 2018

@lenka0033 my sme tam museli koli predcasne narodennej dcerke, nemali sme na vyber.

marianita3008
4. dec 2018

@maris353 Je dost mozne, ze aktualne nechce papat kvoli hnacke..vracat nemusi, ale v brusku cosi moze byt, nepohoda, co ju odradza papat.. nasadit detske probiotika.. pripadne Nekadex kvapky, ten sa moze od dovrseneho 2.mesiaca, je to ista forma probiotik, ale to by som dala az po konzultacii s pediatrickou. A ak je to tym, zacne papat po odzneni problemov...dolezite su teraz najma tekutiny.
My sme si roznymi fomrmami nejedenia presli u oboch dievcat, u starsej je to boj doteraz (4 roky). Ja som mala problem s kojenim, najprv mala priberala dost, potom malo, presli sme na flasu, to boli boje, pila uplne malinko, ze sme ratali kazdy mililiter. Aj tie prikrmy nic moc, jej obed bolo, ze tri lyzicky a stacilo.. v roku mala tusim 7,5 kg, jej o 18 mesiacov mladsia sestra je aktualne tazsia ako ona 4rocna.
Mladsia vydrzala svojho casu ako 3 mesacna nejest aj par hodin, ano, vyuzivali sme aj krmenie v spanku, polospanku. Dobre zabralo nechat ju vyhladnut... pomedzi to len vodu.. nukat flasu a az ked sama chcela, nechat pit, nenutit (ja som nechcela prilis casto krmit v spanku, aby si na to nezvykla, proste aby prislo to uvedomenie si hladu za bdeleho stavu). Ked si uz casom zvykla na flasu, tak sa rozpapala, ale teda trvalo to chvilu..ale ziadne striedanie prsnik, flasa, odsate materske mlieko nepripadalo do uvahy. Jedna flasa, jedno mlieko a bodka a potom sa ustalila..prve prikrmy od nej aj tak leteli na meter a pol, zacinali sme tak, ze mi olizovala mixnutu zeleninu z prstov 🙂 Ja by som zmenila to, ze musite sa snazit, lebo ja neverim, ze sa nesnazite. to jedine prezit...je to na plac, nervy, zufalstvo, ale svojho casu som tiez hladala po nete a je takych deti viac. AK TEDA nie je nejaky fyziologicky problem, zabudla som, ze my sme teda presli gastro a krvnymi vysetreniami od malicka, doteraz je starsia dcera sledovana na gastre kvoli nizkej vahe.
Drzim palce.

maris353
autor
4. dec 2018

@lenka0033 ďakujem za radu, skúsim si o nej čosi pozisťovať... Ja som rodila v UNB ale tam mi o nej nik nepovedal (ale je pravda, že po narodeni prvé týždne priberala pekne)

maris353
autor
4. dec 2018

@marianita3008
Áno verím, že nechce "len" kvôli tej hnacke, ale je to celé zvláštne - minulý týždeň mi už papala tak pekne aj ked nespala, už som bola taká šťastná, ze už to bude dobre. Ale teraz čo robi, to mi vôbec nejde do hlavy - je jedno či jedla pred dvoma hodinami alebo pred štyrmi ked nespi a dam jej fľašu do pusi tak ani nepotiahne, trha hlavičkou zo strany na stranu, tvari sa akoby som jej dala do pusi citrón (mlieko sme nemenili, chuti rovnako ako pred tym) a ked uz je naozaj naozaj veľmi hladná a dám jej fľašu tak strašne plače aj desať minút a potom chytí a spapa aspoň čosi ale je to nenormálny boj.
Dnes sme boli u doktorky znova a vypýtala som si všetky odbery a výmenné lístky na gastro a orl, ak je to čosi vážne, nech sa to rieši čím skôr, už sa o ňu strašne bojím...
Ďakujem za rady, trošku si ma upokojila..

angela1989
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angela1989
4. dec 2018

Mám tiež jednu dcérku, momentálne má 16mesiacov. Prešli sme si skoro tým istým. Od narodenia katastrofa s jedenim a priberanim. Nechcela mm, nechcela um, nechcela prikrmy. Po dvoch mesiacoch kojenia sme to vzdali a presli na um. Zapisovala som si kazducky ml čo som do nej dostala, vážila som ju každý deň... Zaviedla som režim, ponukala jej mlieko v pravidelných intervaloch, odpútavala pozornosť, skúšala všeličo možné len aby mi chytila fľašu. Mala dni kedy za 24,h vypila "tabulkove" množstvo, potom zas celý týždeň len tretinu. Stálo to strašne veľa trpezlivosti a nervov. Malá teraz už papa pekne, aj keď občas vymýšľa. Neváži doteraz veľa, ale to je zrejme genetikou, keďže už sa vie najesť ako drevorubač. A z vlastnej skúsenosti viem, že čím viac si z toho na nervy a v strese, tým horšie. Keď som konečne prestala hrozne prežívať, že zas nechce jesť, keď som ju konečne prestala porovnávať s inými deťmi a prijala, že mám nejedaka, a že snáď sama dobre vie koľko jej stačí a koľko potrebuje, tak sa to upravilo a rozjedla sa. Proste keď som prestala tak tlačiť na pílu

angela1989
4. dec 2018

Ešte dodam že naša má tiež porobene všelijaké vyšetrenia, aj na gastro sme s ňou chodili rok a nič... zdravá ako repa

malinajahoda
4. dec 2018

@maris353 reflux ste vylúčili? Mne malá veľmi málo papala. Vždy to bol boj co sa týka mlieka. A čo sa týka váhy, po každý krát bola na spodnej hranici. Ja som viac nevypiteho mlieka vylievala ako mi ona vypila.

vreckamartinka001
19. dec 2018
Používateľ vreckamartinka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vreckamartinka001.

Mam to bohuzial tiez tak, sme v zacarovanom kruhu. Mala malo papa, no zaroven ja mam tiez malo mlieka, moc sa mi netvori a tym padom zase malo papa a tak dokola. Neviem ci prejst naumele, ci to bude vobec chcet.

3kvietok3
20. dec 2018
Používateľ 3kvietok3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 3kvietok3.

@vreckamartinka001 Vyskúšak sunar premium, má veľmi dobré zloženie- mohla by sa ti rozpapať. Najdôležitejšie je, aby niečo jedla, aj ke´d by to nebolo tvoje mlieko.

vreckamartinka001
22. dec 2018
Používateľ vreckamartinka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vreckamartinka001.

Dakujem, uvazujem o tom, Zatial sme este ako- tak v pohode, ale urcite zakupim aj UM.