10 mesačný synček nechce papať príkrmy

vasjar
22. mar 2022

Ahojte, skoro 10 mesačný nechce nič iné papať okrem um. Každý deň mu dávam kašicky, vyzivy, polievky no on zje iba 1-2 lyžičky a viac nechce.
Co mam robiť?

babovka2321
22. mar 2022

@vasjar no niektore deti su papkaci a ine zas nie. Skusala si aj blw metodu, nech sa krmi sam kuskami?

bashee
22. mar 2022

@vasjar ahoj, aj moj ma 10,5 mesiaca a presne tento isty problem. Tiez som tu na tuto temu zakladala diskusiu lebo som bola zufala. Nic nechce, ked tak minimum alebo pozuzle rozok. Niekedy 1-2 lyzicky jogurtu. Maskovy prikrm(obed) uz nejedol ani nepamatam. Ale nase solene jedlo co mame na tanieri by skusal, aj sladkosti to otvori usta. No take mu pravdaze nedavam, len som skusala ci je problem v konkretnom jedle alebo v jedle ako takom, te ako zareaguje. Skusala som aj kusky varenej zeleniny mu dat pred neho ale nic. Tiez ti doteraz zvykol pekne jest a zrazu akoby utalo? Mojmu idu zubky (ocne + spodne dvojky) vraj aj to ma suvis. Co je to s tym 10. mesiacom, ze deti zrazu maju taky odpor aj k tomu co doteraz pucili jak nic. Moj mi zvykol zjest aj 180ml prikrmu (masko, zelenina, maslo…). Cakam kedy to prejde. Na poradni to urcite spomeniem. Papa mm

abriela
22. mar 2022

Moje dieťa do 2 rokov nechcelo jesť. Zjedol max. polievku, večer krupicu. Povedala som si, že hladom neumrie. Nezaostával, keď mal rok mal 9kg čo je v norme, tak som to neriešila.

andreatytler
22. mar 2022

@vasjar
Aj ja som mala nervy v tom veku ale ak by som mala este jedno dieta, uz by som sa koli tomuto vobec netrapila.
1. Do 12 mesiacov je zaklad mlieko. Takze ak si da len 1-2 lyzicky tak je to spravne a tak to ma byt. Prikrmy su zatial nie o jedle ale o oboznamovani sa a skumani.
2. Zmeni sa to aj ked to vobec nebudes riesit. Zase sa rozje a potom asi zase jest prestane a potom zase zacne. Proste je to iba obdobie.
3. Tvoja nepohoda to robi horsie. Je velmi dolezite urobit pri jedle dobru atmosferu. Nechces? OK. Nevadi. Budes mat mliecko, alebo mozno zjes na veceru, alebo zajtara. Neprikladaj jedlu velku vahu, ber to vsetko ako samozrejmost ale kludne si mozes svoje jedlo uzivat. Deti radi vidia od rodica reakciu. Bude zvedavy a skusi co to mas. Okostovat je v tomto veku to najdolezitejsie. Nemusi to zjest, nech objavuje.
4. Jedzte spolu. Tvoje dieta ti uz same hovori ze ako chce jest, kedze sa nacahuje z tvojho taniera, tak si naloz ty na tanier varenej zeleniny a jedzte so spolocneho taniera.

beata_k
22. mar 2022

@vasjar Moje dieta zhruba v 11 mesiscoch zacalo takto strajkovat s jedlom. Neskor som prisla na to, ze kasicky, mixovane a obdobne veci uz proste nechce. Chce normalne jedlo. Samozrejme prisposobene jeho veku.