Ahojte mamičky. Syn má 10 mesiacov. Od narodenia trpí na skrytý Reflux a ABKM, stále grga. Na rady druhých ľudí, že už by mal jesť všetko, som mu zaviedla jogurty 😡 ja viem, hrozná som matka. Zistila som ale, že mu nerobia dobre, dávala som asi 3 týždne. Týždeň už ich má vysadené. No teraz mi zasa kvôli grgom odmieta jesť. Už sme na tom boli tak skvelo, malý krásne papal a teraz musíme ísť odznova. V noci je stále hore, aj každých 30 min. Neprišla som po radu, týmto sme si už prešli, skôr sa chcem len vykecat aká som hlúpa a sama sebe a synovi som spravila zle, lebo DRUHÍ povedali... 😡 Už si ani nepamätám ako dlho po vysadení kravského mlieka sa to upravilo. Je to týždeň a stále je to strašné. Stále mu skrka v brušku, lebo nevie spracovať tu bielkovinu 😭
alergiu mu diagnostikovali ako? lekar odporucil stravovanie? ake jogurty jedol?
@ciernysokol ďakujem pekne, pôjdem dnes kúpiť, ani ma to nenapadlo 😱
@amonet zatiaľ nepotvrdené. Ale príznaky má. Lekári zo mňa 6 mesiacov robili hystericku mamičku, tak som to vzdala a syna diagnostikovala sama. Teraz máme v máji termín na gastro, no veľké nádeje nedávam tomu, že mu to z krvi zistia. Nie vždy to vyjde najavo u malých detí. Jogurty som mu dávala ovocné. Lebo veď všetci, že to môže... 😩 Už si nenechám radiť v takom od nikoho
@denuska28 kludne mu mohlo vadit hocico ine, osobne mam ABKM a teda u mna sa prejavila skor opuchom oci. u deti by som skusala postupne biele kvalitne jogurty. syry zrele alebo kozie, ovcie. lidl ma skvele kozie natierky. pomaly a postupne. a ano suhlasim ty si matka a ty urcujes co a kedy a nie nikto nema pravo do toho kecat. tiez s tym bojujem lebo kazdy by mi do nej uz napchal cokoladu sak co😅
@denuska28 deti zvyknu casto mavat alergiu na bkm do 3 rokov, potom sa to u vasciny upravi, tiez to bol nas pripad. Urcite mu nic mliecne nedavaj, ani kusok. Druhych sa neoplati pocuvat (celiatik-ved kusok chleba mu neublizi, co mu nedas). Dala by som malemu detske probiotika - ktore nie su s mliecnou zlozkou, kym sa mu to neupravi.