Ako na synčeka ktorému veľmi chutí papať a po dopapaní sa vždy zlostí? Napr. dnes, na olovrant spráskal celý 150g biely jogurt aj s ovsenými vločkami, aby to mal sýtejšie a proste on sa po dojedení strašne čertí.
Na obed zje aj 230g masovo zeleninového prikrmu (tiež sa potom zlostí), na desiatu cca 120g ovocia, večera 150g kaše a to sa pomedzi to všetko ešte aj dojčí, vychádza to asi 7 krát za 24 hodín.
Mám to isté 😁aby sa nezlostil musí to zaliať mliekom inak vrieska 😁
@deti95060810 práveže je taký akurát, je priemer vo výške aj vo váhe, len ja sa bojím aby ho nebolelo bruško lebo on ozaj ako keby nevedel kedy má dosť 🙈
A zas niekedy má problém sa vy💩, tak rozmýšľam či to nie je aj z toho, že veľa zje.
@lussinka792 Ach Jaj 😅
Ale potom aké porcie mu dávaš? Lebo ja všade čítam že také bábo by malo zjesť 180-200g príkrmu na obed a on stále dostane viac a aj tak je zle 🙈😀
Dávaš aj raňajky, desiatu komplet?daj mu, keď place tabuľkami sa neriad.Zacne loziť, chodiť bude mať ešte väčší príjem a vydaj
zober si , on este nevie hovorit, ale keby vedel....co by ti povedal...🙂
@luccija raňajky sme ešte nezaviedli ale už budeme musieť, keďže iba mliečko mu už na ráno nestačí.. trochu sme ale obmedzení aj s tým že ešte nemá žiaden zub, tak skoro všetko mu dávam také kašovité.
Veď ja mu dám aj viac, ale keď mu nestačí celý jogurt ešte aj s vločkami na desiatu, tak čo mu mám otvoriť aj druhý? 🙈
@luxus10 no zrejme by mi povedal mama daj ešte!😀
Len ja neviem či také malé stvorenie môže vedieť kedy má dosť.. veď to ešte aj mne sa občas stane že sa prejem a potom mi je zle😅
Bud rada! Ja som nikdy nedávala podľa váhy príkrmy čiže neviem. Ale bud rada.
Jasne
Moje zvyklo už natiahnuť. Jasne vie kedy ma dosť
Max tých 220 gramov a keď tak za tým ovocie ako "zákusok" po jedle cca 120 gramov ale nie vždy a občas sa stalo že 220 plus 180 gramov ovocie 🤣
Kašli na váženie množstva prikrmov, a daj mu, kolko zje. On vie, koľko vládze, tie mierky su orientačné, každé dieťa je ine
Inak neviem, ako to vážiš, to fakt všetko jedlo dávaš na váhu? Mňa by trafilo to robiť, proste malý otváral ústa, dala som. Nechcel, zavrel a mohla som robiť, čo som chcela.
Bude mať rôzne obdobia, je možné že o pár týždňov bude úplne odmietať a budeš do neho pchať jedlo. Aj to je normálne, proste vývojové fázy, rastie možno tetaz prudšie, potrebuje viac jest.
Nie je smadny, a preto sa zlosti?
daj este-ano, mozno ten pokrm, ktory mu davas mu velmi chuti, a mozog cloveka pocituje sytost az po 15 min. od prveho susta, ak to maly zje skor, tak ho stale zenie pahlad, kym mozog dostane signal....
predstav si, ze moj ked mal 12 mesiacov, sedel v stolicke na krmenie a na veceru som vybrala z chladnicky 2 banovecke jogurty, biely pre neho druhy pre mna, ale videl na linke 2 ks. jednym s ovoc. presnidavkou som ho nakrmila. dojedol, a ked videl, ze koncime, vystrel ruku, a prstom ukazujuc na ten moj jog. na linke krical-ne ne ne da da da, a opakoval to asi 3x az bol bordovy v tvaricke, kym mi doslo, ze chce aj ten druhy zjest a co to vlastne krici-do choditka som mu obcas dala do rucky deli alebo nejaky keks pre tata, aby mu ho odniesol....jeho to naramne bavilo, a ked isiel okolo tata, tak mu ho neodovzdal, ale usiel s nim az k oknu, otoceny k nam chrbtom, a ja som nanho volala nie, nie nie, daj,daj,daj, a on sa na tom naramne zabaval a chichunal...🙂 a fakt zjedol este vyse polky mojho, potom uz nevladal, ale bol velmi spokojny, ze mama pochopila....aj ja som sa mu bala dat viac, aby mu zle nebolo, no ale ked si tak pekne vypytal, kto by odolal....🙂
takze este chvilu pockaj, mozno sa dozvies...🙂
Aj bez zubov mu mozes davat hrudkove a kase atd, zaved ranajky ;) tiez som mala doma jedacku (zub az po roku), od zavedenia prikrmov isla na obed aj polievka aj druhe, olovrant jogurt+banan, vecera kasa .. ranajky napr obilne kase rozne s ovocim... Nepreslo ju to nikdy, este aj jaslickarske/skolkarske jedlo zjedla aj nejedakom :DD
koľko váži? moc priberá? váha mu pôjde dole akonáhle začne chodiť...