10-mesačné dieťa odmieta jesť, ako to riešiť?

semirko44
16. jún 2019

Zdravim chcel by som poradiť moja malá ma10 mesiacov a poslednej dobe odmieta jesť či už mlieko alebo čokoľvek priateľka je stoho už na nervy lebo sa bojí aby nebola hladná možno môžu zato tieto teploty alebo ja neviem tak ak ste sa stretli stým to aj vy tak skúste niečo poradiť čo a ako veľmi pekne ďakujem

jana_eyre_2
16. jún 2019

akoze cely den nic neje? ani susto, ci kvapku mlieka? ani v noci? alebo papa malo? a pije?

bobula46
16. jún 2019

@semirko44 cez leto deti papajú menej a častejšie. Ja mám ročného syna a tiež bol veľký jedák a teraz zje asi polovičné dávky. Dávajte dieťaťu papať kludne z vašej ruky to čo papate aj vy, prípadne uvarte nejakú zeleninku a dajte do ruky nech sa baví a ožúva. Momentálne je pitný režim dôležitejší. Pokiaľ vypije dostatok vody plus samozrejme nejaké jedlo tak všetko v poriadku. Môžu ísť aj zúbky a vtedy napríklad deťom chutia skôr kašovité jedlá. Skúste natierať ďasná napríklad kamistadom a potom skúsiť papať. Nám to pomohlo, synovi doteraz nie a nie vyjsť zub a nervózny je z toho. Alebo pozrieť či nemá v puse aftu

ildiko36
16. jún 2019

@semirko44 môžu ho trapiť zubky..vtedy dieta odmieta jest..ale aj letne horúčavy sposobuju nechutenstvo..aspom sa snazit dostat do dieta tekutiny..skuste dat mliecko z poharika alebo zo salky...moj tiez doma nechce velmi papat ..ked ho zoberiem ku starkej alebo si urobym 2hod.prechadzku v lese lepsie sa naje..ale chce skor vyzivu so sacka ked je mierne schladene..ked vydi ze pijeme kavu aj on chce..vtedy mam dopredu prevarene mlieko co kus len zohrejem na izbovu teplotu.. a kus mu to ochutim s grankom s bananovu jahodovou alebo cokoladovou prichutou..z flasky to nevypije ale zo salky ano

ildiko36
16. jún 2019

@semirko44 ked velmi slni idu zubky.moze mat pri tom aj hnacky a teplotu ale nemusi..staci ked rucku ma stale v puse..mne tie geliky z lekarne nezabrali..ja mu davam listerin ustnu vodu na vatovu ticinku a kus mu pretriem s tym dasna..paci sa mu mentol..a zacne z hlkoka dychat😅..

rumba01
16. jún 2019

tazko povedat, no tiez by som pokukala tie zubky. no kludne by som to pripisala aj tomu teplu nejdem sa tu nejak rozpisovat, no tie tipy, co ti tu baby popisali stoja za skus, niektore ozaj zaberaju

kristina2412
16. jún 2019

@semirko44 ja mam tiež rovnako staru dceru a v týchto teplach sa nám uplne zmenil jedálniček,naviac je teraz chuti biely jogurt a tiez jedáva vela ovocia,hlavne melón,čerešne,marhule,dokonca včera zjedla misku kyslých ríbezlí...klasické príkrmy tiež odmieta.