10 mesačné dieťa nevie jesť kúsky jedla

terrynocka
19. nov 2013

stretla ste sa niektorá mamička s tým že dieťatko nevie jesť kúsky jedla a so všetkým sa drhne a spína ho na zvracanie a aj sa pozvracia?Dcérka má 10 mesiacov a nedokáže zjesť ani kukuričnú chrumku bez toho aby sa drhla alebo ju spínalo,ked je všetko rozmixované na kašu nemá žiadny problem,refluxom nikdy netrpela,Dakujem za názory 🙂

luciferkax
19. nov 2013

Ahoj, moje obe deti boli také, pri staršom som si myslela, že je to preto, že je predčsne narodený, kúsky začal jesť, až ked mal dva a pol roka, šte do troch rokov sa občas dusil, no bolo to psycho... Pri druhom som sa rozhodla nepoužívať mixér ale nepomohlo - tak či tak to nevedel zožuť, tak som prešla na mixovanie, bez strachu som mu od pol roka dávala piškotiky či chrumky do ruky, nech trénuje, aj tak bezúspešne, mixovala som mu jedlo do 20tich mesiacov, potom začal postupne jesť sám 🙂 a teraz má dva a pol roka a zje aj všetko, pohryže , nedusí sa, aj polku banána vopchá do úst a ide to...
Najprv som vinila mixovanie, ako mi tu viac mamín napísalo, ale pri druhom som mixérom nezačínala a aj tak mu vadili ti minikúsočky v jedle :D tvoja je oproti mojim ešte malá, byť tebou, mixujem, nech sa fajn naje, ona začn jesť ajs ama, len postupn trénu

bibina32
19. nov 2013

Neviem,ja som nikdy nemixovala, iba popučila vydličkou. Skus tiež iba popučiť, nech si zvyká na hrubšie jedlo a postupne by si mala zvyknuť. Držim palce!

baileyka
19. nov 2013

Ahoj, moj je taký istý.Má 9,5 a od kedy začal papať neviem doňho dostať kusočky.Všetko musím mixovať a sem tam prihodím nejaký tan kúsok, keď toho neni naraz veľa tak to zvládne.Zvykol všetko okamžite vyvracať, doktorka povedala že radšej nič nesíliť, menej a častejšie skúšať a hotovo 🙂

dasa123
19. nov 2013

Ano stretla som sa s tym, nas maly mal tento problem teda naozaj dlho, podla mna zacal jest normalne asi az ked mal 2 roky 😀 tiez sa zo vsetkym drhol, dlho som musela mixovat alebo aspon vidlickou pretlacit jedlo, samozrejme to co mu chutilo najviac s tym problem nebol. Dlho trvalo kym pozul maso, az nedavno zacal jest jablko aj so supkou. No a este toto leto sa napriklad povracal, lebo dostal broskynu aj so supkou, a to ma 4 roky 😉 takze neboj urcite sa neskor jest nauci vsetko, snad Vam to pojde rychlejsie ako nam.

miku1
19. nov 2013

@terrynocka Mojej staršej som mixovala jedlo do roka, a keď som jej dávala mäso, tak to som mixovala ešte nejaký ten týždeň - mesiac dlhšie, pokiaľ sa nenaučila pekne kusať a papať.

agnesa20
19. nov 2013

Dcére som musela všetko mixovať do 14 mesiacov. Potom jej stačilo roztlačiť vidličkou a postupne sa naučila. Teraz má 8 rokov a nemá problém s jedením. Chce to len čas a nenútiť, lebo to bude ešte horšie.

evka4
19. nov 2013

@terrynocka mixuj, kym treba. Kazde dieta je ine, jedno vie zjest kusky hned, druhemu to trva dlhsie. Ja som tiez mixovala velmi dlho a dcerka sa naucila papat kusky zo dna na den. Len na to musela dozriet. Nazory typu, ze take velke dieta uz ma pekne jest kusky, si nevsimaj, nebudes predsa robit svojmu dietatu zle.

ema15
19. nov 2013

@terrynocka ahoj, daj si zistit ci nema zuzeny pazerak,mali sme to v rodine, tiez kazdy hovoril ze si postupne zvykne a nakoniec sa zistilo ze ma zuzeny pazerak, za to nic nedas...

tilly24
19. nov 2013

moja dcera nejedla kusky do 2 rokov, nevedela to pohryzt, teraz je to uz v pohode

lauricka
19. nov 2013

tiez si myslim, ze to zalezi od dietata. Jasne, ze mu treba stale ponukat kusky, chrumky, susienky, kusky ovocia, chlebik, aby to aspon skusalo, malo tu moznost. Ale aj tak, aby sa poriadne najedlo, dostane mixovane, lebo kolko z nich to proste zvlada neskor. Napr. co je ta kupovana strava, tak to je rozdelene na mesiace a kusky sa zvacsuju od malych. Moji boli tak o tri mesiace pozadu, ked by som brala do uvahy zhruba taku konzistenciu jedla ako ta kupovana (ale robili sme doma). Kedze som videla, ze ked im davam take jedlo, ktore by mali uz vediet zjest, ale oboch ich fakt strasne napinalo, az mali averziu jest aj mixovane a to som nechcela, tak radsej som pockala.Dlhsie im trvalo a dcerka stale, ked dostane maso, tak take suchsie kolkokrat len omiela v puse a vypluje. Onedlho bude mat dva roky. Pritom aj tvrdy keks, ci tycinku zje.

andrejka1974
19. nov 2013

neboj sa casom sa nauci, moja ma 19 mesiacov a jedlo mi zacala jest popucene az ked mala 15 mesiacov a teraz , ked ma vacsi kusok tak ho vypluva 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

anetkaadamko
19. nov 2013

@terrynocka nechcem ťa sklamať,....ale môj má o pár týždňov dva roky a neje nič........a ked volačo, tak mixujem,inak ho napína a povracia sa....

simca06022011
19. nov 2013

Nic s tym.. nauci sa.. moja mala nic take nejedla, myslim ze prve ovocie pochrumala cele v roku, chrumky, rozky, chlieb vobec nic aj po roku... ja som jej davala vacsie kusky z makkych veci.. napr ked som jej robila cestoviny, boli tam vacsie kusky alebo uvarena ryza.. postupne som jej to uz len pucila vidlickou a tak... ale chlebom sa mi drhla bezne aj po roku, az cca 1,5 roka mala ked jedla chlieb.. a do dnes sa nejak nejde potrhat za takymito potravinami...