1,5 ročný syn odmieta varenú stravu

maria2891
26. okt 2020

Ahojte mamičky. Naš 1,5 ročný začal odmietať varenú stravu. Trvá to už cca 2 mesiace. Niečo varené zje tak max. 2- 3x do týždňa. Doteraz nebol problém. Bol strašne polievkovy typ (zjedol všetky polievky plnú misku). Zrazu zo dňa na deň nastal zlom. Pri obede vyvádza, plače, kričí, jedlo vyhadzuje preč. Je pravda ze mu idú zubky no nemyslím si ze je to tým. Neviem co ďalej, či čakať kým toto otrasné obdobie prejde alebo to už riešiť s DR. Mali ste niektora s deťmi podobný problém? Lebo sa obávam že z toho skončím u psychiatra. Ďakujem

letfenixa
26. okt 2020

Hm, ja už som za pre mňa nepochopiteľnym správaním syna (takmer) prestala hľadať iný dôvod okrem toho, že je to dieťa

brezza
26. okt 2020

@maria2891 u mojho vzdy ked idu zuby prestane jest a robi presne toto. Aj u tvojho to kludne moze byt.

maria2891
autor
26. okt 2020

@brezza no išli mu teraz 4 zubky naraz. 2 už vyšli a čakám kým vyjdu ešte tie druhe 2. A modlím sa aby to bolo tými zubami 😂

maria2891
autor
26. okt 2020

@letfenixa tak niekedy mám dni že to beriem v pohode ale niekedy dni keď mu uvarím aj 4 chody a snáď niečo z toho zje a on nič, no vtedy ma ide rozpučit 🤭

0silvia0
26. okt 2020

@maria2891 neprezivaj to tak a nevar 4 chody, aspon ta nerozpuci, ked to nezje🤔
Ak je to tvoj prvorodeny, tak chapem tvoj strach. Moj syn v tomto veku pri zuboch prereval kazdu noc, uz neviem ako dlho to trvalo, ale bolo to na nervy🙏

pininka1
26. okt 2020

Treba davat na to pozor, a nepopustit mu. U nas v robote vacsina deti neje varenu stravu, resp velmi malo a obmedzene.

bonda568
27. okt 2020

@maria2891 toto isté robím aj ja 😅 skús mu upútať pozornosť a vtedy mu dávaj papať 😅

verizienka
27. okt 2020

@maria2891 ahoj, naša tiež zacala vymýšľať. Keď mu pustis rozprávky na telefóne, nezje aspoň trocha? Ja už som bola tiež zúfalá, tak som vyskúšala toto a celkom to zaberá.

basska_b
27. okt 2020

Kamoškina 1.5 ročneje iba parky, chrumky a gumove medvedíky. Nepríde mi to v poriadku. Od začiatku jej púšťa rozprávky pri kŕmeni a hovorí, ako neznáša ju kŕmiť. Ma z toho stres, tak to decko to cíti. Keď tak daj pár dní pauzu od varenej, ale potom sa k nej vrát a trvaj na tom, aby zjedol a nie že potom si dá nejaké keksy a hlúposti. U mojich deti bolo jedlo vždy najlepší okamih dňa, pohoda a zábava, absolútne žiadna nervozita, samé úsmevy srandy... aj keď nazačiatku vymýšľali aj ony. Teraz jedia obe ako kyseliny všetko