1,5-ročný syn nechce žiadne raňajky

8. máj 2023

Baby prosím poraďte mi, uz som zúfalá, malý nechce ráno vôbec žiadne raňajky, ci Slane ci sladké, ponúkam mu všetko možné, krajam to na hranolky, domčeky, kúpila som aj vykrajovatka, take vlnkave nože len aby to mal zaujímavé, chlebík, French toast, wafle, zeleninu, uvarené vajíčko, natierky vôbec nechce to ani neskúšam ešte.. Ale nič si nedá, len to pohadze po mne a chce sa hrať s príbormi a vecami na stole, dala som mu už aj detskú vydlicku nech si napichuje, ale to vôbec.... Nieje presýtený, vstáva okolo 6-7, raňajku je snami, o 9:45 ma potom desiatu jablko/ovocie.. Mam mu dávať kase aby niečo zjedol? Lebo takéto kusové veci sam vôbec nechce..

pribinak
8. máj 2023

No kľudne mu daj kasu

anjelicek26
8. máj 2023

Pije rano po zobudeni mlieko?

sandyan
8. máj 2023

Jeej to ako u nas doma,kludne mu daj kasu

zuzkaa1991
8. máj 2023

Moja do 3r skoro nic nejedla kedze pila rano aj v noci mlieko....ale viac menej jedla.len ciste pecivo nic ine nechcela az okolo3r skusila maslo atd a zacala aspon ochutnavat dovtedy bolo vsetko ciste(pecivo cestoviny) max parky aj to najviac mäsa som jej kupovala nie detske zaklad ze aspoň ciste pecivo zjedla potom ovocie obed polievky musí mat kazdy den okovrant veceru malamdruhe jedlo z obedu medzi tym.max chrumky ale to.menej ....a to v škôlke bola.od 2.5r.

patka06
8. máj 2023

Nemusí mu chutiť hneď po zobudení, o koľkej má raňajky nepíšeš, ale zrejme skoro keď o 9.45 už má desiatu.
Nenútila by som, skús raňajky neskôr. nemusí zjesť veľké množstvo. Skús kašu, jogurt, vločky.

petamich
8. máj 2023

nas maly bude mat pomaly dva roky a okrem kase a detskeho musli na ranajky nic ine nechce 🤷‍♀️ obcas sa hecne a zje kus masloveho peciva a to som fakt saskovala a skusala kadeco, tak som sa na to vyprdla

banalu
8. máj 2023

Nasa 1,5 r je biely cisty jogurt, nic ine nechce a ani ziadne "dochucovadla" ako ovocie ci piskotu do jogurtu.
Ale ked mavala este rano mlieko tak ranajky samozrejme nechcela, nebola hladna, takze musela mat medzi mliekom a ranajkami minimalne 3 h.
Potom zje odomna nieco malo z mojich ranajok, ak mam napr. musli alebo ovsenu kasu. A cheerios jej nasypem do misticky a trosku si da.
Celkovo mi nechce jest chlieb nakrajany na kocky a niecim potrety, ale ked jej dam cely alebo cely rozok tak to si da, ale nedajboze to niecim natriem 😂

slovakboy
8. máj 2023

Nemám ani páru čo sa týka výživy a prikrmovania detičiek. Ale raz som čítal taký názor že deti keď nechcú jesť všetky jedlá dňa netreba ich do toho nútiť. Asi to nepotrebujú len my sa im snažíme vnútiť nejaký režim. Nie že by pravidelnosť a režim nebolo treba ale skús to nechať na neho a prispôsobiť sa jeho potrebám a naši mu režim na to, čo jemu vyhovuje nie to čo by malo byť. Možno mu raňajky netreba. Nie je rano hladný.

autor
8. máj 2023

@anjelicek26 nepije ráno po zobudení už mlieko

ivangeline
8. máj 2023

A v noci ma mlieko? Proste asi nie je hladny. Mate i tak maly odstup medzi jedlami. Moj najstarsi syn tiez nerad hned po zobudeni je a to ani poobede.. A ked uz,velmi malicko. Proste mu davam minimum,aby sme boli spolu pri stole. xD

autor
8. máj 2023

V noci nemá žiadne mlieko, ma mlieko len raz za deň, a to pred spaním večer. Desiatu ma o 9:45 a to čisté ošípané jablko, pripadne ine ovocie aké je doma. Obed ma o 12:10, ten zje tam nieje problém. Olovrant ma o 16:00 co je jogurt alebo tvarohový dezert smisek, a na večeru o 18stej ma kašu..

erickatt
8. máj 2023

Nechaj ho. Mozno mu hned rano nechuti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lia2022
Autor odpoveď zmazal
Zobraz