1,5-ročné dieťa slabo papá

katka3212
13. okt 2024

Ahojte, 1,5 ročný syn strašne vymýšľa s jedením. Keď bol menší, zjedol aj za 10tich. Teraz nechce.
Ráno vypije 270ml mlieka, potom pred obedňajším spánkom 270ml a na spanie večer tiež 270ml.

Čo sa týka obedu, tak ho stíhame väčšinou po tom obedňajšom spánku, čo je okolo 16:00 - vtedy má obed. A musím ho kŕmiť , zabávať a pod. Jedno sústo drží v ústach aj 5 minút.

Niekde jedna pani písala, že takému dieťaťu stačí porcia veľkosti ako je jeho päsť. Čo si o tom myslíte vy ?

Niekedy mu dávam aj hotové jedlá, a tie majú aj 250g - on z toho zje max 50g a viac nechce.

Ráno zje jogurt a neskôr banan, vypije mlieko a potom spí.
Potom prichádza obed a vtedy zje úplne malo ….

Do večera už nechce nič jest, len pred spaním mlieko.
Preto si myslim, že je to veľmi malo. Ma len 1x obed a z toho zje minimum.
Váhu ma dobrú …

januska12323
13. okt 2024

Jasné, že nechce jesť keď má mlieko, na obed daj obed a potom spať nie mlieko.

michaela789
13. okt 2024

Priberá? Resp. nechudne?

patka06
13. okt 2024

Má veľa mlieka - to ho zasýti, preto nepotrebuje jesť

lucik194
13. okt 2024

jaska, ze nechce jest ked mu davas tolko mlieka...... zrus to mlieko a davaj mu namiesto plnohodnotnu stravu. to nie je babatko

rano daj jogurt , ovocie, upeceny kolacik s ovocim, kašu ovsenu s ovocim.
ziadne mlieko
Mlieko tak akuratne , ze mu das vianočku s dzemom (sladke ranajky ) a k tomu 1,5dc mlieka zapit.viac nie

na obed ziadne mlieko, plnohodnotny obed, polievka, ked druhe nevladze tak dat mu druhe jedlo (masko) potom ked sa vyspi.

mlieko nahrad potravinami mliecnymi (jogurt, syr, maslo, acidko)

lucia13022023
13. okt 2024

Aj podľa mňa má veľa mlieka. Syn má 19m a jeho jedálniček je takýto
Raňajky - chlebík, slané muffiny, nátierky, praženica, lievance. Vždy ma k tomu ešte ovocie a aj zeleninu. Dnes mal domáci kvaskovy chlieb s domácou syrovou nátierkou, uhorku.
Desiata - väčšinou chrume ovocie, alebo pečiem tske zdravé muffin, banánový chlieb...
Obed - polievka, dnes mal brokolicovu
Ide spať
Zobudí sa, dávam druhu časť obedu, dnes má rizoto s telacim mäsom a cviklou, troska kozieho syru.
Olovrant - surová zelenina, ovocie, občas chrumky, tie muffiny co som spomínala alebo pagáče..
Večera- to co zostane z obedu, alebo zas chlieb, praženica atď...
Pred spaním ma mlieko ale len 120ml, viac mi nevypije.
Zje vždy dosť, celý taky ten detský tanier... Nevážim čiže na gramy neviem.

lucia13022023
13. okt 2024

A ešte papa jogurty, to som zabudla. Biely hollandia, v tom by sa aj kupal keby mohol 🤣

ivangeline
13. okt 2024

Neruš ale daj menej o polovicu. ;) Ak chceš rušiť, tak radšej postupne znižuj dávku.

beata_k
13. okt 2024

@katka3212 1,5 rocne dieta ma mat ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru. Tym myslim plnohodnotne jedla a nie mlieko. Keby som ja vypila denne takmer liter mlieka, tak do mna nic nedostanes. Nehovoriac o tom ako mu tym nicis oblicky. Dalsia vec je, ze mlieko ma nulovu hodnotu z hladiska vyzivy. Je to len biela voda. Zrus to mlieko a daj dietatu normalne jedlo.