1,5 ročná dcérka nechce jesť pri stole

julisalove
13. sep 2014

Ahojte. Moja mala ma rok a pol a nechce sediet pri jedle pri stole v stolicke, naje sa len v obyvacke popritom ako sa hra alebo pozera rozpravku .

zuanach
13. sep 2014

Tak rozprávku vypni a keď nechce jesť, tak nech neje, párkrát to na vás skúsi a potom sa naučí 🙂 veľa trpezlivosti! Treba aby všetci jedli pri stole spolu a postupne získa ten návyk

pipinka4
13. sep 2014

@julisalove budem hnusna ale ako si si naucila tak mas.moju malu nenapadne jest v obyvacke ma 15 mesiacov ako vie ze ide papat uz stoji v kuchyni pri stolicke a caka kym ju tam dam a zacne papat.

gilmorka
13. sep 2014

Mne syn tiez po roku zacal strajkovat, tiez sme jedavali kadejako. Ked trosku podrastol za par mesiacov, upravilo sa to a zacal zas za stolom, ale uz na normalnej stolicke sedel tak s nohami pod sebou alebo mal deky na zvysenie. A dali sme do kuchyne maly stolik a stolicku a aj tam jedaval. Do detskej stolicky nechcel.

mimake
13. sep 2014

U nas je to podobne, ale my staviame a zijeme provizorne v jednej izbe s kichynou kde nemame stol, len konferencny stolik. Snazim sa jej dat stolicku aspon tam ale vzdy odbieha. Tak to riesim tak, ze ju vezmem na ruky a papa na mne.Ak aj tak strajkuje tak jedlo beriem a davam jej ho az ked sa ukludni. Ja som bola tiez ten typ co nevie u jedla obsediet a naucila som sa to, takze nejak zvlast sa s tym netrapim

magdalenkami
13. sep 2014

mam 4 deti a v jedal.dets.stolicke tiez nejedli o cca 1 roka,ale bud za velkym stolom s nami alebo na malej stolicke so stolikom-klas.umele,polozene v kuchyni na zemi vedla jedal.stola

ivetlo
13. sep 2014

Ahojky. tak ak bola zvyknutá jedávať pri rozprávke alebo televízore ako takom, tak sa neni čo čudovať. Veď vy jej zakazujete to čo mala pred tým dovolené. Chyba sa stala už skôr. Teraz treba len vydržať a nedovoliť jej to. Moje deti sú neni zvyknuté jedávať pri televízore, a keď si to chcel starší vydupkať tak sa stalo aj to, že išiel spať hladný. Proste nedovoliť. Zobudil sa a najedol sa tak ako bolo treba aj bez tv. Len on mal 3,5roka keď to začal robiť. U náš sa tak nejedáva. Všetci pekne spolu pri stole. To je hlavné, aby aj teba videla že jedávaš pri stole.

matozazzo
13. sep 2014

@julisalove Vydrzat a naucit ju jest len za stolom. Ci uz v detskej stolicke, alebo na normalnej, podloz vankus alebo nech si klakne, ale za stolom. a je dobre, aby vas videla vsetkych jest za stolom, napr, pri ranajkach, obede ci veceri. Bude to brat ako samozrejmost 🙂

zuzka1008
13. sep 2014

@julisalove ja som dcéru nikdy nenútila jest v kuchyni , papa pri rozprávke a aspoň všetko zje 😉

ivkafu
13. sep 2014

Od začiatku ju trebalo učiť na veľký stôl a bez telky, alebo čoho kolvek rušivého. Zvykla si že jej dáš najesť aj inde ako za stolom a teraz sa toho domáha. Vypnúť telku rozprávka sa pozerá potom. Mozno by si ju mohla motivovať aby Ti pomohla prestriet stôl. A pochváliť ju. Nás syn aj keď bol v jedalensjej stoličke, tak bol pri stole a vždy sme jedli spolu ci uz iba my dvaja, alebo aj viacerí, ale vždy pri stole. Potom automaticky prešiel na normálnu stoličku a nebol problém, nikdy mi nejedol inke ako pri stole, pomohol a aj teraz mi pomôže prestriet stôl a spolu obedujeme. Darmo ako si naučíš, tak máš. Teraz sa musíte trosku trápiť.

marionmarion
13. sep 2014

moje dieta nikdy nejedlo pri stole, dodnes jedava v pohybe, ze si da za lyzicku, urobi okruh po miestnosti, pride si po dalsiu lyzicu, urobi dalsi okruh...no a co? Je este maly na to aby chapal nejake pravidla stolovania, nauci sa to neskor. V skolke urcite 🙂 Ja by som ho nenutila jest pri stole

katarinamarkova
13. sep 2014

@julisalove je to len o zvyku....naucila sa ze sa je pri tv v obyvacke a teraz nechape preco to maminka zrazu robi inak, ked sa predsa papa pri tv v obyvacke....najlepsie ked este aj obcas maminku vidi jest pri tv v obyvacke( to neviem, pardon ak krividim).
treba len zaviest ine zvyky a upustit od zlozvykov.
u nas to odjakziva fungovalo tak, ze ranajky, obed, vecera, jedia vsetci pri stole aj mimco odjakzvia sedelo pri stole v sedacke.......je to nieco co netreba ucit - treba si len zvyknut, je to o zvyku.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matsab
13. sep 2014

@julisalove ahoj tak moja mala je rovnako stara a robi toto iste...ale od malinka mame problem aby jedla, stale sme ju museli zabavat, aby nieco zjedla. teraz ked pobehuje alebo kuka na rozpravku, som rada ze vobec je a zje toho ovela viac ako v stolicke. takze toto co ti pisu ze mas naucit, pisu take maminy, co nemaju s jedenim problem. neviete si predstavit aketo je, ked stravite pri kazdom jedle s dietatom hodinu a ono len kyva hlavou ze nechce, alebo vypluva a pod. takze nech si dieta je ako chce hlavne ze papa.tod moj nazor.je este malinka, ked bude vacsia bude robit to co vsetci 🙂

something
13. sep 2014

Ja to vidim, tiez tak, ze ako si ju naucila, tak to aj mas...Ja to mam tiez tak, a som nasrata len a len na seba

prasiatko30
13. sep 2014

U nas telka pocas dna nehrozi a pocas obeda obzvlast - hlavne mladsia mala aj obdobia kedy nic okrem mlieka s nesquikom nejedla a presli sme cez to obdobie i ked s nervami v kybli ale bez tv/tablet jedine co mozes urobit je zrusit tv a mat pevne nervy co je naozaj velmi komplikovane a tazke a hlavne zabudnut na tv ako na kulisu ktoru mas zapnutu cely den - ak ty dokazes zmenit toto dieta sa dokaze prisposobit - sice urcite sa nevzda bez boja😰😰😰

buduca_maminka
13. sep 2014

@matsab @julisalove Veľký súhlas. Keď vám dieťa na týždeň prestane úplne jesť, tak sa vykašlete na jedálenskú stoličku a návyky. Budete rady za každú lyžičku jedla, hoci aj pri rozprávke. Treba využiť momenty, keď má naozaj chuť do jedla a vtedy skúšať stolovanie. Môže sa to behom dňa zmeniť, tak ako väčšina vecí pri deťoch.

zuzub
13. sep 2014

moje deti jedia ( okrem nedele vtedy jeme všetci spolu v kuchyni) aj v kuchyni pri stole aj v obývačke pri telke a sú úplne ok a nemáme s tým nejaký extra problém...v škôlke syn normálne papá nepotrebuje k tomu tv, pc ....a dcére tiež keď poviem, že ide ku mne jesť do kuchyne tak ide a nemá problém a jeme aj v detskej keď sa hrajú...a sú to úplne normálne zdravé šťastné deti takže v tom nijaký problém nevidím 🙂 myslím, že v živote sú oveľa dôležitejšie veci, ktoré deti treba naučiť....

henikav
13. sep 2014

@julisalove nasa ma podobny vek, 17 mesiacov. U nas je to tak, ked sa papa, nerobi sa nic ine, ziadne behanie za nou, ci zabavanie. Ked sa napapala moze odist od stola, ak odide skor, asi nie je hladna, umyjeme rucky a pusinku a odchod, dopapane, lepsie sa napapa pri dalsom chode. Ale musim povedat ze s papanim nemame problem, odide az ked ma plne brusko. Na tvojom mieste by som jej nic nepustala, ani nebehala za nou, ona sa nauci ze hlad nie je prijemny, pomalicky sa nauci vsetkemu, pocitaj ale s tym ze to nepojde hned na prvy krat ak bola zvyknuta ze behate s lyzickou za nou. U nas je teraz novinka ta ze chce papat sama, takze jej dam take kusky co dokaze papat sama, ma vlastnu lyzicku, ci vidlicku na papanie a ja mam druhu, ktorou ju pomedzi to jej krmenie dokrmujem, ak su to vacsie kusy, tak jej len pomaham ich napichnut na vidlicku. Samozrejme, nenechaj ju umriet hladom ja by som dala polhodinku pauzu a potom by som jej ponukla papat zas pri stole a tak dookola, kym sa to nauci. Mozno par dni budete len stolovat a odpratavat kazdu chvilu, ale mozno sa to rychlo naucite. Samozrejme zalezi aj od dietata, kazdemu sedi nieco ine