Zvláštny vzťah

15. dec 2022

Prosím o vaše názory:
S priateľom máme "vzťah - nevzťah" už piaty rok. Za ten čas sme boli spolu na Vianoce iba jediný raz. Obaja sme rozvedení, ale nežijeme spolu. Máme spolu ročné dieťa, ale oficiálne dieťa nemá v rodnom liste zapísaného otca, jednoducho ho nechce priznať. S dieťaťom žijem vo svojom dome sama, na dieťa neprispieva nič. Neviem ani to, kde pracuje, úzkostlivo dbá, aby som sa to nedozvedela. Aj tieto Vianoce budem s malým úplne sama, pretože priateľ trvá na tom, že Vianoce sa majú stráviť so svojou rodinou a povedal, že tou ja nie som. Vianoce teda strávi radšej so svojimi rodičmi (37 ročný chlap).
Napriek tomu, že mi hovorí, že si ma vraj chce v budúcnosti vziať a chce so mnou žiť. Dokonca mi dal prsteň, z ktorého mám skôr dojem, že je to iba "drž hubu prsteň", ako sa hovorí, ale teraz si ma ešte vziať nechce.
Som z nás veľmi smutná. Nepriznaná.
Nežijeme spolu, dieťa oficiálne nepriznáva, neviem, kde pracuje.
Stretávame sa bez dieťaťa, u neho na pár hodín raz do týždňa. Alebo ideme raz do týždňa na kávu, občas s dieťaťom, občas sami.
V mojom dome žiť nechce, pretože som tam žila s exmanželom. Ja do jeho domu prísť nemôžem, nechce ma tam, žije v jednom dome s rodičmi, má svoje vlastné bývanie na poschodí ich domu. Je tam sám, ja som sama vo svojom.
Sme v dennom kontakte. Stojíme však na jednom mieste, zúfalá som už. Ako by ste vnímali takéto správanie partnera?

zun
15. dec 2022

Nie si len jedna z jeho možnosti?

lily246
15. dec 2022

Chytám sa za hlavu, že si si s takým urobila dieťa. 🤦‍♀️ Nemáte vzťah, ste pre neho nič, nepriznal dieťa a neplatí naň??!! Nechce mu priznať, že je jeho otec, starať sa oň a ty mu naďalej rozsahuješ nohy??!! Si normálna či absolútne si seba ani svoje dieťa nevážiš? Okamžite ho pošli do riti, povedala by som mu také veci, že ešte na smrteľnej posteli by ho mátali a dala by som ho na súd o výživné. Otrasné, čo jedna naivná neschopná mater spôsobí svojmu dieťaťu. Pripravila si ho hneď na začiatku o možnosť mať normálneho otca, o kopec financií a veselo v tom pokračuješ tým, že sa podkladáš tomu chrapúňovi, čo teba ani vaše dieťa nechce. Môžeš čakať aj do dôchodku, z tohto nič nebude, má ťa len na občasnú j*bačku.

janinah
15. dec 2022

Tak len aby na tom svojom poschodi nemal oficiálnu manželku aj deti.....ako si si to zariadila,tak to máš..prejdú tvoje najlepšie roky a každým dňom sa ti znižuje šanca na normálnu rodinu s normálnym chlapom,tento to nie je ani náhodou..je len na tebe či ti konečne spadnú ružové okuliare z očí a rozhýbes sa alebo budeš donekonečna čakať na zázrak,ktorý nikdy nepríde

1sally12
15. dec 2022

Toto nazývaš vzťahom?🤦‍♀️

patus_2
15. dec 2022

Toto nie je vzťah. Ty si mu dobrá len na jednu vec a možno si on Vianoce trávi so svojou rodinou, o ktorej nemáš potuchy. Ukončí to, zbytočne strácaš čas.....

zuzkazuzkazuzicka
15. dec 2022

Tak to mi je uprimne luto, musis to mat naozaj tazke. Toto nie je vztah, ak muz naozaj doma nema zenu a deti, tak ma vazny psychicky problem, lebo normalny, pricetny chlap toto nespravi. U mna by bola cesta len jedna. Ukoncit vztah, dat sudom stanovit otcovstvo a vyzivne pre male aj pre teba. Bud to s nim pohne, alebo aj nepohne, no pohne to tebou - dostanes sa von z tohto toxickeho vztahu a budes moct zacat novy zivot.
Zaujimalo by ma, ako to vnimaju jeho rodicia. Poznaju ta? Vedia, ze mate dieta?

miadi
15. dec 2022

A tak aspon mas kde byvat , Aj ked nemas sebauctu hrdost sebavedomie ( nebudem ta deptat je toho viac co ti chyba ) ale na tom sa da popracovat. Ten chlap ta nema za nic len rohozku. Je mi luto tvojho dietata “ otec “ nanho totalne kasle. A ty za nim behas ako sučka co hara. Co na nom vidis ???????? Vase dieta prenho neexistuje. Mozes ho dat na sud a poziadat o vyzivne sud nariadi dna test . Alebo sa nanho uplne vykasli vymaz zo života . Mozes sa mat krasne bez neho. Nic z toho “ vztahu” snim nemas okrem samoty a ze tvoje dieta mà nanic otca. Ktory sa k nemu ani nepriznava!

terezka1947
15. dec 2022

Vráť prsteň,ukončí vzťah.
Ešte by som dokázala pochopiť všetko....ale otočím to na teba:ty sa stretávas s chlapom,kt.si nechce priznať spoločného syna a nestará sa o neho?
Akože prečo s ním si?
Toto už je nie iba o Tom mužovi,ale aj o tvojej hluposti-prepac.

0silvia0
15. dec 2022

To vyzera ako vztah pan velkomozny a poddana a oddana sluzticka. Ak je to realna tema, mas obrovsky problem so sebauctou.

erika237
15. dec 2022

Autorka ja toto nezvyknem pisat, ale preco prave s nim mas dieta? Mozno viem a kedze uz dieta mas, tak na neho sa vykasli hned dnes o 9, utried si svoje pocity a casom mozno stretnes aj normalneho chlapa.
Len z praktickeho hladiska o 2 roky budes ty dieta vodit do skolky a vyberat zo skolky a ty budes riesit vsetko sama, cize si sama uz teraz.

sasanka605
15. dec 2022

WTF? Prepáč nic lepsie ma nenapadlo, to dieťa vobec vie ze je to jeho otec?

kakawah
15. dec 2022

No mne z toho vychádza, že či on nemá ženu a deti. Nič o ňom poriadne nevies. Nikdy si u neho nebola..
A nechce priznať čase dieťa... Ani kde pracuje... Baby vyššie dobre radia. Je na čase to riešiť, hlavné to výživné a ty otvor oči konečne.

kassandra25
15. dec 2022

Mas to hmatatelne overene, ze skutocne zije v dome s rodicmi na poschodí a sám? Dieta nepriznal v jeho rodnom liste? To sa dá riesit súdne. Neprispieva na dieta? To sa dá riesit súdne. Nevies, kde pracuje......, mozno predava drogy, kradne autá. Mozno nikde nepracuje, lebo je zenatý s o 30 rokov starsou, ktorá ho vydrziava. Z toho celého mi plynie, ze o pravdu sa ty ani nestaraj, je škaredá. Nič mu nehovor. Podaj si na súd o zapisanie dietata ku otcovi, on to spravil preto zámerne, aby si mala sťazené to platenie alimentov od neho a presne ti ich ani neplatí a poziadaj o platenie alimentov. Vôbec nerozumiem, preco skodis vlastnemu dietatu. S tým murmalom už nedúfaj ani v žiadnu budúcnosť, ani v žiadne Vianoce, proste nič. Dieťa nie je pre neho dôležité, ty vôbec nie. On si všetko plánuje iba pre vlastny prospech a co najviacej sa zriecť zodpovednosti. Si tu pre neho iba na tých pár hodín na týždeň. Už že 5 rokov sa toto ťahá? Úplne zbytočne.

miadi
15. dec 2022

@0silvia0 Dufam ze je to vymyslene. Lebo mi je na 🤮 pri predstave ako to dieta raz za tyzden dva sedi v kociku v kaviarni a vidi svojho bio otca ktory nanho z vysoka 💩 a jeho mama je nim uplne 💩 ale cela sa trasie aby snim bola par minut . Je mi trochu cudne ze on k nej do domu nepride ze tam zila volakedy s ex.. no ona chodi za nim do domu jeho rodicov do jeho detskej izby v podkrovy.Totalne nelogicke .

marca12
15. dec 2022

Normalne zasnem,co vsetko dokazu zeny spravit pre chlapa. Uz davno mal prebehnut sud o urcenie otcovstva,davno si mala ziadat o vyzivne. To dieta ma na to pravo. A nie mu robit iba rohoz a chvilkove potesenie. Predpokladam,ze ked on piskne,ty priskocis.

dadka128
15. dec 2022

Nechápem načo čakáš? Dať ho na sud ? Sice aj ked nie je v rl , oni maju právo ho dať na testy dna nech plati aspon alimenty...

Och aj tak nechápem naco s takým dementom sisi robila dieťa

Ak neplati ti alimenty mal by to robiť za teba štát... Za to obdobie co to robil štát by to musel statu vrátiť.. preco si taka sprosta naivna ???? Ver ze ta nechce nemá záujem a jeho reci jednym uchom dnu druhým von .. choď do Centra pravnej pomoci objednaj sa tam

alex49
15. dec 2022

To, že s takýmto chlapom správaš by som pochopila, aj to že si myslíš, že nemá doma ženu a deti. Ale potom čo nepriznal dieťa a ani naňho neplatí by u každej normálnej ženy skončil a bud by ho hnala na súd, alebo všade zablokovala a žila šťastné sama. S pamätaj sa

zojazoja
15. dec 2022

Toto je co za blud rozprávkový. Keď už tak, tak takto: Úplne poslednú vetu máš zle napísanú. Malo tam byt: ako by ste vnímali správanie takejto ženy?(teba).

modrykonik33
15. dec 2022

Musíš byť veľmi škaredá keď si taká zúfalá že toto nazývaš priateľom

svetlonos
15. dec 2022

Ty zasadne nemozes byt normalna !! Nema ta za rodinu, dieta spravil duch svaty? Zobrat si ta chce? To urcite! Prsten by som mu hodila do ksichtu, najala detektiva a necudovala ny som sa, keby mal zenu a deti. Aby som ho potom aspom trochu nadrala ako zadostucinenie, oznamila by som mu, ze idem na kavu s jeho manzelkou. Nech ho aj slaktrafi. Samozrejme by som nesla a nerozbijala rodinu, aj ked mozno by som jeho zene dobru sluzbu urobila.
Ak tu zenu nema, nemeni to nic na tom aky je kkt bezcharakterny! Takeho by som si nevzala ani keby ho zlatom vyvazili.
Naco ti je toto, co si hovori chlap, v tvojom zivote?? Ved by si to mala jednoduchsie, keby si si nasla niekoho fakt len sex. Tam by si v tom mala aspom jasno.
Ani vyzivne by som od neho nechcela, vobec aby takyto chrspun bol v blizkosti mojho dietata. Nema mu co dobre do zivota dat.
Ty sa konecne prebud, otvor oci bez ruzovych okuliarov a kopni ho vies kam. Najlepsie medi nohy any taky debil uz deti nikomu nespravil.
A zacni zit pre seba a dieta.

gertrudaosem
15. dec 2022

No ty vole...
"Jasne že si ťa raz zoberie a bude s tebou raz bývať"...
Prepáč, ale je mi z neho zle, aj z celej vašej situácie. A nechápem na čo sa ty s ním vôbec bavíš a stretávas???????? Prepáč, ale mozog sa mi zastavil, že niekto dokáže v niečom takomto žiť a netuším, čo vlastne očakávas?

svokrinjazykmonika
15. dec 2022

Správanie partnera? Ty nemáš žiadneho partnera. Mne je tak strašne ľúto tvojho dieťaťa. Že sa nehanbíš, čo na ňom vidíš, čo má cicinu zo zlata či čo? Presne ako tu napísali, žiadna hrdosť, lozíš za ním ako hárajúca fena. Chudera...

beataxxx
15. dec 2022

Tiez ma prve napadlo, ze chudatko dieta…..ale myslim, ze toto je vymysleny pribeh, neviem si predstavit zenu, ktora by taketo ponizovanie dlhodobo tolerovala

bodka70
15. dec 2022

Tak po tomto tvojom príspevku si myslim, že som na modrom koniku čítala vsetko. Si jednička v zozname rohoziek. Vieš ty vôbec o tom, že zápis otca do RL dieťaťa sa neodvija len od toho, či to tento otec roka chce alebo nie?. Testy otcovstva, súd atď, hovorí ti to niečo? Alebo v sebe zivis falošnú hrdosť, že keď nechce, nech, postarám sa sama? Rozmýšľaš nad budúcnosťou svojho dieťaťa? Nad svojou? Otazok veľmi veľa ale ako prvé siahni veľmi veľmi hlboko do seba a vytiahni tú pokrcenu a udupanu sebauctu a sebalasku, ktorá sa tam kdesi skrýva a urob to pre seba a svoje dieťa. Lebo to je podstatné.

mariejenka
15. dec 2022

Ty mas nejakú sebahodnotu, úctu voci sebe a uz aj dieťaťu?
Z čoho žiješ? Neposobis ako nejaká puťka, mas dom,asi aj finančne si na tom ok ze ta netankuje,ze bio otec neprispieva na dieta.no to ostatné?!?!?!?

Prisla by som aj s dieťaťom k nemu do domu jeho rodicov,ze oni ako starí rodičia,by mohli uz spoznat vnucatko...mozno nie prvé....a ked uz tak pan baziruje na trávení vianoc s rodinou!!! Dieta ma? má! Tak nech s nim trávi sviatky.
Ak je toto vymyslené, ponukni to do "rodinných prípadov" 😀😀😀

danica2711
15. dec 2022

ak je to pravda, tak v celej tejto story mi je ľúto len toho dieťaťa. Otec hajzel, matka hlupaňa. Ale neverím, že existuje taká hlupaňa, ktorá by takto žila...

toskanka
15. dec 2022

Na mňa to pôsobí ako vymyslená téma, podľa slovného prejavu inteligentná žena na to, aby sa len tak stretávala s niekým za takýchto podmienok.

syslik81
15. dec 2022

jak ze sa nechce priznat.podam navrh na sud spravia testy a sup sup platit... rodicia o vnukovi vedia? bola si sa predstavit? ak nie tak si hold milenka s dietatom taka po akej kazdy tuzi..vychovava decko drzi usta a krok a na nic sa nepyta .... nic o nom nevies a tvrdis ze mate vztah-nemate iba ak tak milenecky ... pprestan sa ozyvat pozbieraj svoju hrdost a zacni si zit svoj zivot a nie jeho

rebellefleur
15. dec 2022

Toto musi byt troll.. neverim, ze by nieco takto hlupe a naivne behalo po svete

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz