Zmena orientácie

20. feb 2023

Ahojte mam v okolí jeden prípad dievčiny, ktorá mala muža aj deti, laska ako hrom to bola, lenže si prešli fakt ťažkým rozvodom a následnými tahanicami o deti. Nechcem to rozmazavat jednoducho bolo to dosť zle. Po nejakom čase si však táto moja známa nasla zenu do vzťahu. Vzdy som si myslela, ze sa s orientáciou človek narodi. Je možné aby po obrovskom sklamaní žena zanevrela na mužov, tak, ze si nájde zenu?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
weronika171717
20. feb 2023

@mamula20 presne tak.... A deti ako sú neskutočne vymyvane v školách.... Des

aliziana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autumm
20. feb 2023

Orientáciu nemôžeš zmeniť. Je možné že kamoška si nasla naj kamošku / spriaznenú dušu s ktorou si rozumie. Alebo bola lesbička od začiatku.

aliziana
20. feb 2023

@weronika171717 ako sú deti vymývané na školách? Neviem o tom, že by sa o tom moc hovorilo... skôr sa podľa mňa pretláča náboženstvo

ciernysokol
20. feb 2023

@weronika171717 a mas skusenost,ze sa to deje u vas na skole?akou formou?co im vravia?pocula som o tom,ale u nas zatial nebadam.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
20. feb 2023

@weronika171717 prosim do akej konkretnej skoly tvoje dieta chodi a co mu hovorili? Mne chodia do skoly styri deti a teda nikdy tam taketo veci neriesili, neni dovod 🙄

Kazdopadne k teme - u zien je to casto najdenie najlepsej kamaratky ci spriaznenej duse a nielen sexualna orientacia... ked sa rozhodnu pre zmenu.... tuto ako pises zly rozvod jej ukazal, ze chlapi nie su pre nu cesta... a v posteli je to asi jedno, kto prilozi ruku/jazyk na urcite miesta....

slovakboy
20. feb 2023

@weronika171717 ako vymývané? Čo konkrétne máš na mysli? Lebo take všeobecné vyjadrenie nič neznamená len chce otráviť diskusiu. Ja si skôr myslím že vymývanie tu bolo doteraz kedy sa deťom tvrdilo že deti nosia bociany a chúďatká sa pravdu dozvedali po kúskoch od rovesníkov na ulici. Alebo vymývanie je, to keď sa tvrdí že sú deti nútene do zmeny pohlavia alebo zmeny orientácie. To sú všetko klamstvá šírené ruskými hybridnými vojakmi a hybridná vojna a klamstvá je skutočná príčina toho čo sa deje na Ukrajine. Zatiaľ jedna krajina za druhou už aj v Južnej Amerike prijímajú zákony o registrovaných partnerstvách. Pretože cely civilizovaný svet vidí že nedochádza k žiadnemu rozpadu kultúry a národa. Lezbicky boli aj za socializmu sám som mal učiteľku telesnej čo bola ako chlap a keď k nám prišla robiť iná učiteľka pekna aj s malým synčekom niekde zo západného Slovenska prišli tak ťa telocvikarka si ju vzala pod patronát. Doteraz spolu žijú už sú na dôchodku. Ako sa asi cítia cely život voči nám majoritným? Neviem o tom že by nejako niekoho za cely ten čas obmedzovali alebo že by ich syn ktorého si priviedla zo západného Slovenska jedna z nich vyrastal v nejakej zlej rodine.

moonlight1210
20. feb 2023

Orientaciu nenadobudnes.
Ak raz ta nepritahuju zeny, ani si nemala v sebe tie sklony (trebars ako bi), tak na ne chut zrazu nenadobudes.
Jednorazovy pokus, zo zvedavosti (trebars podpereny alkoholom, alebo z hecu) sa moze stat. Ze ju skusis napr. bozkavat. Ale velmi rychlo zistis, ze ak si hetero, dalej zajst nechces, lebo ta to nevzrusuje a nevies si to predstavit.

Za seba mozem povedat, ze nie som na zeny a nemyslim, zeby akokolvek tazka situacia s akymkolvek muzom v zivote toto zmenila, aby som kyvla na sex so zenou.

moonlight1210
20. feb 2023

@weronika171717 vymyvane na skolach?

U nas ma jedno z nasich deti triednu ucitelku, ktora im sice netlaci kaleraby, ani ich nijak neockuje, no ak na to pride v triede rec, da im jasne najavo, ze lgbt jej nie je teda po chuti a nesuhlasi s tymto smerovanim spolocnosti.

Napriek tomu deti v triede lgbt beru uz ako beznu sucast zivota. V zmysle, ze clovek sa za orientaciu nema sudit. Nie, ze si chcu vsetky orientacie postupne vyskusat.

Nikto ich nemusi vymyvat. Maju v dnesnej dobe siroky pristup k informaciam a vidia, co sa v spolocnosti deje. To utvara ich postoje a nazory.
A dokonca ani opacny nazor ich ucitelky na tom ocividne nic nemeni.

diewcatqoo
20. feb 2023

Deti vymyvane na skolach? Na tych skolach, kde su ucitelia, ktori uz mali byt davno v dochodku a volia Harabina? Na tych skolach, kde maju ucebnice, z ktorych sa ucili este nasi rodicia? Ehm..

tululu
20. feb 2023

Ja mam kamosku,ktora robila prednasky o adiktologii,bezpecnom sexualnom zivote na skolach este 10 rokov dozadu.Ta sa stretla s viacerymi pripadmi,kedy homosexualne orientovani chlapci sa po urcitych skusenostiach stali hetero.Zije v Kanade.Bolo zaujimave sa s nou rozpravat.

janai1
20. feb 2023

@mamula20 hej? To tiež hovorili na tiktoku?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
20. feb 2023

Poznam pana, ktory zil 20 rokov v manzelstve, po rozvode skoncil v komunite homosexualov. Je tomu uz asi 20 rokov, co verejne priznal, ze je homsexual, ze konecne nemusi hrat divadlo, do ktoreho dotlacila spolocnost. Takze urcite to nebude pripad vymyvania hlav, skor by som povedala, ze hlavu mu vymyvali kedysi davno, ked sa homosexualita povazovala prinajmensom za spolocensky neprijatelnu, ak nie rovno za choru. Kludne to moze byt pripad aj tej tvojej znamej. S orientaciou sa clovek narodi, ale to ci ju prizna, ci podlahne tlaku okolia je uz len jeho rozhodnutie.

oli18
20. feb 2023

@weronika171717 ja som sa nasho piataka pytala, ci vie, kto je gey a lesbicka. Nevedel. Takze to asi este nepreberali 🤣. Takze v ktorom rocniku zacina vymyvanie mozgov?

viestta
20. feb 2023

@weronika171717 neviem, ze by bolo nejake "vymyvanie" v slovenskych osnovach. V kazdom pripade ty si rodic, toto patri do vychovy, takze mozes svojmu dietatu podat vhodnou formou aj svoj nazor na vec. Nezvaluj vsetko na skolu, skola ma poskytovat vedomosti, aj o sexualite, ale vychovavat dieta je v prvom rade zodpovednost rodica. Ak mas pocit, ze dieta ma ine hodnoty ako ty, je to zlyhanie tvojej rodicovskej vychovy

katkine_terapie
20. feb 2023

Autorka: Nie sklamanim vo vztahu (nech by bolo akokolvek velke) sa nemeni sexualna orientacia. Zena, o ktorej pises, bola pravdepodobne bisexualna, ale prirodzene to nikomu nevesala na nos. Rozhodla sa az po urcitych (pravdepodobne traumatickych) okolnostiach, ze toto uz zazivat nechce. Bisexualny clovek preferuje obe pohlavia rovnako.

ropucha6
20. feb 2023

Ano, je to mozne. Nasla si po sklamani spriaznenu dusu, zenu. Alebo bola bisexualne orientovana vzdy, nie je vela ludi, co o tom hovori verejne.

milanemila
20. feb 2023

Skor si myslim, ze to v sebe cely zivot potlacala a bud mala homosexualnu orientaciu vzdy, alebo aspon bisexualnu. Kedze zijeme v prudernej krajine, kde si ludia myslia, ze cudzia sexualna orientacia je ich starost a mali by sa k nej vyjadrovat 🤦🏼‍♀️ tak je podla mna velmi vela ludi, kt svoju orientaciu radsej nepriznaju.

monika2012
20. feb 2023

Skôr si myslím, že po obrovskom sklamaní s mužom a následnej nedôvere k nim, keď nechce zostať sama, nájde si kamarátku. Ale nič fyzické a sexuálne v tom nebude, ak nie je bi. Skrátka iba niekto, kto tej žene bude citovo blízky. Vypočuje, poradí, pozdieľa emócie. Skrátka nezostať úplne sám. Môj pohľad na vec.

iwesska
20. feb 2023

@weronika171717 A to ty ako vies,co sa deje na skolach,ked mas 4r.dieta? 🤔 Si pocula? Citala na komspiracnych weboch? Si skor davaj pozor na svoje dieta,lebo uz 4 stvrtaci pozeraju porno bez ucasti ucitelov,ale s povolenim rodicov☝️,ktorym je totalne jedno,co deti na mobiloch pozeraju.

akiana
20. feb 2023

Nie, orientacia sa ani nezmeni, ani sa neda nikomu "pretlacit", ako tu niektore tvrdia. Tato baba mohla byt cely zivot bisexualka a nevedela si o tom, alebo bola na zeny vzdy, ale mala vztah s muzom kvoli socialnym a kulturnym normam, tak ako miliony inak orientovanych ludi po celom svete.

mondolina
20. feb 2023

@weronika171717
v ktorých školách sú deti vymývané? na náboženstve myslíš?

kiwi3
20. feb 2023

este je vtipne, ako tu niekto tvrdi, ze je to "inn". s dvoma "n" jedine. lebo na slovensku je take skvele byt mensinou, hociakou mensinou! normalne sveta zit aj homosexualom, aj romom, zidom, madarom a uz aj ludom, co mierne vycnievaju. hocicim... (pre natvrdejsich: prave bola pouzita ironia)

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiirkee
20. feb 2023

Treba si pozrieť niečo ku tzv. Kinseyho skale. Nie je to ani čierno-biele, hetero vs. homo. Dokonca ani ti BI nemusia byť proste v strede. Niekto proste môže preferovať mužov, ale za určitých okolností ho môže priťahovať aj žena (napríklad ho osobnostne, fyzicky zaujme) . A naopak. Vo väzení, kde máš prístup len k jednému pohlaviu sa i u normálne heterosexualnych ľudí (tak žili celý život) môže vytvoriť puto aj sexuálne vzrušenie k rovnakému pohlaviu. Ľudia vedia byť v tomto flexibilnejši ako sa na prvý pohľad zdá, ale to sa ukáže zväčša v špecifických okolnostiach.

ice8
20. feb 2023

@viestta "nemusi hrat divadlo, do ktoreho dotlacila spolocnost. "

O 20 rokov neskor.. "nemusi hrat korona-divadlo, do ktoreho dotlacila spolocnost. "

Ludia sa nezmenili, pred 20 rokmi bolo homo nieco fuj fuj, dnes je nieco fuj fuj slobodny vyber neockovat sa a slobodna starostlivost o svoje vlastne telo, a svoj vlastny nazor.

cianna
20. feb 2023

Zaujímavé ako každý hneď presne vie, ako to ten druhý zaručene má a dokonca presne vie, čo ten druhý cíti a ako a prečo sa tak chová 🤔

Len prečo sa tie názory vôbec nezhodujú, to ostane ešte dlho, ako tak čítam, pre mnohých záhadou 😀

Ale nevadí, aj tak gratulujem aspoň tým, ktorý už pochopili a riešia predovšetkým svoje vlastné životy 🙂