Život bez vzťahu

30. okt 2022

Pekný večer, nechcem sa sťažovať,ani vlastne neviem čo,len už neviem či som ja zvláštna,alebo tak to má aj nejaká iná z Vás. Mám cez 30 a nikdy som nemala vážny vzťah, ani asi polovazny vlastne nijaký taký normálny riešiť bežné veci,rodinné oslavy...a pod., na ,,rande" som chodila ale už ma to nebavi. Ani neviem prečo. A keďže som to nikdy nezažila, neviem ani čo mi má chýbať,keď sa ma ľudia pýtajú,či nie som smutná sama ...keby niekto bol nebránim sa tomu, len ja sa neviem zalubit,alebo byť z niekoho úplne paf a vlastne aj celú svoju momentálnu budúcnosť si riešim sama so sebou,čo chcem,kde chcem,kariéra,bývanie a pod. je mi úplne prirodzené byť sama, a všetci ma tak aj berú...neviem ja či uz to mám tak dane v živote, ale niekoho s rovnakými hodnotami, záujmami by som rada našla,len aj keď niekto je (Max. 6 mesiacov)...vždy to akosi samé od seba skončí, vlastne si to viem úplne racionálne vysvetliť,že asi to tak malo byť...a po takýchto ,,vzťahoch" som apatickejsia voči vzťahom.

marsmykkok
30. okt 2022

Vždy boli ženy samé, aj v minulosti (napríklad mladé vdovy čo im zomrel muž) , možno ten pravý príde, možno nie. Nesilila by som to, pokým teda sa zmieriš s tým že nebudú ani deti. Toto je niečo čo nepočká. Ak ti partner bude chýbať napríklad v 50tke alebo 60tke nájdeš si ho ľahko, ale deti už nebudú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
30. okt 2022

Ja som spoznala svojho muza az po 30ke, dovtedy som aj mala nejake vztahy, ale len jeden dlhodobejsi a aj ten bol na dialku. V podstate som uz bola tiez nejako zzita s tym, ze budem sama, ani som si nevedela predstavit, ze budem byvat inak nez sama vo svojej garsonke. Nestastna som nebola. No a potom sa zjavil moj muz a ja som mala pocit, ze aha, tak toto je ono, o tomto vsetci hovoria 🙂 Vydavala som sa nakoniec az v 40ke a pravdu povediac doteraz mi je akesi divne, ze uz nie som sama v tej garsonke 🙂

refly
30. okt 2022

Hej, ja to mam rovnako! :D 30 na krku a seriozny vztah som nemala. Tiez si to nejako moc neviem predstavit. Som jedinacik, rodicia vzdy dochadzali a chodili vecer/v noci z prace. Vzdy stale sama doma. Tiez sa zamyslam ci by som vobec zniesla partnersky zivot. Nebolo by to lahke, existovat 30 rokov ako samostatna jednotka a potom "mat niekoho na krku". Ani si neviem predstavit ze by som si navarila a volakto by mi to zozral, alebo ze by som mala s niekym organizovat ze pojdeme nakupit, alebo kedy si lahneme x_x
Ludia su vselijaky. Ak ta trapi ze ci si sama v takej situacii, tak nie, nie si.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hanaxxx
30. okt 2022

Netrap sa tym, podstatne je, aby si ty bola spokojna. Ja som to mala v podstate rovnake. A tiez som nevedela, co mi ma vlastne chybat, kedze som riadny vztah nepoznala. Teraz, ked sa na to spatne pozeram, mala som taky pohodovy a spokojny zivot, neviem ci mi este dakedy bude tak dobre 🙂. Pred 40tkou prisiel muz a dieta a uz nemam cas na nic, vsetky moje zaluby su nateraz (a predpokladam ze nadlho) bokom a veruze mi velmi chybaju.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
refly
31. okt 2022

@elizabet173 Ved jasne ze si to moze nadstavit ako im to vyhovuje a treba si asi hladat partnerov s podobnou potrebou (alebo toleranciou?) pre socializaciu. Nehovorim nic o meneni mojej situacie, ani nelamentujem preco je to tak. Skor to bolo myslene ze ked uz by som mala mat niekoho v zivote, tak by som mu mala venovat nejaky cas. A ja som ten typ, ktory sa zvykne mesiac - dva neozvat a neodpovedat, lebo... nejaky dovod... Este na zaciatku to jaks-taks zvladam, ale potom to odide. Ak by som mala niekomu venovat dlhodobo cas aspon raz za tyzden-dva, tak by som to uz pravdepodobne brala ako povinnost, ze "mam niekoho na krku, koho treba ist vyvencit". Jednoducho niesom typ cloveka na vztah. A ako autorka pisala, este som sa tak nezalubila.
Ta sprava bola mierena autorke, kedze popisala situaciu identicku k mojej a pytala sa ze ci je tu este niekto taky.

marsmykkok
31. okt 2022

@refly mne napríklad plne vyhovuje model čo píše @elizabet173. Stretnúť sa, zdieľať spoločné koníčky, porozprávať sa, kľudne sa aj navštíviť doma, ked nie sme spolu popísať si ako sa máme, ale mať niekoho za zadkom 24/7 to skočím do Dunaja. Ja robím z domu, pokým nenájdem nejakého robotníka tak ak chlap zväčša robí z domu a to by som nedala. Potrebujem byť aj len sama so sebou. A myslím, že to má väčšina partnerov, vid napríklad korona ked sme boli zatvorený, liezli si len manželia na nervy a často to viedlo aj k hádkam a rozvodom. Rovnako koľko ľudí ide na wc a je tam aj 30 minút preto, že sa im páči že tam majú pokoj. Spoločnosť tlačí ľudí do toho aby ak majú partnera boli spolu vkuse, ale nie je to zdravé. Ani v minulosti to tak nebolo, muži robili chlapské roboty si, išli pomáhať kamarátom, večer do krčmy, ženy zase robili na poli, doma, chodili na páračky medzi ženy a tak a neboli vkuse spolu. Podľa mňa byť spolu vkuse vzťahu nepomôže, lebo vždy príde ponorka.

refly
31. okt 2022

@marsmykkok Myslim ze sa mi nedari povedat, to, co chcem x_x
Mat zase niekoho na sebe nalepeneho 24/7 je uz totalny extrem, ktory som tak uplne nemyslela.
Vztah jednoducho neni nieco, po com by som tuzila, hladala, alebo nieco, co by mi chybalo.
Autorka sa len pytala ci je tu niekto, kto je rovnako vlazny voci vztahom x_x

vakaveronika
31. okt 2022

Určite máš niekoho, komu by si mohla dať šancu, dovtedy si užívaj život. Niekedy sa aj vydate ženy zamýšľajú, či sa vôbec mali vydať.

hayabusa1337
1. nov 2022

@refly treba zmenit rozmyslanie lebo neni uplne v pohode ako si nastavena. skus rozmyslat ze ske by to bolo keby ti niekto navaril a potesil ta alebo keby ta niekto pozval na prechadzku, do divadla atd.. tazky nakup ti odnese aj ked z auta domov, vyzdvihne ta ked potrebujes, ale toto su uplne bezne veci ked s niekym zijes samozrejme hlavne je lubit toho cloveka 🙂

refly
1. nov 2022

@hayabusa1337 Myslienka je to velmi pekna, ale tiez je to zase nejaky idealny scenar... V realite nemam rada darceky, ani ked mi niekto robi sluzby, lebo potom mam pocit ze som ludom nieco dlzna. A to ke pocit, ktoreho sa neviem striast. Rovnako aj pozvanie von a podobne. Spravanie ostatnych ludi je nieco, co ja neviem ovplivnit. Neni garantovane, ze bude niekto ochotny. Ak idem von, tak idem von. Ak sa chce niekto pridat, tak fajn, coolio, su vitani. Ak nie, tak rovnako dobre, absolutne nic to nemeni. Sebestacnost je fajn vec. Nikdy sa o mna nikto nejako extra nestaral, neviem preco by mi to malo zrazu chybat.
A take ze ake by to bolo ak by mi niekto navaril... V restike varia, ak im date nejaku mincu :D Dokonca vam to niekedy aj domov prinesu! A ak by som nevedela nakrmit sama, tak si len odkrojim kus chleba, alebo pojdem spat hladna a je vymalovane.
Vzdy som si myslela ze budem jeden z tych ludi, ktory zomru v byte a najdu ich po dvoch rokoch :P Ono nikto nema garantovany stastny zivot. Vela ludom sa nepodari ani len priemerny. Smola, ale ved tu zase nebudem strasit na furt, nie? :P

hayabusa1337
1. nov 2022

@refly tak ked si spokojna tak ako si neni o com. preco nieco menit ked to funguje?

refly
1. nov 2022

@hayabusa1337 Ja som nic nepisala o meneni. Toto uz pisem druhy krat v tento kratuckej teme, ale teda: autorka sa pytala ci tu je niekto ako ona. Obsirnejsie som odpovedala ze ano, tiez netuzim po vztahu, ba priam nechcem vztah. Reagovali na mna dvaja ludia a obydvaja mi povedali ze ked som tak spokojna, tak preco to menit. Ako??? Mi pride ze bud pisem jak retard, alebo ze nechcet vztah je tak mimozemsky koncept ze ludia to automaticky vnimaju ako vykrik o pomoc. Alebo druha strana nevie citat s porozumenim.

veronikanikaika
4. nov 2022

Jeej nie som sama 😁😁
Myslela som ze som asi jedina takto sama bez vztahu, bez chlapa... 🙂)
Vidim, ze nie.. 🙂)

gertrudaosem
6. nov 2022

@marsmykkok v 50 a 60 si nájde partnera ľahko 🤣🤣🤣🤣 vážne??? Ako ľahko? Poraď a rovno aj že kde.

jenny257
6. nov 2022

@gertrudaosem skúsenosti zo života , v tom veku to vážne nie je ťažké 😅 doteraz fakt nechápem ako , možno keď sa tých ľudí opýtam , že kde ich našli tak pochopim 😅 napríklad ex mamka bola celý život sama a teraz na staré kolená má chlapa a vcelku dlho , už aj spolu žijú

david1202
7. nov 2022

Zvyčajne keď toto žena napíše že sa nevie zalubit je preto že často mení tie krátke vzťahy...alebo často randí...kedysi nebol problém sa zalubit ale teraz akosi je ,skús sa opýtať seba či nieje problém v tebe

santiago_segura
8. jan 2023

Toto sa mi páčilo citujem “A keďže som to nikdy nezažila, neviem ani čo mi má chýbať” ... no veď práve to! Jak môže chýbať niečo čo človek nikdy nemal? Ale ja vám poviem že mal som a nechcem už. Zistil som že to neni pre mňa. Každý je iný. Kolko ludí tolko chutí. Šťastie nezávisí od vzťahu. Ja som šťastnejší že ho nemám.