Život bez manželstva

konik123_
5. aug 2022

Baby som nešťastná. S priateľom máme 2 malé detičky a nie sme zobrazí. Mňa to veľmi trápi, že žijeme takto 'na divoko'. Aj som mu to veľa krát povedala ale jemu na Tom nezáleží. Stále tvrdí, že sa môžeme mať radi aj bez svadby a, že radšej dá peniaze do niečoho iného ako do svadby. (Tak som tie peniaze na svadbu sama nasetrila a aj tak nič z toho). Vraj ako stále o Tom rozprávam, tak sa mu celá svadba zhnusila. Lenže tým ako on má na háku takto dôležitú vec pre mňa, začína sa on hnusit mne. Už nemám ani silu svadbu doma spomínať.
A aby som veci upresnila tak je to ukážkový chlap, ktorý sa stará o deti, zarobí peniaze, pomôže mi s domácnosťou, navarí, je dobrý a milujuci.
Len toto ma sere !

dzulli1980
5. aug 2022

Myslím, že toto ste si mali vyjasniť predtým, kým ste mali deti ... keď sa nechce ženiť, neožení sa ... a takýmto kuvikaním ho nakoniec od seba odoženieš ... váž si, že máš ukážkového muža, že sa postará, že pomôže ... či radšej delikventa, ochľastu, hlavne, že by si mala papier o sobáši?

lesana25
5. aug 2022

Prečo si s ním otehotnela, keď si ta nechce vziať? A rovno dvakrát. Deti majú priezvisko predpokladám po ňom, doma ho obskakujes, sex má, načo by si ťa bral?
Ešte povedz že žijete v dome ktorý je len jeho a bude to kompletka.

h2
5. aug 2022

@konik123_ Z akého dôvodu ťa to trápi? Z náboženského asi nie, keď s ním máš dve deti. Z dôvodu zabezpečenia v prípade, že sa niečo stane? Tak mu to skús takto povedať, možno odsúhlasí rýchly obrad na úrade. Ak ale túžiš po veľkej svadbe a všetko okolo toho, obávam sa, že sa nedočkáš. Načo by sa ženil a podstupoval celý ten cirkus, keď si mu všetky výhody manželstva dala aj bez toho?

annamalaga
5. aug 2022

Keď nechce, tak nechce, nedonutis ho žiaľ.

konik123_
autor
5. aug 2022

@lesana25 nie žijeme v dome ktorý je len môj 😂

lesana25
5. aug 2022

@konik123_ ok, zvyšok som zrejme trafila, tam máš odpoved.

annamalaga
5. aug 2022

@konik123_ a načo ti je svadba?

sherynkamalinka
5. aug 2022

@konik123_ nuz, ked ti nevadilo otehotniet dvakrat ako slobodnej, nemalo by ti vadit zit teraz ako slobodna matka

janetinka27
5. aug 2022

@konik123_ ahoj, skus o tom nejaky cas nehovorit. nech sa mu to ulezi v hlave.mozno sa rozhodne sam pre svadbu, ked vie, ze ti na svadbe zalezi. ale keby ta poziadal o ruku teraz, vyznelo by to, ze to urobil pod "natlakom" a ty sama by si mozno zacala pochybovat o motive zasnubenia. nechaj to este nejaky cas na nom a uvidis, mozno ta prekvapi.
dnes je taka doba, ze sa pary neberu, nikto sa do toho nestara, takze zostane na zene, aby o svadbu "bojovala" sama. predtym bolo normalne, ze sa ludia brali, dnes niektore zeny zostavaju cely zivot len "priatelkami" alebo večnými snubenicami, pritom svadbu by si priali. nema ich kto ani podporit.bozechran, aby sa k tomu vyjadrili rodicia zeny. drzim ti palce

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
5. aug 2022

@konik123_ ak má on takýto postoj, ťažko s tým teraz niečo urobíš, on má všetko, ako keby bol ženatý, nemá najmenší dôvod to meniť, ty si žiaľ urobila chybu, že si mala s ním deti bez manželstva a predpokladám, že si im dala aj priezvisko po ňom. Nerozpitvávala by som to nejaký čas, aspoň mesiac, dva a potom by som mu povedala, že chceš sobáš pre to, lebo nemáš pocit, že ste rodina, nemáte spoločné priezvisko, že z manželstva plynú určité výhody - nezdaniteľná časť dane na manželku a je určitou ochranou, ak by sa jednému z vás niečo stalo a ten druhý by ostal sám s deťmi. Ujasni si s ním, či mu prekáža svadba, lebo sobáš sa dá vybaviť za pol hodinu o dvoch svedkoch, alebo manželstvo ako také.

jaskolka
5. aug 2022

Toto sa ujasnuje na začiatku vzťahu, nie po dvoch deťoch.
Reálne nechápem, prečo muži majú taký šialený strach az odpor zo svadby, lebo dieťa je oveľa väčší záväzok. Jedine ze majú stále tak pocit, že "som vlastne slobodný, keby dačo, zabalím sa a idem"
Tak teraz veľmi na výber nemáš, bud sa prispôsobis, alebo sa budete hádať, svadba nebude na 100%a možno úplne sa rozidete. On je spokojný, má vsetko, čo poskytuje manželstvo a vlastne je slobodný.
Často čítam podobne príspevky, a čoraz viac mam pocit, že bohužiaľ, za to si ženy môžu samy (tým nemyslím teraz konkrétne autorku, ale všeobecne).
Postoj, že muža treba chápať, tolerovať, snazit sa, aby chudáčik nebol do ničoho tlačený, a pritom mu vlastne dat úplne všetko, spoločne bývanie,full servis, deti, sex...🙈
Možno sa to nebude páčiť niekomu, aké v tomto kompromis nepoznám. Chceš ma, chceš mať to, čo poskytuje manželstvo? Ok, vezmeme sa, alebo čau. Hotovo, žiadne uvidíme, možno, hádam.. Bud - alebo

kvetinka75
5. aug 2022

tak toto si si s ním mala ujasniť ešte pred deťmi. Na čo by sa vlastne ženil keď má všetko? a tie financie by som mu nezožrala, pretože svadba môže byť aj o 2 svedkoch a 1 obede. Podľa mňa mu to takto vyhovuje a viac od neho nedostaneš.

konik123_
autor
5. aug 2022

@janetinka27
@mamula20
@elizabet173
Ďakujem vám za normálne odpovede 🙂 skúsim teda o Tom chvíľu pomlčať.
Presne to mi vadí, že nemám pocit, že sme kompletná rodina keď nie sme zosobášení. Deti sú síce ešte maličké ale nechcem im dat takýto príklad do života. Aj moji rodičia aj priateľovi rodičia žijú v šťastnom manželstve už 30 rokov a aky príklad dávajú oni, chcem dať aj ja svojim deťom.
O tých finančných výhodách som ani nevedela ale ďakujem vám teda za info 🙂
Možno bola chýba mať tie deti bez manželstva, pretože chlap má teraz pocit, že sme ako keby v manželstve. Ak o mne hovorí tak vždy povie že "žena". Lenže ja by som chcela aby to tak bolo aj oficiálne. Ináč je naozaj perfektný, takého chlapa je teraz problém nájsť, vo všetkom mi pomáha, je mi oporou, nemá problém postrážiť deti ak potrebujem, upratat dom a pod.

eeffka
5. aug 2022

Nuz... preco byt manzelka? Pre mna zakladna vec az nasledne deti. Svadba moze stat 50eur, teda sobas. To ze nechce veselicu pochopim, ale sobas ? Pre mna nemam prsten, nie su deti. Howgh!
Okrem danovych ulav, co je uz zrejme nepodstatne llebo to ma vyznam pocas RD, je to vyssia pravna ochrana. Vdovske, tazsi odchod od rodiny (rozviest sa je podstatne vaznejsie rozhodnutie ako si zbalit igelitku), ak si niekto mysli ze muzi vnimaju deti ako zavazok je naivny... ved matka sa postara vzdy ( ak je normalna).

majla87
5. aug 2022

@konik123_ a chces normalnu svadbu, alebo ti staci papier? Mozno keby sa ma len dotrepat na radnicu, podpisat nejaky papier, tak by do toho siel…
Osobne by som mu povedala ze potrebujem mat istoty keby sa niekomu nieco stane, uviedla par prikladov nech si to vie predstavit, a ze ked teda nechce svadbu, tak sa mozete vziat na urade a zabere to 30min

h2
5. aug 2022

@konik123_ Hm, takže ostatné odpovede nie sú normálne? 🤔

thoughtfulweirdo
5. aug 2022

Ja by som chcela vedieť skutočný dôvod, prečo sa vyhýba sobášu. Môjho manžela by som na veľkú svadbu s celou rodinou nahovorila len veľmi ťažko, asi vôbec 🤭 ale mne na tom tiež nezáležalo, tak sme si spravili len sobáš s dvoma svedkami na úrade. Stalo nás to nejaký nízky poplatok + 150€ za obrúčky a za hodinu (aj s cestou) to bolo vybavené. Nevidím nijaký logický dôvod sa vyhýbať tomuto 🤷🏻‍♀️ ale teda kým on nebude chcieť, ani ti skutočný dôvod nepovie. Z môjho pohľadu s tým moc nemáš čo spraviť.

janinah
5. aug 2022

Ukážkový muž je taký ktorému záleží.aby jeho žena bola spokojná a šťastná.nie taký ktorý navarí...tiež by ma zaujímal skutočný dôvod.lebo už dávno ti mohol dopriať manželstvo.ved pre neho " je to len papier".Tak nech ti ho dopraje a bude všetko ok.

konik123_
autor
5. aug 2022

@thoughtfulweirdo
@janinah
Ja nepotrebujem nejakú veľkú svadbu ale chcela by som určite mať nejaké posedenie s rodinou po obrade

ummimaryam
5. aug 2022

Presne pre toto som obrovskym zástancom sexu po svadbe. Muži v dnešnej dobe sú príšerní, majú všetko zadarmo a robia si čo chcú.

janinah
5. aug 2022

@ummimaryam tých mužov niekto k tej prisernosti vychoval.... súhlasím.skutocni Muži vymierajú....otázka je prečo

elizabet173
5. aug 2022

@ummimaryam úžasný nápad, keď si potom dvaja v intímnom živote nerozumejú, tak si budú hlavu trieskať, nie? Veď sa dá intímne žiť pred svadbou aj zodpovedne, existuje také niečo ako antikoncepcia. Nikdy by som nešla do manželstva s mužom, ktorého by som nepoznala po tejto stránke., tak, ako ho chcem poznať po ostatných, aj táto je pre mňa dôležitá. Ink, čo všetko majú muži zadarmo? Nejako som to nepochopila. Myslíš spolužitie v jednej domácnosti? Rozumná žena nebude žiť s mužom, ktorý sa na domácich prácach nepodieľa. Alebo si myslela intímny život? Ak je v ňom žena spokojná a šťastná, tak to majú zdarma obaja, nie?

kormino
5. aug 2022

@koník123 Takáto téma tu je každú týždeň.Opakujem ,čo už som tu písala viac krát.Ja som svojej dcére od puberty vštepovala,že deti sa rodia manželovi.Tebe to maminka nehovorila?Mám v okolí príklad,kde bohužiaľ mladý človek umrel a neboli zosobášení.jeho partnerke ostala len hypotéka a oči pre plač,žiadne vdovské ani nič.Toto je len jeden aspekt.Taktiez nechápem maminky takýchto podarenych synčekovi ,ako ich vychovali.

annamalaga
5. aug 2022

@ummimaryam a keď to v posteli nepojde , tak čo? Nájde si náhradu. A tak to skôr býva.

annamalaga
5. aug 2022

@kormino veď to, človek nevie, čo sa stane , a potom už zostávajú len oci pre plač.

elizabet173
5. aug 2022

@janinah skutočná muži vymierajú preto, lebo im ženy neumožňujú byť skutočnými mužmi. Vo veľa prípadoch je chlapec, neskôr muž doma obskakovaný ako chránené zviera, neviem, prečo. O ženu sa až tak veľmi snažiť nemusí, lebo sa mu ženy ponúkajú ako na tácke, čím mu berú rolu lovca a sú také trúby, že od začiatku spolužitia pokračujú tam, kde mamička muža skončila. Full servis, žiadne povinnosti, žiadne požiadavky. Prečo by sa mal muž správať ináč, prečo by sa mal hrnúť do svadby, keď sa pohodlne nasťahuje do domu ženy, má s ňou dve deti, pohoda, nie?

elizabet173
5. aug 2022

@annamalaga muž si nájde náhradu a žena založí tému na MK 😒

juliet86
5. aug 2022

@konik123_ mala son kamosov. on sa tiez nechcel brat.... ale poto. mu zrazu nasli hrcu v lici. bol to nador. a ona zena s ktorou zil 7 rokov nemala.ani narok dostat informacie ako dopadla operacia... ale stala pri nom aj v dobrom aj v zlom. dopadlo to dobre nastastie a on sa uvedomil a spravil z nej svoju zenu. takze aj take pribehy pise zivot. snad je tvoj muz natolko inteligentny aby to pochopil aj bez zivot ohrozujuceho prefackania...
alebo zajdite do poradne

janinah
5. aug 2022

@elizabet173 mám presne taký istý názor