Dobry deň,prosím o radu.Mam priateľa,ktorý má sleduje na soc.sietach.Mam 50rokov(nie najmladšia)Akonahle som ,,online,,už mi píše ..s kým píšeš,čo píšeš,čo riešiš,,ak si to nevšímam ,upozorní na seba na inej soc.sieti smajlikom.(som tu čo robíš).Robím nočné,,cez deň chodím spávať,,vidí že som online a už píše.....vypni to ,nerieš blbosti,choď spať,,do môjho telefónu pozná kód,chodil tam pozerať správy,,či chodí teraz neviem,,aaaa čítal správy so sestrou ,s kamarátkou a hneď komentár ,,,načo riešiš blbosti ,,ty z 90 správ riešiš 80blbosti....nemôžem písať s rodinou normálne veci,,ako sa máš ,čo robíš,,,,,,,,,jeho odpoveď keby bolo zle vieš to......vie má to vytočiť do nepríčetnosti.Pokial sme spolu je pohoda pokiaľ nie už sleduje,,Poraďte mi ako by ste to riešili.dakujem
Skor by som spozornela v style, "podla seba sudim teba".
ziarlivost poziera cloveka, aj cely vztah. je to ako vazna choroba, a pokial sa sam chory neuvedomi, a nejde k psychologovi, tak jedine riesenie je rozchod, inak je to len trapenie s takym clovekom a strata casu a energie. ziarlivost sposobuje ze sa Vas snazi oddelit od rodiny, priatelov, sposobuje to vela zbytocnych hadok, lebo sam ziarlivec si neveri, za mna osobne je to velmi velmi neprijemna vlastnost a uz nikdy by som to netolerovala.
Vy mate plne pravo vypisovat si svoje “blbosti” s rodinou ci priatelmi. Vztah kde nie je dovera zial nema vyznam… sorry
Drzim Vam palce nech najdete normalny kludny vztah
Tak tohoto sa drz.
Omg ako by sme to riesili? Ja by som brala nohy na plecia a utekala kade lahsie, toto by som nezniesla. Cele zle
Potrebujes to? Jasne, ze ked ste spolu je v pohode, lebo ťa má pod dohľadom. Mas 50 rokov. Uz by si mohla vedieť co chces
Nikdy sa nezmení!!! Chceš to?
Otvorene by som mu vysvetlila, ze si neprajem,aby mi diktoval co mám robiť, aby sa mi staral do toho, kedy a s kym si pisem. Ak by to nepomohlo, blokla by som ho na soc.sietach, tym padom by nevedel, kedy som online. Zdrava ziarlivost je ok, no ked uz partner doslova prenasleduje toho druhého, to uz ok nie je
nezniesla by som takého človeka
Ahoj. Cau. Pa. Zmenit heslo. Zablkovovat. Mozeme sa vidiet a volat si. Nevyhovuje,natlak? Policia. :D
V 50-tke sa toto pýtaš ?Aj ty sa riadiš heslom radšej hocijakého chlapa ako žiadneho ?Načo mu dávaš kód do telefónu a hráš s ním tuto chorú hru?Zablokovať všetko a hotovo .No u mňa by sa takýto zakomplexovanec neohrial ani 3 dni .Mám svoju hrdosť a ktovie čo on stvára a prečo ti neverí ,,Podľa seba súdim Teba,,?
Riesila by som to rozchodom.
ak sa s nim nechces hned rozchadzat, tak pomoze len nastavit pevne hranice.
Dvoma sposobmi:
1. zmenit si nastavenia aby nevidel, ze si online a zmenit heslo na mobil
alebo
2. konfrontovat ho a nastvat sa kazdy jeden krat, ked si nieco take dovoli.
Dufam, ze hesla si si uz pomenila...
Ahojte,ďakujem za názory,,ja som si myslela,že keď bude prístup na telefón že ho to prejde,,získa,,dôveru,,ale nie ,áno už mám aktivity na soc.sietach neaktívne,, ďakujem,,prajem vám pekný deň.
A prosim pre tvoje dobro, zmen si vsetky hesla hned 🙏
V 50 si uz dost stara na riesenie nezrelych jedincov a na to, aby si mala rozum. Pri prvej poziadavke na heslo by som sa ho zbavila.
Ja nemám čo skrývať ,preto má heslo pre pokoj ,, ano viem jeho heslo,alé nikdy by ma nenapadlo ísť mu do telefónu ,,nebyvame spolu ,sme spolu rok .....viackrát som mu povedala že ,,je to obmedzovanie ,ktoré ja nestrpim,bol kľud mesiac dva a zase,,
Z vlastnej skusenosti, ziarlivcovi nikdy nic neda pocit istoty, pretoze neistota vychadza z neho. Moj ex ziarlil tak moc, ze som mu navrhla nech ma da sledovat detektivnou kancelariou, az tak velmi som bola zufala z toho co robil. Zamienku na ziarlenie si nasiel vzdy. Ustupovala som a ustupovala az to vyvrcholilo tym, ze uz som nemohla ani odzdravit suseda.
Clovek po malych kuskoch straca sam seba. Neustupuj, vyhran si hranice, za ktore ho nepustis.
Ďakujem 💝, áno potrebuje určiť hranicu ak to nepomôže ,,,bude rozumnejšie to ukončiť,,,On ako človek je veľmi dobrý,prajny ,má veľa kamarátov,veľa ľuďom pomáha ,,je šikovný,spraví sám od seba nepýta sa ....doma zvládne navariť upratať , opraviť,,,,je mi smutno z toho že nevie ovládať svoju žiarlivosť😢
moj ex bol ziarlivy od zaciatku a cim bol starsi, tym viac sa to stupnovalo. uz mi to bolo uplne jedno aky bol sikovny, pekny, charizmaticky, bla bla, ziarlivost to vsetko zabila.
Áno presne ........viem to......ja keď začnem kričať on sa ukľudní ale je to na čas.......stanovim si hranice,,ak prekročí bohužiaľ.....ďakujem Vám všetkym za Váš názor,,💝
No ak máš 50 rokov, tak hlavne rozumne...buď priateľ alebo normálny život bez sliediča...😄
Ze ta totalne terorizuje. Mas uz hadam dost rokov, aby si vedela, ze takyto muz ti da viac trapenia, ako lasky. Normalne ho kopni do zadku a vsade zablokuj.
Ďakujem za rady ,,,,už je bloknuty.vsetkym.prajem krásny a hlavne pohodový dník💝
Sa dá nastaviť na FB aby nebolo vidno keď sa prihlásite a môžete byť pripojená non-stop. Môj teraz už našťastie exmanžel mi robil to isté, až na to, že on sa mi nabúral s dákym IT-kom do e-mailu aj sociálnych sietí lebo žiarlil a myslel si, že ja som taká istá ako on a, že si vypisujem bohvie s kým. Pritom on podvádzal mňa a mal stihomam a obviňoval mňa. V zdravom vzťahu nikto nepotrebuje kontrolovať druhého takým spôsobom. Nehovorím, že netreba občas žiarliť ale nie poza chrbát chodiť do telefónu sa špehovať. Ja by som sa ho na rovinu opýtala či má dáky problém a dôvod prečo to robí. Takto narúšať súkromie to už je kyberšikana a je to trestné...
Žeby som to nezniesla bez ohľadu na to. Koľko mam rokov., by som zvážila rozchod. Zmeň heslo na mobil zruš si ho z každej sociálnej siete a nebude vedieť kedy si online.