Žiarlim na priateľkinho kamoša

9. okt 2022

Ahojte!

Viem, že toto je ženské fórum, ale tak snáď sa neurazíte. Sme s priateľkou mladý pár, ja 26, ona 22, máme tak trochu vzťah na diaľku, keďže ja som išiel po škole do ČR, kde pracujem a bývam v podnájme, ona ešte študuje na VŠ a býva na intráku v BA. Sme spolu 3/4 roka, ona je skvelé dievča, ale čím ďalej tým viac mi ide na nervy jej kamoš. Poznajú sa vyše 3 rokoch, kedysi spolu aj začali randiť, ale netrvalo im to dlho, vraj spolu ani nič nemali, len chvíľu randili a potom to skončilo, čo ona mi nechce povedať, že prečo...vždy len odvrkne, že je to dávno za ňou a ona to nechce rozoberať. Vkuse povie, že on je len kamoš...Tak ostali kamoši, normálne mi ho časom predstavila, viem, kto to je, atď., ale mne to už nepríde normálne. Oni si vkuse píšu, 2 dni si napr. nepíšu a už sa ozve jeden druhému, ako sa má, bežne si píšu správy typu dobré ráno, dobrú noc...Alebo cez týždeň, minule som jej večer volal ako vždy a ona mi vraví, že idú do mekáča spolu, že príde po ňu, že ona má chuť na zmrzlinu. Bolo cca 21:30. Ďalší prípad, minule šli spolu na večeru, potom že sa boli ešte prejsť večer na Slavíne. Nestretávajú sa často, to nie, ale aj tak je to divné, teda pre mňa...
Inak je super priateľka, snažím sa víkendy ísť vždy za ňou, niekedy už štvrtok, kedy piatok beriem home office, vtedy je super, je so mnou, trávi so mnou čas, ale cez týždeň keď tam nie som, jak keby bola mimo...
Čo si o tom myslíte?

huxy
9. okt 2022

Mne by sa to osobne tiež nepáčilo. Ale sú ľudia, ktorí by s tým boli v pohode. Ide ale o to, ako to vnímaš ty a ona. Snažím sa riadiť tým, že nerobím druhému to, čo by sa ani mne nepáčilo. Priateľka by bola v pohode s tým, keby si mal aj ty takú kamarátku? A aj keby áno, podľa toho čo píšeš, by si to ty asi nedokázal alebo nechcel, a aj keby, aj tak by ťa to zozieralo.

autor
9. okt 2022

@huxy Vždy povie, že ona to nechce riešiť, že my sme pár a on len kamarát. Keď poviem niečo viac, urazí sa a je smutná zvyšok dňa.

huxy
9. okt 2022

Ťažko radiť. Keďže ja by som to tiež nedokázala tolerovať. A pravdepodobne by som nedokázala fungovať v takom vzťahu.

kaca222
9. okt 2022

Ja sa vo vzťahu riadim tým, že keby so mnou partner byť nechcel, tak by nebol. Takže kamarátky/kamarátov neriešim. Pokiaľ vám to inak funguje, nenechaj, aby vám žiarlivosť zničila vzťah. Sú ženy, ktoré majú bližšie k mužom než k ženám čo sa priateľstva týka

autor
9. okt 2022

@kaca222 Je to jej jediný kamoš, keď nepočítam spolužiakov alebo kolegov, čo má v robote...Má plno, plno dievčenských kamošiek a k tomu jedného kamoša...

betulinka1
9. okt 2022

Na VS je to uplne normalne, ze mas kamosov ci chlapov ci zeny a trávite spolu cas. Nejako by som to neriesila. Ani sa s tym netrap. Hlavne je, ze ked prides, venuje sa tebe. Vaz si aj to, ze ti pekne povie ideme na zmrzku alebo tak. Podla mna je to super a nie je co riesit. Užívaj si vztah a nekaz ho negatívnymi myšlienkami.

macekovam
9. okt 2022

Ja si myslím ze keď nič nebolo keď mohlo byt tak to má svoju príčinu.. Možno iná orientácia a potom sa z neho stáva,, najlepšia kamoška,,

autor
9. okt 2022

@macekovam on je heterák...nespali spolu, ale niečo tam bolo..ona mi nechce k tomu nič hovoriť...on jej bežne pošle fotku z fitka, ona jemu z dovolenky, kadečo odfotí a už presne viem, že to pošle jemu...

evelyn246246
9. okt 2022

.. mne by to velmi vadilo hlavne koli tomu , ze kedysi spolu randili ...ine by trochu bolo keby nie ...lebo tam je velky rozdiel ...a ak by jej naozaj zalezalo na vztahu s tebou tak toto by nerobila ..

autor
9. okt 2022

@evelyn246246 veď toto...minule bola online, ale mňa odbila pár správami...pýtal som sa jej, čo robila, ona že sa bavili s kamošom, nechcela povedať o čom, že len tak...kedysi si zvykli písať erotické správy, pričom mne vo vzťahu povedala, že to už nechce, že ju to baví naživo...niekedy si myslím, že si stále niečo také občas píšu

777januska777
9. okt 2022

Ona nie je super dievča, super dievča by ti neklamalo a bolo by k tebe úprimné. Ak by videla, že ta to trápi a ze jej neveríš, tak by sa snažila ti to dokázať a nie sa urazat a manipulovat ta. Podľa mňa si jej taka poistka a preto nevie byť úprimná.

svokrinjazykmonika
9. okt 2022

Pošli ju do faka a nájdi si nejaké normálne, verné dievča pre teba lebo z toho čo si písal by som jej ani ja neverila. A hlavne ste príliš mladý, na vzťah na diaľku podľa mňa, hlavne ona teda...

annamarin
9. okt 2022

Podla mna keby ho chce, tak by sa s tebou rozišla. On sa jak ku nej správa? Nevieš? Ako z pohľadu dievčata ti viem povedať, ze ked on ju chce a je mily, pozorný, zaujíma sa.... tak aj ked ona ho nechce, tak jej to lichotí a tazko sa vzdáva takého človeka. Je to trochu ako droga, ale zle to skončí časom. Podľa mňa ak je k tebe dobrá, tak ho nechce, ale určite treti clovek vo vzťahu môže ten vztah nestrbovat. Uz len to, ze sa mu takto prehnane venuje, že si vypisuju. Ak by nebol, tak by mala chut tak vypisovať tebe. Neviem ako poradiť. Skôr by som sa snažila byt asi milá a možno skúsiť ho zavolať s vami vonku, nech si ho viac okukaš, že čo je to vobec zač.

autor
9. okt 2022

@annamarin je k nej milý, ona mi to popisuje, že si veľmi sedia a majú medzi sebou dobrú energiu...ale pritom nestretávajú sa nejako často, ale aj tie ich písačky mi idú na nervy, ale vždy keď načnem tú tému, je schopná začať plakať, že jej neverím, že ona ho má len rada...som z nej už taký zmagorený...

ivana3111
9. okt 2022

Podľa mňa hra na dve strany, alebo sa jej páči možno taka neviazanost s nim keď nie je s tebou fyzicky, ja by som to toez netolerovala a dala by som si hranice, čo ak by si ty mal takú ex-kamošku? Asi by jej to tiež nebolo po vôli...mam pocit ze sa jej až príliš prisposobujes a tak si robí čo chce ,keďže vie ze ju miluješ a urobíš čokoľvek ,aby si si ju udržal, niekedy žena potrebuje pocítiť aj muzske hranice lebo potom sama nevie co od rozkoše...presne iné by bolo ,keby už spolu nerandili... držím palce ale skus sa zastať aj sam seba a svojich pocitov ak sa ti to raz zdá divne alebo si nájdi aj ty takú kamošku ,ktorá ti bude k dispozícii fyzickú kedykoľvek a čakaj ci teda tvoja priateľka bude mať takú trpezlivosť ako ty 🙂

ivanka12311
9. okt 2022

Asi by som jej pobalila veci a dovidenia dievča nevie čo od dobroty.Najdi si aj ty takú kamošku 😉

elenka74
9. okt 2022

Akoby sa páčilo jej, keby si ty mal kamošku? Kamošku, ktorá bola kedysi tvoja frajerka? Je jedno, že s tým chalanom nespala, ale nejaké dotyky, city, tam museli byť, mala by sa od neho odstrihnúť, ani nebude vedieť ako, a znovu ho začne milovať a zbytočne ti ublíži.

autor
9. okt 2022

@elenka74 Ona mi tvrdí, že oni pár nikdy nebudú, tak ako aj nikdy neboli. Že ja hrotím, že veď je so mnou...veľmi ju milujem, je krásna, múdra, milá, proste taká, akú som vždy chcel, možno preto na ňu tak žiarlim...dnes nie sme spolu, je so svojimi kamarátkami na dovolenke pri mori, ráno som jej písal a ona nič, len že mi praje pekný deň, žiadne fotky nepošle...a ten jej kamoš už má asi plno fotiek od nej a vypisuje mu, ako sa má

elenka74
9. okt 2022

Nechcem ťa raniť, ale mám dojem, že ty tento vzťah berieš vážne a tvoja priateľka nie, nemiluje ťa tak veľmi, ako ty ju.

mimka1402
9. okt 2022

Som vo veku tvojej priateľky. Viem aké je mať vzťah na diaľku, byť obklopena kamošmi. Rozdiel je, že ja som si vedela uvedomiť kde sú hranice. A toto by som svojmu priateľovi nerobila. Hlavne ak nie je úprimná. Áno aj moji kamoši ma balili a neskôr sme ostali čisto kamošmi. No môj priateľ presne vedel ako to so všetkými bolo. A hlavne, že ma žiaden nepritahoval...
Tu nejde o jej vek, ale o myslenie, ktoré má podľa mňa ešte niekde inde...
Ja po svojich skúsenostiach kamošov a kamošky netolerujem do takej extrémnej roviny.
No na druhej strane, po tvojich žiarlivých scénach ak by o teba nestála tak s tebou nie je a je s ním. Keďže ste túto tému riešili neraz. Vieš ako, veci neovplyvníš, tak načo sa trápiť? Buď jej ver, alebo odíď.

lilope
9. okt 2022

Neviem ako s ňou začínaš komunikáciu na túto tému a ako sa vyjadruješ či útočne, či len so záujmom ako to medzi nimi je alebo na ňu aj tlačíš, aby ich vzťah ukončila, ale keď si napísal, že vtedy plače, tak mi hneď napadlo - cíti vinu? Keby sa o tom so mnou chcel priateľ rozprávať v normálnom duchu, určite by som nemala dôvod plakať. Plač je len hra na tvoje city, že jej nedôveruješ. Ak by som cítila bezdôvodnú nedôveru, tak by som sa hnevala, neplakala.

evelyn246246
10. okt 2022

.. dovodov moze byt viac... mozno jej lichoti, ze sa o nu zaujima ..mozno ho chce ona a on ju iba ako kamosku ... kedze kedysi spolu nieco mali ..alebo nevie co chce a chce byt "ziadana" u muzov ...alebo si chce len tak nezavazne uzivat a neciti sa na real vztah a viazanie sa ... ale ty si jej istota keby nieco ...no kazdopadne laska to nebude to musis vidiet aj ty sam ..

autor
10. okt 2022

@evelyn246246 skôr mám taký pocit, že pri ňom má iné pocity ako so mnou...jemu všetko píše ako prvému, jemu fotky, ktoré mne poslať nechce, pritom žiadne nahé od nej nepýtam, nie som uchýlak alebo čo...ale niekedy sa bojím, či mu stále také neposiela, lebo kedysi si vymieňali také správy...nechcem jej ísť do mobilu, ani ona to nikdy neurobila mne, keď rozpráva o budúcnosti, rozpráva o nás, ale neviem, čo jej on dáva, čo ja nie

autor
10. okt 2022

@lilope zo začiatku to boli normálne talky s ňou, ale teraz už sa urazí, že ona nič zlé nerobí, potom je odutá, ide spať na intrák a nechce byť zvyšok dňa so mnou...

jana19877
10. okt 2022

Neviem, komu by sa niečo takéto páčilo. Ak by aj boli len kamošmi, tak aj tak je to podľa mňa dosť cez, že sa takto stretávajú aj po večeroch. A práve ak sa uráža, tak neviem, to by sa mi ešte viacej nepáčilo

liv1
10. okt 2022

Keby to bol bezny kamos s ktorym nic nikdy nemala ani nerandila, a obcas by si napisali, tak ok. Ale ak je to naopak a este stale si pisu, tak to by som netolerovala. Tu sa ale obavam ze nic nezmozes. Hnev a zakazy nepomozu, ziarlivost uz vobec nie. Si daleko, nemas na to dosah, ale kym ti to povie je ako-tak dobre, horsie keby tajila. Ak ale iba odvrkuje na tvoje otazky o ich vzahu, asi tam nieco este bude co nechce povedat.. mozno by som na tvojom mieste skusila urobit nieco podobne. Chod aj ty s kamoskou na veceru, pis si pri nej s tou kamoskou, nech trochu pociti ake to je. A dokonca to moze byt byvala, ktora je ochotna to pre teba urobit 😁. Myslim ze niektori ludia potrebuju taketo zazit na vlastnej kozi, aby to vedeli pochopit.

liv1
10. okt 2022

Hm, po tych tvojich dalsich komentaroch… neviem ci ma vas vztah zmysel ked s kamosom si rozumie v niektorych veciach viac ako s tebou. A poviem ti, nepatri sa to, ale v takomto pripade by som si veci preverila… nikto nechce, aby ho druhy tahal za nos

autor
10. okt 2022

@liv1 Ona neveru zažila, jej bývalý jej bol neverný, o to viac ma prekvapuje, že toto kamarátstvo jej príde tak strašne normálne...vie, aké to je, sama mi vravela, že sa z toho dlho dostávala. Jediné ma ukľudnuje, že tie stretká su fakt občas, ale načo tie písačky?

kvetinka75
10. okt 2022

no neveim, ja veľmi na kamarátstvo medzi ženou a mužom neverím. 1 vždy chce časom viac. A možno sú kamaráti s výhodami. Mne by sa to tiež nepáčilo.

anna_maria1
10. okt 2022

Asi by som ju donutila nech si vyberie, ci chce takto pokracovat, ale teda asi bez tešba, lebo podla mna toto do vztahu teda nepatri a nemoze sa ani cudovat, ze tebe sa nieco taketo nepaci