Vzťah s Kórejčanom

26. okt 2022

Chcela by som sa opýtať či ste niekto z vás chodil s Kórejčanom, veľmi ma láka aké by to bolo lenže oni majú inú kultúru a tak...

Aký máte názor?

micusa2222
27. okt 2022

fúúú...ani omylom...iná kultúra,náboženstvo, kuchyňa, zvyky...

liljana
27. okt 2022

U korejcov ma iba napadne, ze su skromni a velmi pracoviti. Ale asi lepsie ako nejaky alah akbar z Iranu. 🙂

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
27. okt 2022

Poznáš nejakého konkrétneho kórejčana? Či len tak?

matabb73
27. okt 2022

Ak máš na mysli Južnú Kóreu, tak to je veľmi vyspelá krajina. Sú podobní ako Japonci. Vymoženosti Európy, strava chutná. Mentita môže byť o niečo iná, ale veľmi sa od nás nelíšia. Veď aj v inej krajine Európy majú ľudia iné zvyky.

staleja
27. okt 2022

Asi nerobíš v kórejskej firme. Veľmi rýchlo by ťa to prešlo 🙂

pallacinka29
27. okt 2022

@liljana ze alah akhbar😂😂😂😂😂😂😂

rozovykon
27. okt 2022

poznám dve baby čo boli vydaté jedna korejčan/ druha japonec, obe manželstvá stroskotali, láska opadne a cez kultúrne rozdiely sa ťažko prenáša...i keď sú aj výnimky určite.

viestta
27. okt 2022

Divne mi príde vyberať partnera podľa národnosti.

adrestia
27. okt 2022

Kórejčania a Japonci sú tvrdí rasisti. Nehovorím, že všetci, ale spoločnosť je tam nastavená tak, že nepovažujú cudzincov za rovnocenných. V Japonskú sú reštaurácie, do ktorých majú cudzinci vstup zakázaný a deti zo zmiešaných manželstiev tam považujú za úplný odpad. V Juž. Kórei je to možno miernejšie, ale naša predstava tolerancie je im úplne cudzia.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hiro
27. okt 2022

@micusa2222 No, ohladom nabozenstva to nevyzera problem - 3/4 su bud neveriaci alebo krestania. Zvysok budhisti.

lenkakravcova
27. okt 2022

@liljana jeeje také typické reči..

Autorka: vždy to predsa závisí od konkrétneho jedinca. Máš blbcov Slovákov, máš blbcov Azijcov, máš blbcov Američanov atď atď. V každej národnosti sa nájdu aj normálni ľudia a aj takí, s ktorými sa žiť proste nedá ak nie si totálne rovnaká ako oni sami.

Nepýtaj sa ted a všeobecne, ale pozeraj na toho svojho, či máte rovnaké očakávania od života. To môžete mať aj keby bol z Ruska alebo Pakistanu, alebo naopak môžeš nájsť aj priamo na Slovensku muža, s ktorým si nebudete rozumieť ani v jednej dôležitej oblasti života (hodnoty, viera, miesto bývania, počet a výchova detí, profesný a rodinný život..)

wwpela
27. okt 2022

Korejciana v skutočnosti nie sú ako v kdramach alebo nie sú ako idolovia nežijú romantický život ako je to v seriáloch sú strašný workoholici a dievčatá iných rás často sexualizuju takže si daj pozor určite sa nájdu aj normálni ale NEBUDE TO JAK V KDRAME ja som sa motala s jedným ale tiež kvôli práci nemal na mňa žiaden čas...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
27. okt 2022

@lenkakravcova To mas tak. Turci dobyjali Europu, vrazdili a plienili od 15 storocia (Mohac 1526). Preto je u nas, najma vo vychodnej Europe vrodena nedovera k islamu (zname prislovie poturcenec horsi od Turka) a s tym nic neurobis. A teroristicke utoky ala Bin Ladin a Charlie Hebdo dnes tomu nepomahaju. Akurat kedysi chceli dobyt islamisti Europu nasilim, teraz na to idu cez imigraciu. 🙂

lenkakravcova
27. okt 2022

@liljana joj to je asi obojstranne. Zase v islamskom svete točia stále o kriziackych výpravách, USA vojskách nasáčkovaných u nich doma, o kolonialistoch z Európy, o tých ktorí im kradnú ropu, o zlom skazenom západe.. 😂
Každý má svoje predsudky. Ide len o to, či sú tie predsudky silnejšie než rozum alebo nie.

liljana
27. okt 2022

@lenkakravcova No nevidim, ze by sme sa tam my tlacili a stavali im tam kostoly. Alebo sa u nich vyhadzovali do povetria. 🙂 Nikto im nekradne ropu, predavaju ju naopak velmi velmi draho. Najlepsie je, ze Palestine, Jordansku,... musi pomahat EU, neveriaci. A bohati sukmenovci - Saudovia, Qatar,... na svojich chudobnych spoluveriacich kaslu.

lenkakravcova
27. okt 2022

Ešte mi tu napadlo pridať informáciu, že Kórejci si dávajú veľmi záležať na kráse a odeve. Bežne sa tam dávajú na 18tku darčekové poukazy na rôzne plastické operácie. Viac než polovica žien po dojčení tam ide na plastiku prsníkov. Možno toto by bola téma, ktorú sa vám spoločne oplatí prebrať (hlavne ak máš na plastiky iný názor).

lenkakravcova
27. okt 2022

@liljana Ale ale.. Zase nevidíš, lebo nechceš vidieť. 🙂 na evanjelizačné misie nechodia kresťania do kresťanských krajín. Ale napr do takej Nigérie, kde je to pol na pol, aby presvedčili co najviac ludi ku kresťanstvu. Je to úplne rovnaký princíp.
Palestíne pomáha kto? Pozri si koľko peňazí tam ročne naleje Saudská a potom píš (a to Saudsku neobraňujem, lebo je to krajina veľmi veľmi skorumpovaná, skoro ako Slovensko). Mam pocit, že si si to vopred ani nezistila a len taras co si kde započula. Poznáš ľudí z Palestíny osobne? Ja par áno, a verím im viac než tebe, že vedia čo sa tam deje. My tu môžeme riešiť našich kresťanských bratov - vojnu Rusko Ukrajina. To je náš (resp váš, kresťanský problém)?

Islamizmus a islam sú dve samostatné veci. To je ako keby si tvrdila ze kuklucklan je kresťanstvo. 😀
Ja som muslimka a verím, že sa má nebojíš. Alebo áno? Máš zo mňa strach? Máš voči mne predsudky pre to čomu verím? 🙂

danica2711
27. okt 2022

raz boli u nás v bývalej firme Kórejci, ktorí si prišli obzrieť to, čo si mienili kúpiť. Napriek tomu, že som bola šéfkou toho projektu a vedela som o ňom najviac, odmietli so mnou hovoriť, pretože predsa chlapi nebudú hovoriť o technike so ženou. Fakt zdvorilí, milí chlapci, ani sa mi neospravedlnili

beronsche
27. okt 2022

Korejcania su velmi patriachialna spolocnost a od perinky je im vsepovana lojalita za kazdu cenu, az nezdravy respekt k autoritam (az taka poslusnosti), plus je tam obrovsky tlak na vykon, uz aj u malych deti..

Ich prac. zivot je zvycajne plne nadradeny sukromnemu, zena casto po vydaji zostava doma, vo vseobecnosti zeny velmi karieru nerobia, ale uz aj v korei sa to zacina menit.
Vo vseobecnosti je pre nich velmi tazke vzdorovat akejkolvek autorite, hoci len v zmysle upozornenia na omyl, ci je to sef, ci starsi rodinny prislusnik.
Na deti su kladene vysokej naroky, napr. musia mat dobry prospech, idealne lukrativnu skolu, preto bohate rodiny posielaju deti studovat do USA.
Ziadne zlyhanie sa neodpusta, ani dospelym, ani detom.
A ich stolovanie je pre Europana zazitok - negativny.. srkanie, hlasne mlaskanie, potahovanie nosom..

Samozrejme, neda sa to zovseobecnovat, nie kazdy korejcan je presne takyto. Toto plati len vo vseobecnosti..
Ja osobne by som vsak ich typicky sposob zivota nechcela.. 😉

pandorra
27. okt 2022

Odporucam precitat knihu Sushi v dushi, je to sice o vztahu Japonca a Slovenky, ale mozno pomoze pochopit medzikulturne rozdiely a do coho by si pri takom vztahu isla.

karolinakr
27. okt 2022
acrobaleno
27. okt 2022

Koreaboo doslo aj na MK sice tak o 5 rokov neskor, ale predsa😂 Nie, nie su vsetci ako z BTS alebo Cha Eun Woo z kdramy😂 Kazde idealizivanie je skodlive.

brembo
27. okt 2022

@danica2711 neskutočne arogantný a drzí národ.

saraju12
27. okt 2022

Pracovala som s nimi dlhšiu dobu, skôr s vyšším manažmentom a majiteľmi firiem. Áno sú to neskutocni workoholici, v práci systém padajúceho hovna. Väčšina arogantná a drzá, ženy u nich veľký rešpekt nemajú.
Skromní teda moc nie sú, zvyky a mentalita úplne odlišné od našej. Čím vyššie je človek postavený, tým viac si ho vážia. S bežnými ľuďmi vedia jednať ako s plebsom. Česť výnimkám, ale takých je málo. Aby som im len nekrivdila, sú aj takí čo má zdravia dodnes, aj na svadbu mi prišli pozrieť. Ale ako vravím, tých bolo máličko. Nechcem ich ozaj hádzať všetkých do jedného vreca, ale väčšina je ako som písala vyššie.
Europanky oni "žerú" , plastiky sú tak ozaj úplne bežne.
Ak chces vedieť niečo konkrétne, napíš správu

macatt
27. okt 2022

Moj kamarát mal frajerku, otec bol Kórejčan a mama Slovenka.. mali všetko, krásny dom, ten dom museli byť uprataný každý deň, on nevyšiel s autom ani na ulicu pokiaľ si ho každý deň dokonale neumyl(každý deň rituál) boli 2 sestry, museli sedieť doma a učiť sa nonstop, všetko museli ovládať dokonale, mama bola alkoholička a nevychádzala vôbec z domu, ani nemusela inak, na záhrade mali raj, fontány, jazierka, bazén, saunu, papagájov, dokonalosť úplná( videla som fotky). Otec robil to, že na SVK ,,dostával,, Kórejcov, ktorým nevyhovoval režim.. zariadil im bývanie, prácu, právne poradenstvo.. nepamätám koľko to bolo, mám pocit ze cca 30 000€ zinkasoval za osobu, takže obálky s peniazmi sa doslova povalovali všade.. okrem toho že cca pol roka bol mimo rodiny, tak mal taký rešpekt že všetko fungovalo aj v jeho neprítomnosti..dievčatá boli veľmi tiché a skromné, ten kamarát to nezvládol, chodil k ním a boli ako z iného sveta a nebol ochotný sa podriadiť takému režimu..

kiki68
27. okt 2022

Ja som s nimi robila v skolke, ako rodicia deti tam bolo vidiet, ze aka su mentalita. Korejske zeny su dost starostlive mamy a drzia svojmu kulturu. Muzi sa venuju praxi a zeny rodine. Je to dost vyrazne. Tiez deti su velmi vychovavane k rodine a velmi radi rodinu aj siroku prezentuju vizualne. Napr velmi stylizovane fotky. Zeny nemam dojem, ze by trpeli. Ale urcite je to System v ktorom vedia behat. S muzom to bude take, ze si navzajom nastavite pravidla. Tak ako kazdy mix dvoch mentalit. Ja som randila s par aziatmi, ale tak mega daleko to nezaslo. Mne sa velmi pacia fyzicky. Ja viem, si poviete svoje. Proste mam taky vkus.

kris_y
27. okt 2022

@danica2711 poznám presne... mňa tiež nezamestnal na pozíciu, o ktorú som sa uchádzala, spĺňala som všetky požiadavky, poznal ma osobne, brigadovala som u nich cez materskú... ale odpoveď Kórejčana bola, že ma nemôže na danú pozíciu zobrat, pretože som žena 🙈 Ale dobre aj tak, keď tam brigadovala sestra, začal jej panko vypisovať sms... pritom doma mal ženu a malé dieťa... sestra viac na brigádu ani nešla. Po tejto skúsenosti by som u nich nikdy ani nerobila a nie ešte ho mala za partnera...