Zdravím vás, chcela by som sa opýtať aký máte názor na vzťah s Egypťanom.
O ňom: Jedného som nedávno spoznala, je z Kahiri, končiaci študent na Univerzite. Jeho rodinná je na to finančne priemerne dobre. On žil celý život v Kuvajte a až na vysokú prišiel do Egypta späť. Spoznali sme sa online a už niekoľko mesiacov si píšeme. Z jeho rečí má človek pocit, že je viac liberálny a otvorení zmenám, proste už taký prispôsobený modernej dobe. Aj keď je muslim, ani sa nemodli 5krat denne. Pýtala som sa ho na viacero názor o právach žien, o fungovanie domácností a iných veciach a jeho názory sú úplne normálne. Naozaj sa mi zdá byť úplne v poriadku.
Problém: Viem, ze veľa žien končí zle v takýchto vzťahoch, že ju len využije na financie, či visa do Európy. On má o peniaze nikdy nepožiadal a práve naopak nemá problém za mnou prísť do Európy na dovolenku na pár týždňov za svoje vlastné peniaze. Aj čo sa týka víz, tak má dom zdedeny po rodine v Kahire, čiže až tak po Európe netúži. No po čítaní tých zlých skúseností, ktoré ženy mali mám trocha obavy. Veľa píše, že aj 5 rokov ich Egypťan bol normálny a po svadbe sa zmenil alebo ich zadlžil a podobne.
Vedeli by ste mi dať nejaké rady a vlasnre skúsenosti? Viem, že vzťah s ním bude iný ako vzťah so Slovákom. Viem, že sú tam kultúrne rozdiely. Ide o to, že ak by bol naozaj taký ako hovorí a tvári sa tak by to bol pre mňa ideálny partner. On už mal jeden vzťah a nevyšiel mu, žiadne manželstvo len priateľku Egypťanku a ja som tiež už jeden mala ale to mu nevadí.
@laura2468 najlepšia kamoška sa zaplietla s arabom, študoval na Slovensku za zubára. Nemodlil sa, pil alkohol, fajčil, užival si konzumný život, chodili spolu asi pol roka, všetko sa javilo ok až sa dohodli na tom, že začnú spolu bývať, našli si podnájom a hneď prvý večer v spoločnom si on pozval svojich kamošov domov, ju zmlatil a zavrel do izby, nesmela medzi nich, mala držať hubu a krok lebo ona je jeho majetok a hotovo. Našťastie ušla. Treba mať naozaj oči na stopkách . Ja by som si nikdy nezačala nič s arabom alebo moslimom.
ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju 😉 a ci je financne na tom dobre to ty nemozes vediet pretoze po prve si len pisete a internet znesie vsetko a po druhe (uvediem priklad) 3* hotel v EU je ok, 3* hotel v egypte je hnus 🙊
@laura2468 a videli ste sa naživo? Lebo inak by som netvrdila, že si ho spoznala.
@laura2468 Ahoj, ako muslimka ti poradím nechaj ho tak.
1. Muslim si ma brat veriaci ženu. Ak je praktizujú i aspoň kus nemá povolené sa len tak ženiť s kadekym (neber to v zlom). Dovolené sú len muslimky, počestne monoteisticke kresťanky (nie veriace v trojicu) a Zidovky.
Ak nie si jedna z nich, budeš vždy pre jeho rodinu piate koleso u voza.
2. Zadlzit sa Muslim nemôže. Mame zakázané brať pôžičky s úrokmi (povolená je len hypo mimo isl.statov). Teda ak je praktizujúci.
3. Aký smer islamu vyznáva? Je približne 73 smerov v islame. Od tých, ktoré sa riadia len Koránom, po také, ktoré dávajú hadisy nad Korán od Boha (nikaby, utlacanie žien a podobne veci sú z hadisov).
@83lenka83 Tak ten bol už podľa toho úvodu totálny idiot.. Ak by praktizoval, nič z toho by robiť nesmel.
@laura2468 univerzálna rada neexistuje. Mám kamarátku vytatú za Egypťana, žijú v Katare a dobre. Bola som tam viac krát na návšteve, aj na svadbe a je to normálny dobrý chlap, ktorý teda dodržiava aj modlenie a všetko okolo toho a je to ukážkový otec, ktorý pomáha žene a váži si ju. O týždeň prídu na Svk, už sa na nich teším. Toľko moja skúsenosť.
NIKDY... Možno sú to hlúpe predsudky, ale takýto vzťah by som neriskovala a ukončila to z kratšej cesty. Možno ešte keby nejakého moslima spoznám tu, poznáme sa aj osobne, v takom prípade by som možno váhala (aj keď stále by som kvôli predsudkom asi volila pud sebazáchovy a radšej toho muža prenechala inej lebo ja by som akýkoľvek prejav utláčania nezniesla). Ale keby ho poznám len cez net? Nie, nie a ešte raz nie. Neriskuj...
@laura2468 ahoj. Ja mám za manžela Pakistanca, ja som tiež moslimka. Už niekoľko rokov sa pohybujem medzi moslimami a poviem ti len jedno - pokiaľ sa nemieniš ty prispôsobiť jemu, tak na to úplne zabudni. A pamätaj si jedno - pokiaľ by si chcel zobrať Egyptanku, tak jej musí dať svadobný dar aspoň 20 tisíc eur, zabezpečiť ju finančne, zohnať bývanie, a ona nemusí nikdy v živote chodiť do práce. Myslím že pokiaľ tento tvoj priateľ zatiaľ nespomenul svadbu alebo že by ťa predstavil jeho rodine, iba tebou zabíja čas pokiaľ študuje (možno ťa aj navštívi na Slovensku a vyspí sa s tebou, to nemôže robiť tam odkiaľ je, tam si muži ženy vazia a spia s nimi po svadbe),zneužíva ta a vezme si pannu, ženu zo svojej krajiny. Takto to chodí v 99% prípadov o ktorých som počula, a počula som stovky.
Nikdy by som to neriskovala... Iná kultúra.. Iné náboženstvo... Iné zvyky... Chvíľu sa každý dokáže pretvarovať......
@elizabet173 Prísť naozaj nemá problém, ja som tá ktorá to zatiaľ brzdí. Je pravda, že sa pýtam práve pret , ze viem o ňom len to čo napísal. No zároveň sa zaňho neplánujem vydať do mesiaca. Sám povedala, že ešte také 3 roky určite svadbu neplánuje. A čo sa týka jeho rodiny, tak raz sme volali keď tam akurát jeho rodina bola v poriadku nás zoznámil. Jeho rodina vie po anglicky.
@lenkakravcova Viem, že je muslim čo sa týka vierovyznania ale nie nejaký silný. Ako som písala ani sa nemodli 5krat denne. Náboženstvo berie okrajovo. A čo sa týka jeho rodiny s tou ma už zoznámil keď raz k nemu prišli na návštevu počas nášho rozhovoru. On žije sám aj na seba sám zarába, so svojou rodinou nežije. Ale jeho rodičia so mnou na hovore normálne hovorili, vedia po anglicky a čo mi vravel veľmi sa mu do života nemiešaju.
@ummimaryam Ja sa do toho vzťahu nejako nehrniem. Sám povedal, že svadbu ešte nerieši nejako, že chce prv doštudovať a nájsť si poriadnu prácu. Čo sa týka jeho rodiny, tak jeho rodičia vedia rozprávať po anglicky, raz počas callu má s nimi predstavil a jeho rodina sa mi zdala v poriadku ako milí ľudia. On na seba sám zarába aj žije sám, z toho čo mi povedal , jeho rodina sa mu do života velmi nemieša. Aj keď hneď som pochopila že ich ma neskutočne rád a rešpekt k jeho rodine je základ.
Nesla by som do toho. Kamarátka je podobný prípad,aj h ho tak ospevovala,ale akonáhle sa vzali,obrat o 180stupnov. Muslim ako manžel nie je dobrý manžel pre cudzinku. Česť výnimkám,ktoré určite su. Ženy europanky im nesedia povahovo,sú až moc emancipovane. A čas ukáže,či budeš chcieť nad takým vzťahom uvažovať,nebodaj realizovať.
@elizabet173 Naivná....som opatrná...nechcem odcudzovat ľudí na základe toho kde sa narodili....Ako som povedala, nehrniem sa do toho vzťahu nejako silno, zatiaľ to je len písanie párkrát navrhol, že by za mnou prišiel. Nie je to tak že by som sa chcela za neho hneď vydať do mesiaca.... skôr otázka je, či pokračovať v tom písaní....určite by som tomu dala roky kým by som premýšľala nad niečim ako je svadba
@laura2468 Opýtaj sa ho, aký typ islamu vyznáva. Lebo vieš aj kresťania sú rôzni. Katolík nie je ako protestant. Mormon nie je ako svedok jehovov alebo adventista či pravoslávny. Kopa odnozi. Rovnako je to v islame.
Opýtaj sa ho na základné veci typu:
- môžem pracovať po svadbe? (niektoré smery to povoľujú, iné zakazujú)
- co si myslíš o biti žien? Je facka dovolená? (niektoré smery to povoľujú, iné zakazujú)
A ak bude myslieť to, čo ti povie ako odpoveď vážne, povedz mu, že to chceš dat do pred manželskej zmluvy. Všetko čo sa takýchto práv týka, ak by si s ním ostala, daj do pred manželskej zmluvy s tým, že ak to poruší, rozvádzate sa a on ti nechá polovicu majetku. Ak svoje slová mysli vážne, nebude s tým mat problém (lebo vie, že nikdy sa kvôli týmto veciam nebudete chcieť rozvádzať).
@laura2468 Naozaj by som tu ešte podotkla, že ja sa zaň neplánujem vydať do mesiaca. Určite by som tomu dala roky, ako s bežným Slovákom. Určite by som požadovala stretnutia a podobne. Čo sa týka naivity, tak viem, že môže klamať a preto som opatrná a zisťujem si informácie. Skôr by som naozaj chcela osobné skúsenosti na základe ktorých by som sa rozhodla či v tom písaní pokračovať.
@laura2468 a kde ste sa zoznamili?
@lenkakravcova určite jej odpovie na tie otázky tak ako ona očakáva🙂
@laura2468 čo Ti tento vzťah dá?vydávať sa
@laura2468 sa ešte nechceš....on je tam ty tu.Kde by ste bývali?Chces byť, aby Zuzana Hajdu, že jej muž tu mal stánok s občerstvením, lebo si nevedel nájsť pracu a chodili hore dole SK Egypt, lebo nikde nebolo dobre?Jednoducho on to má v krvi ja nehovorím, že Ťa bude biť či ponižovať, ale je to ina kultúra, iný životný štýl ...úplne zbytočne s ním zabíjas čas.Moja kolegyňa má muža z Kahiry už vyše 25 r žijú na Slovensku on tu študoval, ale on je katolík.V Egypte boli pár x jeho otec si mamu váži, sú majetní majú nejaké budovy v meste na prenájom.Ja by som do takéhoto vzťahu nikdy nešla.Ved nech príde uvidíš...
@laura2468 rozmýšľaš rozumne.
Treba si muža vždy preklepnut z každej strany. A je jedno, či je Muslim, kresťan, ateista.. Na blbca a klamára sa dá natrafiť hocikde a hocikedy. Taky sa však dá celkom ľahko prekuknút pri osobnom kontakte a bežných činnostiach (napr aj nákupy, spoločne varenie, atď).
@bosorka2302 Ponúkam doučovania matematiky aj na zahraničných stránkach, párkrát som mu pomáhala, keďže aj na doučovaniach to boli video cally, tak sme sa bavili aj o bežných veciach, keďže sme približne rovnaký vek.
Ty si neuvedomujes, ze ty si zlaty listok do Europskej Unie. Ty a tvoje obcianstvo zarucuje jemu a celej jeho sirokej rodine ako sa dostat do Europy. Co je inak extremne tazke. Si blazon, ze sa nechas takto natahovat. Miesto toho aby si si v EU vybrala z milionov single chalanov ktorych rodina ta zoberie s radostou medzi seba, nebudes musiet celit predsudkom a nemusis sa bat, ze ked sa frajer rozhodne tak sa zbali aj s dietatom a odide a uz ho neuvidis. Takto chlap uniesol dieta do Tunisu. Este ho aj nataca a dava na youtube - a to vies, ze matka nemoze nic. Si uplne sialena a koledujes si o zivotne problemy o akych sa ti ani nesniva.
Mam v rodine marocana, byvala som s tunisanom a nie diky. Stacilo mi to, co vidim u nich.
To si vazne tak naivna, ze po par mailoch ides akoze do vztahu s cudzim clovekom, ktoreho nepoznas a nikdy si sa s nim nestretla?? Je inej kultury, mentality,nabozenstva, zivotnej filozofie,vsetkeho.... To si vazne tak zufala??? Alebo hlupa?
skus si najst na fb Lubomira Mohamady, je to slovenka a zije roky v egypte a nataca aj videa o zivote tam. Mozno by ti pomohla a viac poradila. Inak na ktorom portali sme sa zoznamili? Cisto moja zvedavost