Ahojte. Nedávno som si zažila vo vzťahu niečo čo som nikdy nečakala a zmenilo to všetko, celý môj doterajší život. Mám/mala som priateľa 6 rokov. Keď sme sa spoznali hneď som vedela že je ten pravý, celé roky sme si obaja veľmi rozumeli, mali spoločné záujmy, priateľov, šetrili si na bývanie a 3 roky už žijeme vo svojom. Všetky kamarátky mi vždy môj vzťah závideli a ja som vedela, že mám naozaj šťastie a môj priateľ tiež.
Síce od kedy sme začali spolu žiť trošku medzi nami vyprchala vášeň, pripisovala som to únave z práce atď... Priateľ sa ani moc v posteli nezaujímal o moje uspokojenie a tak som to nejako ani neriešila, vždy som si hovorila že je skvelý vo veľa iných smeroch a že sex nebudem tieto ako problém aj keď teda nebol veľmi uspokojivý, ale zas ani najhorší.
No problém nastal inde a to v komunikácii - priateľ často riešil problémy uzatváraním sa do seba, do izby a ani za svet s ním pohnúť, mali sme aj krízu kedy sa 2 týždne nebavil...
To sme vyriešili, ale na jeseň sme opäť mali problém a on sa zas uzavrel a začal ma ignorovať namiesto jedného dospelého rozhovoru... Zašlo to do extrému a nebavil sa dni, a tak ďalej.
No a mňa už nebavilo byť doma v depke a tak som zavolala von jedného kolegu, ktorý bol v práci pomerne krátko a tiež občas hľadal spoločnosť. Čakala som že pôjdeme von, pokecáme a možno sa už ani inokedy nestretneme... Ale bolo to fajn, ozaj super chalan. Avšak môj priateľ si ma doma stále nevšímal, chodila som za ním sa porozprávať ale on pozeral do steny, lebo sa odúval a trápil ma tichom...
A tak som viac a viac vyhľadávala spoločnosť kolegu, ktorý bol vtipný, mali sme si čo povedať, písali si dlho do noci... Bez bližších podrobností sme sa dlhší čas stretávali až došlo k bozkom, neskôr to zašlo ďalej... Podotýkam že medzi nami bola tá najväčšia chémia akú som kedy zažila a došlo aj na sex, ktorý bol úžasný a neskutočný, fakt som si ani neuvedmila ako mi chyba poriadny sex, navyše on mi doprial uspokojenie ktoré mojho priateľa dlho nezaujímalo
Vznikli city, mali sme k sebe hrozne blízko... No mňa dobehol nedoriešeny vzťah doma... Videl to na mne aj kolega a prestal sa so mnou stýkať lebo videl že nie je pre mna na prvom mieste... Trapilo ma čo som urobila a priateľovi povedala čo sa stalo kym on sa so mnou POL ROKA prakticky skoro nebavil, max pohadal a zas bol ticho...
Najskôr ho to trápilo, potom si priznal svoj podiel viny na celej udalosti, lebo skutočne pri mne vôbec nebol, prakticky o mne nič dlhu dobu nevedel...
Rozhodli sme sa že si dáme ešte šancu, kvôli tym rokom ktoré boli predtým krásne...
No môj problém je že ja mam v srdci stále kolegu (ktorý sa odsťahoval z mesta kvôli mne). Chýba mi a všetok fyzicky kontakt mi je prirodzený len s ním, len jeho bozky, jeho telo... Nedokážem momentálne priateľa ani objať, vyprachali tie city ktoré tam boli a to som zistila až teraz...
Viem že čas zahojí všetky rany... Zažili ste niekto niečo podobné? Vráti sa medzi nás ešte niekedy tá stará veľká láska? Viem že najskôr musím zabudnúť na druhého... No je preč uz 2 mesiace a stále mi chyba..
@patricia255 na tvojom mieste by som sa s priatelom rozisla. Taky vtah nema cenu - ked si ho podviedla a stale myslis na ineho chlapa. Nech si najde zenu, ktora bude k nemu uprimna.
@patricia255 isla by som za tym druhym, s prvym este ani poriadne spolu nezijete a uz idete davat vztahu znovu sancu. To si nechaj ked budes s niekym 10 rokov a mat s nim deti. Teraz nestracaj cas s "bubakom" co sa oduva. Bude to lepsie mozno mesiac, mozno rok ...ale povahu cloveka nezmeni ani on sam. Prestane sa kontrolovat a bude sam sebou, v sexe bude na teba kaslat a tyrat ta tichom.
Ako úprimne, strašnú chybu si urobila ... si, za mňa, v absolútne nefungujúcom vzťahu, ktorý je, okrem iného, už poznačený neverou, ktorá Ti bude vyhadzovaná na oči ... a čo sa sexu týka, to radšej ani nekomentujem ... ako fakt nechápem, prečo si s ním zostala.
@patricia255
nebola by som vo vztahu s clovekom, ktory je schopny byt CELE DNI oduty a nebavit sa so mnou. moja hranica je nanajvys tak hodina, ale tak to som ja...
Nevešaj hlavu, možno sa zas nejaký súci pritrafí, ale samozrejme nostalgia rokov ktoré boli také krásne ťa zavazuje zostať s nesúcim.
Dávať znova šancu iba kvôli predošlým rokom je blbosť.Podla tvojho opisu boli predošlé roky dosť nafigu a keď ste to dali dokopy iba kvôli tomu tak to nafigu aj skončí zas.Moja rada: rozid sa ním a daj vedieť tomu milencovi.Ak chce byť s tebou,dôjde za tebou sam
Ak nie....no tak hľadaj dalej.
@patricia255 ty len sama sebe zlo robis a naschval. Co si dokazujes. Za kazdu cenu a just! Ked uz raz mas nacaty vztah s kolegom, tak ukonc to, co bolo nefunkcné.
@panelacikova ukončiť vzťah by znamenalo aj predať byt ktorý máme na spoločnej hypotéke. Ja by som sa teda musela určite sťahovať a to by som šla žiť k sestre, ktorá vlastne býva v meste kam odišiel ten kolega
Bojím sa robiť takéto veľké kroky, trapi ma že sme mali 6 rokov krásny vzťah a všetko je fuč... On sa nebavil a viem že ja som tiež len priliala olej do ohňa
@patricia255 poznam viacerych ludi, ktori ukoncili vztah po 8 alebo aj 10 rokoch a su ovela stastnejsi...
@patricia255 Rozchody po niekoľko ročnom vzťahu sú ťažké, lebo človek veľakrát žije v minulosti, zo spomienok, ktoré vás držia jeden pri druhom. Lenže život sa žije tu a teraz. Je normálne, že sa časom cesty dvoch ľudí rozídu ale nie je normálne ostávať s niekým, kde chýba láska, porozumenie, dôvera, pocit domova.
A stále mi ide do hlavy "výrok" (neviem ho odslova doslova ale pointa je jasná) - ak ľúbiš dvoch ľudí zároveň, vždy si vyber toho druhého, lebo ak by si skutočne ľúbil toho prvého, nikdy by si sa nezaľúbil do toho druhého.
Mňa by zaujímalo, čo na tom vzťahu vnímaš ako krásne ... jeho zdúvanie, nebavenie sa s Tebou, sex, ktorý Ti nič neprináša ... berieš vinu na seba, pýtam sa, prečo? ... dvaja dospelí ľudia si musia vedieť veci vydiskutovať, nie zdúvať sa ako malé deti, je jedno, kto urobil chybu.
@patricia255
@patricia255 nemá zmysel sa na to takto pozerať, radšej sa zostaneš trápiť aj ďalšie roky v nefunkčnom vzťahu iba kvôli bytu? Ešte sa zoberte, spravte si deti a potom už fakt s takou guľou na nohe sa nikdy nevyslobodíš..čím skôr to utneš, tým skôr začneš odznova s niekým vhodnejším pre teba.
@patricia255 nerozumiem prečo chceš zotrvať v nefungujucom vzťahu. Veď nemáte spolu deti a nič čo by vas viazalo. Tak načo tam nasilu ostávať? Ja by som sa na tvojom mieste rozišla s priateľom a dala sa dohromady s kolegom. Ešte keď ti svoje city opätuje, nemáš nad čím váhať podľa mňa
kolko mas rokov?
zivot je extremne kratky na strach. premrhat ho prezivanim miesto zitia je brutalny zlocin voci samemu sebe. ak ten vztah nefunguje uz teraz nikdy sa to nezmeni. vas drzi len byt? prosim ta. jedni dvere sa zavru ine otvoria. stahovka aj keby do podnajmu je cool dobrodruzstvo. pokial nemas 70 rokov prestan sa chovat ako dochodkyna co potrebuje istoty. tu zeny s malymi detmi robia vazne kroky. bytov je pno. chod do podnajmu a casom uvidis. nesla by som ani k sestre.
@dzulli1980 krásne boli tie roky predtým, naozaj sme si veľmi rozumeli, mali spoločný humor, trávili spolu voľný čas, dovolenky, stále niečo podnikali... Bol mojím najlepším priateľom a aj partnerom.. mrzí ma že nastala kríza, že sa tak dlho uzavrel a že ja som začala mať blízko k inému...
@pralinka25 mam 27 rokov. Mrzí ma to lebo som si skutočne myslela, že on je ten pravý, bola som si tým istá celé roky... Ale áno ja sa bojím zmien a vyhľadávam istoty, bojím sa odísť z môjho domova, do iného mesta, do inej práce tym padom... Bola by to obrovská zmena
Nemôžeš žiť zo spomienok ... to bolo ... ľudia sa schádzajú, rozchádzajú ... áno aj po 10, 15 rokoch ... mňa úplne zabil ten váš sex, a to teda nie som nejaká sexuálna dračica ... mužov je veľa, si mladá, ja som svojho, teraz už manžela, spoznala, keď som mala 34 ... nepremárni život v takomto vzťahu ... nie, nie je to dobré.
@patricia255
@patricia255
""Ale áno ja sa bojím zmien a vyhľadávam istoty, bojím sa odísť z môjho domova, do iného mesta, do inej práce tym padom... Bola by to obrovská zmena""
Na to si mala mysliet skorej, ako si vliezla druhemu do postele.
@patricia255 osobne si myslím, že to už nikdy nebude ako predtým. zrejme ste boli príliš dlho bez toho, aby ste sa posunuli ďalej (sobáš, deti...). ale i tak...bez vášne, naozaj poriadne vášne, bez toho, aby ste si vzájomne tak voňali, že stále túžite byť v objatí... bez toho to nie je vzťah naozaj na sto percent. a toto u teba a toho "prvého" nebolo. naopak, zažila si to s tým druhým. vzhľadom k tomu, že si ešte príliš mladá (27 rokov je úplne super vek), by som kašľala na spoločnú hypotéku. ukončila vzťah, dohodla vyplatenie, či už teda dohodou alebo cez súd, to je fuk. a skúsila to s tým druhým. ak by nemal záujem alebo by bol už obsadený, žila by som naplno a čakala na ten naozaj skutočný vzťah. so všetkým, čo k tomu patrí. a aj po rokoch 🙂 a neboj sa. urob tú zmenu. ja som celý život videla, ako sa moja matka trápi (a dodnes sa trápi) vo vzťahu, ktorý ju len ubíjal/ubíja, lebo sa bála zmeny a vôbec, bola to "stará škola", v manželstve až po smrť... zničila život svoj a výrazne negatívne ovplyvnila aj životy svojich detí. takže skús zísť z kratšej cesty, ako sa hovorí a skúsiť naozaj žiť. 🙂
@patricia255 neboj sa zmeny,báť sa musíš len toho že tráviš roky pri niekom pri kom to nie je ono. Rozidte sa,deti nemáte,byť predáte ,podelíte sa a dovidenia ,začni iný život,nový. Nepozeraj sa dozadu čo bolo aké chvíle ste prežili,ešte môžeš 100x lepšie zažiť. Nemrhaj časom,dnes si tu,zajtra nemusíš,rozhoduj sa podľa toho ! Ja som nechala 8 ročný vzťah kvôli terajšiemu,kvôli chémii,kvôli sexu ako ty,neriešila som že či to bude medzi nami vážne,nateraz sme spolu skoro 10 rokov,máme dcéru a neľutujem ani sekundu,ajked nie vždy bolo všetko ideálne ,viem,že som sa rozhodla správne,dieťa mám s mužom ktorého som chcela,s ktorým je taká istá chémia aj po 10ich rokoch. Tak snelo do toho ! Pri tomto by si šťastná nikdy nebola ! To ti píšem z vlastnej skúsenosti.
Nestracaj cas s clovekom, ktory o teba nestoji, resp. nemas pocit, ze to je ten pravy do zivota. Si na to prilis mlada, aby si prezila dalsie mesiace alebo roky takto. Lebo sa Ti moze stat aj to, ze s nim ostanes, lebo hypoteka, zvyk a zrazu budes mat 40-50 a uz to nebude take lahke zacinat od znova.
@patricia255 ze nad tym vobec vahas, nepremarni najlepsie roky svojho zivota v davno nefungujucom vztahu. Ludia sa schadzaju a rozchadzaju, ty mas navyse “v zalohe” chlapa, s ktorym by ti to pravdepodobne fungovalo. Myslim, ze za terajsim by si smutila nanajvys par tyzdnov a potom velmi rychlo zabudla pri tom druhom. Z lutosti za niekym, s kym to fungovalo v mladosti stastna nebudes. Kazdy ste uz inde a ty uz si nasla lepsieho, tak naco cakat..
@patricia255 este dodam, ze ak si pri sucasnom partnerovi mala taku volnost, ze si chodila von s inym a doslo aj k sexu, tak ta musel mat priatel pekne na haku. Ja si neviem ani predstavit, ze s niekym zijem a on si ani nevsimne, ze odidem z bytu a s niekym sa stretavam. Tym neobhajujem tvoju neveru, to by sa fakt vo vztahu stavat nemalo. No ak to trvalo dlhsie a tvojmu priatelovi na tom nebolo nic divne, ze travis cas prec od neho, tak ta ma pekne v pazi.
Neviem načo si sa vrátila k prvému frajerovi, veď to už dávno vzťah nebol, aj mimo nevery.
@patricia255 a co ta trapi?Prode dalsi,a podvedies ho zas.Proste uz to skoncilo.
Tomu sa hovori lenivost.clovek zpohodlnie a boji sa zmien.verim ti,ze sa ti nechce stahovat, predavat a pod , ale nezi pre minulost, stratis iba krasne roky.nema
to zmysel. Takyto vztah nie je do buducna,casom vyprchava vasen,preto radsej byt s nejakym pohodakom ako odutcom.aspon nech je sranda a pohoda doma ako keby mala byt ticha domacnost.
Ja s mužom som mala rovnaku krízu ako ty popisuješ a rovnako to bolo ako v tvojom prípade. Presne akoby som čítala o nás dvoch. A teda dali sme si druhu šancu a nič lepsie sme nemohli urobiť. Sme šťastnejší ako predtým, vážime si jeden druhého omnoho viac pretože vieme obaja že sme neni samozrejmosťou a teda mame spolu momentálne 2r syna. Za vyskúšanie nič nedáš, verím že toto bude aj vás prípad! Človek keď sa obzrie spat, a povie si čo ustal, myslím si že ten vzťah to posilní. Ale treba si to vykomunikovat, po lopate. Totototo bolo zle, toto treba zmeniť a povedať si na rovinu či k sebe ešte niečo cítite. Ak tam tá láska nie je už vôbec, tak asi neni o com okrem rozchodu.
@patricia255 ja by som sa k tomu prvému už ani nevrátila. deti nemáte, vášeň žiadna, s kolegom to bolo eňoňuňo..... no hlúpa si. mala si ukončiť nefunkčný vzťah a skúsiť, či to vyjde s kolegom, s ktorým pravdepodobne všetko klapalo....