Vzťah na diaľku

4. feb 2023

Ahojte. Rada by som sa prihovorila tým, ktoré ste mali/máte vzťah na diaľku.
ako ste riešili nedorozumenia keď ste práve neboli spolu? Mám pocit že cez internet je to oveľa intenzívnejšie. A ak ste došli do bodu žiť spoločne, po akej dobe? Ďakujem za odpovede.

divokykonik
4. feb 2023

Nikdy som sa nedostala do bodu, že by som išla žiť s frajerom, s ktorým som mala vzťah na diaľku. Skrátka to bolo vždy na figu a obdivujem ľudí, čo zvládajú vzťah na diaľku.

gejb
4. feb 2023

Vydržalo mi to rok...nedorozumenia sme vždy komunikovali cez telefon/Skype. Ale taký vzťah môže fungovať len keď sú obaja tolerantní a neriešia hlúposti...keď sa ani jeden po roku nechcel presťahovať,ukončili sme to.

autor
4. feb 2023

@gejb ak to nie je príliš súkromné, prečo sa ani jeden nechcel presťahovať? Prepáč, ak nechceš, neodpovedaj.

gejb
4. feb 2023

On chcel ostať v zahraničí, už vedel jazyk, mal dobru prácu,vyhovovalo mu to tam. (A je tam tusim doteraz)Mne nie. Ja žijem na Slovensku,paci sa mi tu, nechcela som byť cudzinec v cudzej krajine a nemám vlohy na jazyky... ukoncili sme to, lebo to tym pádom nemalo perspektívu.

autor
4. feb 2023

@gejb rozumiem. My máme diaľku vrámci Slovenska, ale je to veľa km. Ešte sme otázku bývania neriešili a rada by som pristúpila na takú otázku, ako to vníma. Trochu sa bojim reakcie, lebo ešte ani rok spolu nie sme. Ale sme dvaja dospelí ľudia a diaľka mi príde zbytočná, keď nemusi dlhodobo byť medzi nami.

gejb
4. feb 2023

Keď je to v rámci Slovenska, tak to nieje problém ...stačí len chcieť. Záleží najmä od prace a od rodiny, kto má aké väzby. Ale s terajšom partnerom žijem v Ba len kvôli práci. Keď by dostal super ponuku inde, tak ani nezavaham a sťahujeme. Ak ti vadi diaľka, treba tu tému citlivo otvoriť...ak je teda vás vzťah vážny, je predsa normálne, ze keď ho mas rada chceš byť s ním. ...a ako často sa vidite?

modrava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikarol
4. feb 2023

My sme tak boli, stretavali sme sa len na vikend. Po cca 5tich rokoch sme si kúpili byt. Už sme spolu 14 rokov

samec48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
4. feb 2023

neviem sice, aki ste obaja stari, co dost zavazi, ale ak nemate 18 ci 20, tak ja by som tu temu otvorila cim skor. lebo sa ti moze stat to, co mne, ze zistis, ze jemu takyto vztah na dialku a obcasne stretnutia vyhovuje a skutocne viazat sa neplanuje.

janetinka27
4. feb 2023

my sme mali na dialku vztah s mojim muzom. nezvykli sme mat nedorozumienia, skypovali sme kazdy vecer, stretavali sme sa na striedacku kazdy vikend. bol to taky zivot so zbalenym kufrom,dost vycerpavajuce, nic som nestihala,ale stalo to za to. po roku a pol sme sa zasnubili, o rok sme sa potom vzali.

tosomja
5. feb 2023

Vzťah na diaľku? Ako myslíš? Že jeden žije v Bratislave, druhý v Košiciach a tak aj chcu zostať? Alebo taký, že muž pracuje v zahraničí, ale chodí domov, zatiaľ čo je preč, fungujú na kamere a pismenkach? Ten druhý som zažila a aj zažívam a je to ťažké.

lea02
5. aug 2023

mám vzťah na diaľku, v rámci Slovenska, delí nás 400 km, ale veľmi sa ľúbime, píšeme si, voláme. Jedného dňa sa mi priznal, že má vzťah založený len na sexe, so ženou, ktorá je nablízku, no miluje mňa. Pre neho je to len potreba, a pre tú ženu tiež. Povedal jej, že má lásku. Neviem, čo s tým, plánovali sme sa stretnúť, ale stretnutie sme odložili, kým to prebolí.