Vzťah bez vášne

28. mar 2021

Potrebujem sa len vyrozpravat,lebo sa zblaznim. S priatelom sme spolu12 rokov. Zacali sme spolu chodit,ked sme mali 25 rokov. Nebola to velka laska,no bolo nam spolu dobre. Predtym som mala vztah,kde priatelovi vsetko vadilo,neustale ziarlil. Takze ked prisiel sucasny priatel s postojom zivot gombicka a nestaral sa do mna,neriesil nic,bola som stastna ako blcha aj ked po fyzickeh stranke ma nejako nepritahoval. Ako roky plynu som zistila,ze som isla z extremu do extremu,lebo priatel je az prilis slobodomyselny. Prekonali sme mnozstvo problemov financne tazkosti,odcudzenie,choroby a ja som s nervami v koncoch,lebo som zistila,ze mam pri sebe cloveka,ktory nie je pre mna. Zacina sa mi aj hnusit,nespavame spolu. X krat som mu hovorila,ze sa chcem rozist,treba riesit rozdelenie domu,kto sa s kym vyrovna,o tom nechce ani pocut. Podla neho nemame ziadny problem. V mnohych dolezitych veciam ma sklamal,oklamal,zatajil dlhy a podobne. Aj ked dnes je z neho nozaj ukazkovy chlap,ktory aj pomoze,no ja mu uz nedokazem verit. Snazim sa par tyzdnov a potom to na mna dolahne tak,ze sa idem zblaznit.

autor
28. mar 2021

Neviem ako z toho von. Posrala som si zivot s clovekom,ktoreho som sice naucila zit,spravat sa k zenam,ale za aku cenu? Navyse chcem deti,ale nie s nim. Kriste da sa zit s clovekom,ktory vas tolkokrat sklamal a este sa tvari,ze je vsetko v poriadku? S clovekom,ktory ma nepritahuje a hanbim sa zanho? Nemam si co na nom vazit

kikaaa444
28. mar 2021

Píšeš že že ukážkový chlap ale nadavas naňho zato že ta nepriťahuje a hnusí sa ti????? Wtf ... chudák chlap .. len ho nechaj nech si nájde ukážkovú ženu ktorej sa bude páčiť a bude ho mat rada 🙏🏼

autor
28. mar 2021

@kikaaa444 lenze ukazkovy zacal byt po 11 rokoch. Nevravim,ze je dokonaly,ja nemam velke naroky. Presne som cakala,ktora sa tohto chyti. Nevies si predstavit kolko sklamania som si s nim prezila. Je to notoricky klamar,napoziciaval si peniaze,nevracal. Vsetky moje uspory prehajdakal,lebo ja sprosta krava som sa mu snazila pomoct.

autor
28. mar 2021

@kikaaa444 a vies co? To vzdy vravim,ze ta co pride po mne,mi moze dakovat. Boze zenska kolko zloby je v tebe. Nevies sa vobec vcitit do zeny,ktora si prezila peklo s chlapom a tym sa jej odcudzil. Neviem predstavit kolko stresov som zazila. Lenze je to moja chyba,ze mam taku sprostu povahu,ze sa snazim pomoct a nie utekat od problemu. Uz by som to znova neurobila.

kikaaa444
28. mar 2021

vo mne nie nie je zloba reagujem len na to čo si napísala . To že ti urobil peklo v živote to si moc nenapisala . Píšeš len o sebe a svojich pocitoch a jeho zároveň vychvalujes viac menej . Tak ak chceš nájsť pochopenie musíš sa viac rozpísať . Odkiaľ my mame vedieť čo všetko ti on v živote vyviedol ?

bosorka2302
28. mar 2021

ak nie si spokojna tak sa s nim rozid. On nemusi vnimat nieco zle ze je, lebo je spokojny. Aj moj ex bol spokojny a ja s nervami v koncoch. Vydrzala som roky s nim ale bola som pernamentne nestastna, tuzila po laske, po niekom kto ma rovnaky zivotny styl ako ja tak som sa rozisla. Rozchod nebolel lebo city som nejako extra nemala.

autor
28. mar 2021

@kikaaa444 1/3 prispevku je pisana ako ma klamal,sklamal a ty si vsimnes vetu,ze dnes je ukazkovy chlap... ale aby som to uviedla spravne,oproti zaciatkom je pozornejsi. V zaciatkoch som ani darceky k sviatku nedostavala. Dnes napr.hocikedy donesie kvet. Volakedy bol cele dni prec,nevedela som,co robi,ale ok,brala som to,ze nie som jeho matka,nebudem sa vypytovat,co kedy robi. Proste on nie je stvoreny na rodinny zivot. Ja som bol nevyzretaa zdetana s predosleho vztahu. Dospela v 37 rokoch na zenu,ktora vie,co chce,lenze asi je uz neskoro. Neviem si predstavit zacat od nuly. Uz takto sa na mna kazdy pozera ako na plesnivy tovar,ze este nemam deti....

konikkon
28. mar 2021

A v čom je problém rozísť sa s ním? Obvinujes ho zo všetkého, ale môžeš si za všetko sama. 12 rokov zabiť s niekym, koho nechcem. Prečo si to urobila?

autor
28. mar 2021

@bosorka2302 bojim sa,ze pridem o vsetko.zmanipuje rodinu proti mne. Ma vplyvnych kamaratov. Dom som sice ja kupovala,ale nema problem si pozhanat bloky,faktury od svojich kamaratov,verim,ze ma poriadne osklbe.

bosorka2302
28. mar 2021

neviem ale ja by som sa toho ze zmanipuluje kazdeho nebala,mozno prve dni,ale tak rodina hadam vie, aka si a ked im vysvetlis problem by nebol. O dom ta neosklbe ked je dom na teba pisany. Ono to tak byva ze vzdy o nieco prides a vzdy nieco ziskas. Teraz mozno prides o cast majetku ale ziskas slobodu, mozno noveho partnera. Je vzdy moznost s nim ostat, byt nestastna a hladat si znamosti v podobe milencov a motat sa v takom bludnom kruhu ako poniektore nestastne zeny.

autor
28. mar 2021

@konikkon ked sa na to spatne pozeram tiez nechapem. Mala som detstvo,kde ma matka neustale ponizovala. Nadobudla som pocit,ze som nikto,nic nedokazem. Tak som mu len pomahala,bolo nam dobre,lebo ja vzdy hladam v ludoch dobre. Dobre nam boko,kym som postupne neprichadzala na jeho klamstva. No ale vzdy ma uchlacholil,ze to uz vyrovnal a ze je to v podnikani bezne... postupne som prichadzala na horsie a horsie veci. Som proste totalna krava. Navyse mam tazko chorych rodicov. Nas rozchod ich polozi. Ja skutocne neviem,co robit. Mozno niekde vnutri ho lutujem alebo ho mam rada. Lenze to peklo,ktorym sme si presli uplne vsetko znicilo.

konikkon
28. mar 2021

Prepáč, ale si na hlavu? Ake bloky, ake faktúry? Ak si kupovala dom ty, si na liste vlastníctva snáď uvedená ty. Dom je tvoj. Ak si kúpila dom ty a uviedla si na list vlastníctva aj svojho frajera, potom nemám slov ani riešenie.

autor
28. mar 2021

@bosorka2302 ja som taka hlupana,ze ani milenca by som nedokazala mat. Nemam na to svedomie

sissy27
28. mar 2021

Nie ste manželia, takže si neviem predstaviť čo ti bráni v rozchode, veď ani len tú žiadosť nemusíš písať a podávať na súd. Dom je tvoj, takže mu zruš trvalý pobyt ak tam má, vyzvi ho na vysťahovanie k dátumu XY. Prípadne sa poraď s právnikom ako to urobiť správne a vybavené.
A nechápem akých bločkov a faktúr sa bojíš, veď máš nejakú zmluvu a doklad o zaplatení za dom, hádam si ho nevykešovala len tak z ponožky? Ak on niečo investoval do rekonštrukcie alebo zariadenia tak zas nevidím dôvod mu časť peňazí nevrátiť.

panelacikova
28. mar 2021

autorka, môžem sa ťa čisto zo zvedavosti opýtať, ako je to možné, že po 11 rokoch sa z klamára stal ukážkový chlap?

lenkakravcova
28. mar 2021

On niečo z toho domu platil?
Alebo ho zariadzoval?
Ak áno, ako by ta mal osklbat? Véd by si mu vyplatila len to, čo mu právom patrí, čo do toho vrazil, investoval.

monykam
28. mar 2021

mňa by tiež zaujímalo ako je možné že človek ktorý je taký klamár, sa dokáže takto zmeniť po rokoch? lebo väčšinou je tá zmena opačne práve k tom horšiemu ...alebo sa niečo stalo, nejaká choroba alebo niečo, čoho sa zlakol?

mabenn
28. mar 2021

" X krat som mu hovorila,ze sa chcem rozist,treba riesit rozdelenie domu,kto sa s kym vyrovna,o tom nechce ani pocut. " - a na čo akože čakáš, keď dobre počítam v 37 rokoch? Že ti dá súhlas? Veď konaj ty za seba, kde je problém?

lidavor
29. mar 2021

Je dôležité si najmä premyslieť, čo v skutočnosti chceš. Ak si s ním nevieš predstaviť budúcnosť a nie si s ním šťastná a nemáš voči nemu záväzky, tak to ukonči, čo najskôr. Teda, ak to tak naozaj cítiš, že sa to už nedá zachrániť a len by ťa to ničilo. Rozprávali ste sa vôbec o tom? Skús mu vysvetliť, že teba takýto vzťah ničím nenapĺňa a nevidíš v ňom budúcnosť. Bude to ťažké zvládnuť ale uvidíš, že po čase si povieš, že si sa rozhodla správne a v skutočnosti ti skôr odľahne. A okolie to určite pochopí. To, že si s ním už len zo zvyku neznamená, že to nemôžeš zmeniť, v živote spoznáš ešte toho pravého a bude to všetko oveľa jednoduchšie.
Držím palce

h2
29. mar 2021

Na to, aby si sa s ním rozišla, Ti to on nemusí odsúhlasiť. Absolútna väčšina vzťahov končí preto, že jeden z nich sa chce rozísť. Druhý to proste musí akceptovať. Ak chceš deti, tak už naozaj nemáš na čo čakať.

jaskolka
29. mar 2021

Ok. Teda ak som to pochopila, kým bol "zlý" mali ste problémy, ťažkosti, tak si s ním bola, lebo... Lebo neviem...ľúbila si ho, alebo ti ho bolo ľúto, alebo co? Potom sa z neho stal ukážkový chlap a tebe sa už hnusi a neveríš mu... Prepac, ale neviem, čo teda vlastne chceš. Chceš byť s ním, tak zabudni na minulosť, keď je už teda taky skvelý teraz. Nechces byť s ním? Tak teda sa rozidte, neboj sa, keď proste na tom budeš trvať, tak pochopí, že to myslíš vážne.