Krasny den prajem,
Idem sa len vykecat asi aj poznam spravnu odpoved. Spoznala som sa v nemocke s jednou mladou babou, boli sme obe po operacii. Ostali sme po prepusteni v kontakte, pisali sme si denno denne, aj sme sa sem tam stretli. Chodili sme po operacii aj na rehabilitacie. Mne sa vsak na jednom vylete zase potvrtla noha a skoncila som s tym istym kolenom zase v nemocnici. Tentokrat uz sama, tak som pisala mojej novej kamoske ale ju to uz nezaujimalo. Ona uz chodila opat na kolieskove, po vyletoch a ja som vlastne bola asi na obtiaz. Vzdy som napisala len ja prva a ked sme si pisali akoby sme nemali o com. Ja som vsak zistila ze mi ta klmunikacia chyba ale zaroven sa hnevam ze som jej bola dobra len v case krizy ked zazivala to co ja a teraz ked sa zase ucim chodit tak ma nepotrebuje. Inak sme rovesnicky, z rovnakeho mesta, sportovo aktivne (teda ja uz pomenej).
Mam kaslat asi na nu, ja viem, len nechapem ze preco to tak riesim. Realne sme sa poznali asi necely rok. A ze jak moze byt niekto takyto vyuzivacny. Dovtedy bola hrozne obetava, nosila ma domace masticky (jej babka sa tomu venovala), raz mi zohnala aj takz dobru bandaz na koleno aby sa mi nepotila noha. A potom sek jak som sa opat zranila a nic. Co sa stalo?
Diky za precitanie aj za nazor.
v čom si jej bola dobrá? píšeš, že bola obetavá, nosila Ti mastičky, bandáž atď...Ty okrem "sťažovania" si jej dala čo? v tom čase ste mali spoločné problémy, no teraz už nie, tak prečo by sa ona mala opäť obetovať...je to jej život...nevidím dôvod prečo by mala robiť niečo podľa Tvojich predstáv...
Uplne normalna vec sa stala.
V rovnakom case ste riesili rovnaky problem, tak vas to spojilo.
Potom sa vase cesty rozisli, kebo nic ine vas nespajalo.
Nezabudni, ako ti pomahala az nad ramec a prestan sa lutovat a hlavne, nenechaj lutosti navat tvojim majestatom az natolko, ze dokonca sa budes citit urazena a budes nad nou zmyslat dehonestujuco.
No a toto:
“ Mam kaslat asi na nu, ja viem, len nechapem ze preco to tak riesim. Realne sme sa poznali asi necely rok. A ze jak moze byt niekto takyto vyuzivacny. Dovtedy bola hrozne obetava, nosila ma domace masticky (jej babka sa tomu venovala), raz mi zohnala aj takz dobru bandaz na koleno aby sa mi nepotila noha. A potom sek jak som sa opat zranila a nic.”
je bud ukazka slusnej sebestrednosti a detinskeho Ja, Ja, Ja, jenom Ja.
Alebo proste pokus o dalsie trolovanie a vyvolanie diskusie.
@cocolino234 ja mam pocit vyuzitia lebo som jej bola dobra len v case ked bolo aj jej zle a potrebovala podporu a pomoc.
A 15 rokov nemam, mam skoro 30.
Hlavne, ze pomahala ona viac tebe. Ci?
Normálne buď rada, že si ju mala istý čas v živote. Obidve ste si pomohli. Ale nesľubovala ti vernosť. Nevidím ani na jej správaní nič zlé ...
Úplne bežné. Takéto aj krátkodobé vzťahy, keď človeka s druhým spojí niečo spoločné, sú podľa mňa OK. Bolo by fajn, keby z toho bolo niečo trvácnejšie, ale nie je to pravidlo.
Neupínaj sa na ňu. Ale ani sa necíť využitá.
Presne tá istá otázka mi hneď napadla, ako aj @cocolino234 : ako ťa využila? Že ti nosila mastičky a bandáž? Že s tebou chodila po výletoch? Akú konkrétnu podporu a pomoc si jej poskytla?
Mali ste niečo spoločné, čo vás spájalo. Teraz to už nemáte, tak váš vzťah išiel do stratena.
@moonlight1210 tiez ma zaujal ten uryvok.
a odpoved na: "mam kaslat na nu?" by mala byt aka? nie, bojuj o nu /vnucuj sa? nerozumiem, fakt to vyznieva, ako keby to pisal niekto do 15 rokov cele.
nemam pocit, ze ta vyuzila, ludia prichadzaju a odchadzaju 🤷♀️ s niektorymi nas spaja dost na to, aby to boli celozivotne priatelstva a s inymi skratka nie
@moonlight1210 aj ja som jej pomahala. Moj stryko je doktor tak som jej vybavila par vysetreni. Chodila na navstevy len ona ku mne, kde som ju vzdy kralovky pohostila. Ked bola psychicky zle (dovolim si tvrdit ze horsue jak ja) ze ju vsetko bolelo som ju podporovala.
A nejde mi o masticky jej babky ale teraz mi ani nenapise ani nezavola. Ja sa sem tam ozvem ale to je take o nicom
Asi si sa na nu prilis fixovala.Priatela nemas?mala si ocakavania...chcela si, aby prisla za tebou do nemocnice ci?ved sa vyzdravies a zavolaj ju sportovat.Skor Ti chyba asi pozornost, blizka dusa nemyslim, ze Ta vyuzila
uplne zbytocne lpies na cloveku, ktory ti nic nesluboval. vyznieva to velmi detsky a naivne.
@luccija ano presne tak. Obe sme slobodne (hetero) a pozriet ma nebola. Asi som sa na nu upla. Mate pravdu.
ja to volám "priateľstvo z núdze". Dvaja ľudia sa stretnú a sú v tom čase v rovnakej situácii, rozprávajú sa, pochopia sa, pomôžu si. Potom tá situácia pominie a s ňou aj priateľstvo - lebo každý už je na inej vlne. Nič zlého ste si neurobili, pomáhali ste si navzájom, iba ste sa každá posunuli v živote iným smerom. Nie každé priateľstvo vydrží na večnosť.
Ja som mala kamosku z porodnice. Ked sme tam obe lezali par tyzdnov.
Potom sme sa este nejaky cas stretali, a potom to vysumelo.
Proste okrem tych podobnych starosti a strach o tehotenstvo v nemocnici nas viac nespajalo.
Len ta rovnaka vec v rovnakom case.
Akonahle sme (vdakabohu) mali svoje zdrave uzlicky, siel zivot kazdej svojou cestou.
Normalna vec.
A ty iné kamarátky nemáš že to tak prežívaš?
Nemam 15 rokov, ale nebudem dokazovat opak, lebo ma zozeriete naziva. Proste rok sa mi davalo koleno dokopy a potom som si nestastnou nahodou zase privodila uraz a zase mam kludovy rezim. Prvykrat som mala aspon ju. Prezivali sme to spolu. Teraz nemam a mam pocit ze nu to ani nezaujima. Asi mate pravdu ze to mam nechat tak a nehnevat sa na nu
@januska12323 mam ale vacsina ma frajerov alebo aj rodiny, sme inde v zivote. Tato “nova” kamoska bola v zivote kde ja, este aj rovnaky zdravotny problem
Ano iba si bola rada, ze ona je bez deti, bez zavazkov a mas s kym travit cas...asi sa citis osamela.Tak cim skor zrehabilituj a budete znova mat spolocne zaujmy.Nemozes od nej cakat, ze bude vzdy pri tebe🙂a mozno sa citila, ze ju prilis bombardujes a nemoze pri tebe dychat.
Možno keď sa dáš dokopy budete sa znovu stretávať ktovie. Netlač na pílu.
Tiez to nevidim ako vyuzivanie. Spoznali ste sa, potom to vyprchalo a rozisli ste sa. Neviem teda ako ty, ale mne sa za zivot rozisli cesty s desiatkami ludi. Malokto vydrzi dlhodobo. Ci teba akonahle niekto spozna, tak je to dohoda kym nas smrt nerozdeli, ci co? Ludia maju nejaky zivot, problemy, ect. Nemozes cakat ze budes pre kazdeho priorita uz na veky vekov. Samozrejme ze je smutne, ked druha strana strati zaujem, alebo ked zacne mrznut konverzacia, ale to sa stane kazdemu asi milion krat za zivot.
Vyuzivanie je ked niekomu zavolam ked sa napr stahujem a viem ze ma dotycny velke auto. A inac si nanho nespomeniem ako je rok dlhy. Teba nevyuzila v nicom. Mas velmi egocentricky pohlad na svet.
Mate pravdu, necham to volne plynut a ozvem sa ludom ktorych som dala akoby na druhu kolaj.
Moj problem je ze v tomto kludovom rezime asi moc premyslam a kombinujem.
@refly mas pravdu az na ten egocentricky pohlad na svet. S tym sa nestotoznujem.
Nemyslím si, že ťa využila, je možné že v živote ti už dala, čo ti mala dať a proste sa vaše cesty teraz rozdelia. Nič na tom nie je, mám takú skúsenosť proste zo života už niekoľkokrát.
su ludia kt do nasho zivota vojdu len na urcite obdobie.. to obdobie skonci a zivot ide dalej ..pridu dalsi a dalsi ,,, to vsak neznamnea ze tam nemali byt .. kazdy ma iste miesto v nasom zivote a neaky dovod preco tam bol ... ja rada spomynam na obdobia zivota .. ludia sa v nich pomenili na kazdeho mam milu spomienku na niektorych vacsie inychmensie ale so rada za kazdeho ... ber to ze vase obdobie skoncilo ,.. pomohli ste si vzajomne a teraz zacinate kazda inu etapu .. nehnevaj sa na nu .. nechaj to tak .. nikdy nevies ci este daco pekne nezazijete alebo pride ina lepsia kamoska pripadne daka starsia na kt si aj zabudla ale ona na teba nie..
@autorka
A je zle byt dobra k cloveku, ked sa trapi a za to nič neočakavat?
Vy ste neboli take celozivotne priatelky
Nemyslim, ze by ta vyuzila.
Neupinaj sa tak na inych ludi.
Ja nikde v tvojom texte nevidim vyuzivanie... Ludia do nasho zivota prichadzaju, ale aj odchadzaju. Neber to tak tragicky.
Nie si do nej zamilovaná????
Ja si dovolim tvrdit, ze vyuzila. Dobra kamaratka si dokaze najst cas, aspon 1 hodku tyzdenne. Tak isto napisat spravu trva par minut. Zazdit niekoho, s kym som stravila rok mojho zivota, je ubohe. Bohuzial aj takyto ludia su medzi nami.
Ludia sa schadzaju a rozchadzaju, najuprimnejsie priatelstva su z detskych a pubertalnych cias.
@autorka a ako ťa prosím ťa využila? 🙄🤦♀️ veď ste obidve mali zlé časy, obidve ste sa podporovali navzájom. Práveže by ti malo dôjsť, že sa s tebou nekamarátila len kvôli operácií z nejakej ľútosti, keďže teraz za tebou neuteká, keď si znovu zranená, proste si jej prišla fajn a teraz sa jej možno vrátila kamoška zo zahraničia alebo behá s inými kamarátmi a na teba sa už aj zabudlo. Kamarátstva miznú a ostávajú, je od teba hlúpe ju považovať za tú, čo ťa využila. Obidve ste si spríjemnili časť životov a tam to končí. Chápem, že máte asi tak 15 rokov, tak to beriete inak ale buď nepoznáš význam slova využiť alebo si treba uvedomiť, že ste si obidve niečo dali a aj zobrali, takže neviem o akom využívaní hovoríš.