Povedali by ste priateľovi s výhodami, že ho ľúbite? alebo by ste to ukončili s tým, že to tak ďalej už nechcete? on ma asi tiež ľúbi, podľa správania, keď je so mnou vidím...aj keď mi povedal, že sa to uňho vyvíjalo, ale že to tak necíti...preto sme začali tie výhody....nechce sa ponáhľať, ale to ani ja...čiže to môže byť ten dôvod...inak, fungujeme ako vo vzťahu...len s pocitom, že nemusíme nič nikam posúvať...porozprávať sa s ním o tom, že som z toho smutná?
Preco si smutna? priatel s vyhodami znamena, ze sa vzajomne "vyuzivate" a ked ta prestane bavit, alebo ty jeho, tak si zamavate.
Ved to je zmyslom takeho fungovania - nemat zavazky, nelubit, nevazit si - iba mat sexualnu hracku, z ktorou sa da aj zasrandovat si.
A to lubenie sa snaz si vyhodit z hlavy - ty si tu na roztahovanie noh a na robenie prijemnej spolocnicky. Inak je riziko, ze ta posle k vode... a najde si inú
@melanta nie, zatiaľ nebývame...stretávame sa štvrtý mesiac...ak sa nám dá, randíme, trávime spolu čas, aj u mňa...bývať časom chceme...
@zmrzlinka2021 ide o to, že tento vzťah s výhodami je aj preto akoby vzťahom, lebo sme si povedali, že sme si verní a aj budeme, že nikoho iného nehľadáme...a práveže to intímne sme posúvali postupne...keď sme si to povedali, ešte sme sa vtedy ani nemilovali...boli len bozky, dotyky...my si vážime jeden druhého a máme sa radi...
Urcite mu to povedz, ak si uz smutna, tak budes uz asi len smutnejsia a z vyhod budu nevyhody. Ved uvidis, ak nic nechce, tak sa to aspon dozvies a budes moct ist dalej.
Inak dost je teraz tych kamaratstiev s vyhodami. Ja verim, ze mozu byt situacie, ked to vyhovuje aj muzovi aj zene, ale casto mam pocit, ze sa zeny na to daju, aj ked by v skutocbosti chceli viac. Len chlapovi sa nechce viac ponukat.
@autorka
Tak aky mate realny vztah?
Lebo mať niekoho rad znamena prijímat aj zavazky, a aj tie "nevyhody".
@marianarem skor mam pocit, ze dnes sa takto vztahy zacinaju, mladi ludia, najma muzi to nevnimaju ako nejake tabu...uz to nie je o tom, ze sa dvaja vyuzivaju, ale ze to nechaju plynut a uvidia...len bezne sa o pocitoch hovori, az ked pridu, nie ked si myslime, ze prisli, ale asi neprisli...je to skor o strachu musiet nieco posuvat...nie vzdy je clovek v takom rozpolozeni, ale to nie je dovod nelubit sa ...ja sa tiez nechcem nahlit...ale chalan mi pride zlaknuty...ale ano, poviem mu to, trva to takto chvilu, druhy tyzden...ak nie sme spolu, piseme si, ze si chybame ...
@zmrzlinka2021 no ved to, mame sa radi ako kamarati...ale intimne sme si blizsky, tak to je predsa o blizsej laske...
Vieš koľko chlapov mám rada kamarátsky? Mať rád niekoho kamarátsky znamená, že ste kamaráti. Mať spolu sex neznamená láska a budúci vzťah. Môže ale aj nemusí. Neviem koľko máš rokov, ale asi málo, pretože naivita z teba doslova kričí. Nie, vzťahy takto nezačínajú. Nie reálne.
@melanta ja mam rada svojich kolegov inak...rozhodne mi nechybaju...naivna nie som...
Myslím, že tu sú komentáre zbytočné. Držím ti palce do života.
Ja by som to ukoncila. On mà na sex len teba Lebo mu to tak staci. Nechce sa namahat s inou to este neznamena ze k tebe citi lasku, ty Podla vsetkeho citis viac ako on, povedala by som mu ze to chcem ukoncit lebo k nemu citim nieco viac , tak by si mala jasno bud by to prijal ok. Alebo by sa zacal snazit mat stebou vztah .
Lenze pravdepodobne ty si sa zalubila a "jemu je s tebou len dobre".
Co pises o zaciatkoch vztahov dnesnych mladych ludi (aj ked ja take velmi nepoznam), tak ak nemame ujasnene, co v zivote chceme a ze chceme vazny vztah, manelstvo, rodinu, tak sa netreba do tychto pre mna sorry pseudovztahov velmi vkladat a velmi zalubovat. Lebo ty do toho vztahu davas viac, davas srdce, davas seba a ta druha strana ta pouziva ako vec. Proste tutu muťu a dajme aj spolocne rande, kino, aj vyletik... ale je tam vzdy jasna "stopka" - necakaj automaticky viac.
Ty si sa ulakomila na muza co od zaciatku voci tebe vymedzil jasne hranice, ale ver, ze je dost muzov, co vedia skutocne milovat.
@zmrzlinka2021 toto všetko chce, ale časom, pochopiteľne aj ja, neskôr, aj keď ja som vekom viac pripravená...on mi vravel, že cítil lásku, ale nie je pripravený ...
Ja mam pocit, ze ta len namotava. A ty si sa uz namotala dost.
@veronikaszabova preco myslíš? podľa čoho?
Podla tvojich slov - nie je pripraveny na vztah, lasku... Na sex ano. Proste si len kamoska s vyhodami.
@veronikaszabova nie je pripravený na spoločné bývanie, zoznamovačky s rodinou a na vlastnú rodinu...
Priznám sa, že tomuto nerozumiem, hoci som mladá. Keď niekoho ľúbim, zdieľam s ním všetko, nielen telo a posteľ. Duševnú intimitu, sny, túžby, ciele, smútok, sklamania, strach... Keď s ním toto zdieľať nechcem, buď to nie je láska, alebo som si istá, že ho napriek láske ako životného partnera nikdy nechcem. Ak ste dvaja slobodní ľudia bez záväzkov, nie je tam žiaden dôvod na "necítenie sa na vzťah", veď vstúpením do vzťahu nevznikajú nijaké ďalšie záväzky oproti tým, čo už máte spolu teraz. Za mňa je to obyčajný kecálek a radšej by som to utla. Ale ja nemám rada takého vymýšľačky a naťahovačky, buď vie čo chce, alebo nemám trpezlivosť 😁
Dnes uz sa toleruje vsetko, ale vytraca sa akesi prirodzene fungovanie sveta, sedliacky rozum, tot nechodila by som okolo kase, podla toho, co opisujes mate uplne praobycajny normalny vztah, takze by som si to uz len potvrdila, ze co citis je vlastne chodenie, jednoducho vase konanie z oboch stran potvrdzuje vztah, zamotali ste si to slovami o volnom vztahu a postupnom vyvijani, ale ciny su dolezite, opytala by som sa…
Ja už som fakt asi stará, ale za mojich mladých čias, keď niekto povedal, že sa nechce ponáhľať vo vzťahu, tak to znamenalo, že sa chce najskôr len stretávať a spoznávať a sex príde na rad až neskôr. No a pozerám, že teraz to platí presne opačne. 🙃
Ver mi, ze ked sa chlap zamiluje, tak to pocitis ;) niekedy si myslime, ze ked s niekym spavame, piseme si, sem tam chodime niekam von, ze je to laska. Ale ak chlap povie, ze sa neciti este na vztah, tak mu to ver ;) pises, ze uz 4 mesiace sa takto motate. To su tie zaciatky, kedy je chlap najviac namotany, ma v sebe dopamin a vtedy by ti zniesol modre z neba. Pokial je to zdravy jedinec ( nie nejaky chlap s mindrakmi, blokmi a psychickymi problemami. Ale s takym by si vztah, budovat nechcela, ver mi🙂 vela muzov to takto riesi, lebo sa nevedia vymacknut a nevedia riesit tieto veci otvorene. Radsej to uhravaju do viet, ze sa este na to necitia a zena s mensou sebahodnotou a sebavedomim len caka a caka a stale dufa, ze sa to zmeni a takto uteka cas a ty zrazu zistis, ze robis rohozku neviem kolke roky cloveku, co sa stale neciti na vztah. Vzdy tieto ,,vztahy" zacinali sexom, neskor, ked zena zacne vytahovat, kam smerujeme? Tak muz aby zenu nestratil, zacne vety typu, este sa necitim na vztah, momentalne nechcem vztah, nechame to otvorene, uvidime casom :D ver mi, ani JEDEN takyto vztah nekonci happyendom. Musis si v prvom rade urcit hranice a viac si vazit samu seba. Potom uz budes tieto typy obchadzat obklukou ;)
Na tvojom mieste by som si s nim sadla a otvotene so sebavedomim mu povedala. Viesco, ja si natolko vazim samu seba, ze si zasluzim muza, ktory bude od zaciatku vediet, co chce a kam smerujeme. Uz sa dost dlho stretavate nato, aby si s nim takto otvorene komunikovala. A ked povie, ze to tak neciti, tak mu povedz, ok, respektujem to, ale tym padom si pojdeme svojou cestou. Pokial sa zalubil, tak sa zlakne a bude sa snazit, ak nie, tak aspon nebudes stracat zbytocne cas. Len prosim ta, ked sa takto rozhodnes, tak nie, z emu v tazkej chvili budes pisat, ze ti chyba alebo budete spolu nadalej spavat. To by si uz nacisto stratila u neho respekt
Bola som v podobnej situácii.. mala som takýto vzťah cca rok, najskôr sme boli kamaráti s výhodami ale trávili sme spolu takmer všetok voľný čas čo sme mali, chodievali na rande, do kina, von.. správal sa veľmi pekne kumne, rozumeli sme si, len teda sme sa tvárili že sme kamaráti, lebo sme boli obaja sklamaní v láske z predošlých vzťahov.. dôveroval mi dosť na to aby sa namna v niečom spoľahol keď šiel na služobnú cestu, stal primne keď mi zomrela mama a prišiel premna v ten hrozný deň, aj keď bol mimo mesta... Proste to všetko spôsobilo že som sa do neho celkom dosť zamilovala a mala som stále silnejši pocit že aj on domna.. dlhšie som to v sebe dusila, nakoniec keď som vedela že sa bude sťahovať mimo štátu, tak som mu to povedala.. neviem čo som čakala, asi som si to zromantizovala alebo čo, ale proste sme sa rozišli a odvtedy myslím ani nevideli.. ak bol aj trocha zamilovaný on domna, nebolo to dosť, alebo aj nebol, možno ma mal rád.. pár krát sme si písali, ja som začala chodiť s mojím teraz už mužom, zhodou okolnosti boli oni dvaja kolegovia a môj muž bol môj dlhoročný kamarát... Dnes sme obaja šťastné zadaní už naozaj dlhý čas, niekedy ma až zaskočí aký dlhý čas odvtedy prešiel 😅
Ja som človek čo nevie nejako extra klamať a dusiť v sebe dlhodobo pocity, ak by som bola na tvojom mieste povedala by som, avšak neviem či to je správne.. ako sa vraví, risk je zisk.. ak sa zamiloval tiež a risknes mu povedať o svojich pocitoch, niekam vás to posunie.. ak sa nezamiloval tak tiež dobre - nebudeš sa viac a viac zbytočne namotavat na človeka čo ťa naozaj neľúbi a budeš mať šancu nájsť niekoho kto za to stojí..
Svojho muža som si našla po pol roku od rozchodu s týmto "kamarátom"..
@thoughtfulweirdo
ani ja tomu nerozumiem, hoci nie som najstaršia, ale ani mladá ako on...zdieľam s ním všetko toto čo píšeš, zároveň plánujeme, čo najbližšie budeme robiť, kam pôjdeme...ak spolu nie sme, tak si aspoň píšeme...jediné, čo vtedy povedal ako dôvod, že on si uvedomil, že je ešte mladý a rodinu mi ešte do pár rokov nedá...inak mi stále vraví, že som nádherná, vraj najkrajšia akú mal a že ma má veľmi rád...ale súhlasím, že mať vzťah neznamená náhliť sa do plodenia rodiny, či čohokoľvek iného...
@danieli
aj ja si myslím, že sme si to zamotali slovami...interpretuje to inak, tak ako ja kedysi pár rokov dozadu...nechce sa ponáhľať, ale vernosť mu je dôležitá...povedal, že cítil lásku, ale neľúbi...potom spomenul to, čo píšem vyššie, chce to nechať plynúť...ja som mu tiež povedala, že to ešte až tak necítim, ale myslím na to stále....
@h2
túžili sme po sebe, ponáhľať sme sa nechceli, boli len vášnivé bozky a dotyky...ale práve po tom rozhovore a to u nás posunulo...tak sme si povedali, že asi sme si ani nemysleli, že by sme spolu mohli niečo tak krásne prežívať, hoc sme po tom túžili...
@miadi
áno, buď by to skončilo, alebo by sa to vyriešilo, rozhovor je potrebný...
@romi0310
ja poznám aj takýto vzťah a skončil happyendom...podľa mňa namotaný bol minimálne dva mesiace, nie je to založené na sexe...a riešim to práve preto, že ja cítim, že ma má rad...áno, s rozhovorom súhlasím...
@jana_eyre_2 áno, ak vtedy kecal , tak sa zľakne a vyriešime si to, ak nie, tak nebudem zbytočne v niečom takom od čoho neviem čo do budúcna očakávať...i keď podľa mňa je to ozaj skoro niečo očakávať...štvrtý mesiac, priebežne sa vidíme, ale nie každý alebo každý druhý deň, niekedy sa nám nedá byť spolu aj dlhšie...takže áno, risk je zisk....a niekedy aj nie...je to veľmi pekný muž a aj šikovný...porozprávam sa s ním, ale bojím sa, že ho stratím....
Véd normálne sa s ním porozpravaj ako to vidíte ďalej, inak sa budeš len trápiť...
@mirkava áno, poviem mu, že som nad tým našim rozhovorom rozmýšľala...a porozprávam sa s ním o nás
Aha, štyri mesiace - podľa mňa krátky čas na to aby si riešila nejaky vážny rozhovor.. ale to je len môj názor, jasne že na to pozerá každý inak.. premna boli 4ri mesiace vždy len taký začiatok že aj keď som sa zamilovala, prišlo mi to veľmi skoro priznať to.. (aj v tom mojom príbehu slo o rok)myslela som že máte dlhsi vzťah.. takto by som to nechala na ňom či sa nevymackne..
@jana_eyre_2
mám strach, že ho stratím...veľmi sa mi páči...ja som napr. nechápala prečo potrebuje riešiť, čo je medzi nami...pýtal sa ma , či mám iného...tak som mu vysvetlila, že určite nie, že nie preto sa ešte neposúvame....a potom prišlo na to, že sme si verní a iných nehľadáme a tak to plánujeme, aby to aj ostalo...a potom povedal, ale ešte spolu nechodíme, neľúbime sa...že si myslel, že sa zaľúbil, ale nie, láska nevznikla, neľúbi ma a vzťah nechce a asi nebude chcieť, lebo mi rodinu tak skoro nedá...ja som reagovala, že na takú veľkú lásku je ešte skoro...a že tiež to tak necítim...potom mi povedal, že bude rád, ak aj po tom, čo mi povedal sa sním ešte budem chcieť stretnúť....nevedeli sme sa ani pobozkať na rozlúčku, o pár dní sme sa videli a bolo to krásne stretnutie, vernosť sme si potvrdili a to nezaľúbenie sa na prvý pohľad som vyriešila tak, že asi nás ani nenapadlo, že by sme sa mohli takto stretávať, keďže vekový rozdiel, aj keď sme po tom túžili už hneď... pri nežnostiach mi opäť hneď v ten deň povedal "láska"
Pozri, je pekne, ked ti povie, ze si krasna, krajsou este nemal a pod. To mu urcite ver. Ale krasa na vztah, zial, nestaci. Ked si ludia k sebe vyberaju partnerov len na zaklade vyzoru a nie na zaklade kompatibility, tie vztahy su casom zle, ludia zistia, ze nemaju nic spolocne, vznikaju toxicke vztahy. Ja som sa tiez za zivot napocuvala, aka som dokonala, nadherna a pod.sracky, ale aj tak to na vztah nestacilo. Potom prisiel moj manzel a tam bola od zaciatku velka chemia, ale hlavne sme sa velmi emocne prepojili a vtedy pocitis tu pravu lasku. To, ze je pekny a sikovny, je malo. Ono, vzdy pride niekto krajsi sikovnejsi. Preto su aj vo vztahu nevery, lebo su zalozene len na povrchnych veciach a zrazu sa druha strana rozhodne, vsak henta ma lepsi zadok, krajsie zuby, ovlada viac jazykov... Nepozeraj len na ten vyzor. Skor sa zameraj na to, ci ste vobec kompatibilni
Čo znamená že fungujete ako vo vzťahu? Žijete spolu? Ak nie, tak buď máte alebo nemáte vzťah. Neexistuje niečo také že nie sme vo vzťahu alebo fungujeme ako vo vzťahu. Samozrejme, ak cítiš, že chceš viac, hovor s ním o tom na rovinu. Bude mať záujem alebo nebude. Ale chlap ak má záujem, tak to povie. Ak má záujem o ženu ako reálnu partnerku, tak to rád posunie ďalej. Nebude fungovať s rizikom, že mu žena odíde. Takže otázka je, či si pripravená to ukončiť, ak povie nie. Neviem koľko máš rokov, ale aby si nezistila neskoro, že zo vzťahu nič a ty si roky premárnila ako sexuálna partnerka.