Výber partnera

7. aug 2023

Asi to vyznie hlúpo, alebo ako sa často píše v diskusiách, vyberám otca pre svoje dieťa. Mám už vyšší vek a deti ešte nemám. Mám hypotéku, snažím sa šetriť kde sa dá. Mám priateľa, ktorý je ju mne veľmi dobrý, je do mňa zaľúbený, tiež ho ľúbim, avšak nemá ani vlastné bývanie, a ani vzdelanie, ma len maturitu, neovlada jazyky, nie je hlúpy, ale čo sa týka práce, berie čo príde a samozrejme jeho výplata je tiež taká skromnejšia, častokrát pred výplatou už čaká na výplatu...a to teda nezivi mňa a ani dieťa, nemá rodinu, ale vážne mám obavu, že by to do budúcnosti nemuselo byť najruzovejsie, minimálne počas materskej by som chcela aby sa vedel finančne postarať. A tu to asi nevychádza. Neviem či sa ho mám na financie pýtať, ale on nemina ani na jedlo, lebo sa chodí každý deň stravovať k rodičom. Neviem či nejaké úspory má, ale ak by ich mal, prečo by pred výplatou sa tváril že nemá peniaze ani na nutné veci? V jeden mesiac mi povedal ako bol náročný mesiac a preto nemá, lebo zaplatil auto v servise a ďalšie nepredvídateľné výdavky ktoré mal, áno to znelo rozumne, nemám voči tomu výhrady, ale ja naozaj neviem či nemá žiadnu rezervu, na ktorú nesiaha, to v tom lepšom prípade, alebo minie každý mesiac vždy všetko? Nerada by som sa dostala do situácie, byť od neho závislá a trieť biedu s dieťaťom, preto sa fakt tohto bojím. Ja sa sama snažím byť nezávislá, pre seba mám dosť, ale na dieťa byť sama určite nechcem. Neviem či mám preto to s ním ukončiť, alebo si len nerobiť deti, on po deťoch túži. Ja som v tomto tak, že ak by som mala dobré zázemie, tak ich chcem aj ja, ale nie ak by sme rátali každé euro.

spadnutaslivka
7. aug 2023

Je správne porozprávať sa o plánoch do budúcnosti - ako to vidí on, ako ty, čo a ako (či už rodina, bývanie, peniaze a hospodárenie s nimi, a pod.). Ako inak chceš zistiť, či sú vôbec vaše plány zlučiteľné?

vanilkovazmrzka
7. aug 2023

Ked po detoch tuzi aj on, tak sa ho jednoducho opytaj, ako sa ich chysta zabezpecit? Ved to je normalna tema pre dvoch dospelych ludi planujucich rodinu.

autor
7. aug 2023

Tak on si predstavuje, že ja svoj byt prenajmem a pôjdem bývať k jeho rodičom, teda jeho rodičia vlastnia viac nehnuteľností, nebývali by s nami. Lenže ja sa toho bojím, aby som ho raz nemusela ešte z môjho bytu vyplatiť (po svadbe, rozvode 😅) keby náhodou sme si nerozumeli a skončím aj s dieťaťom s minimálnym výživným.

apolka77
7. aug 2023

A kde býva?
Mňa by veľmi trápilo že pred výplatou už nemá žiadne peniaze aj to že a chodi stravovať k rodičom.
Nevidím to veľmi ružovo.
Spýtaj sa ho ako si predstavuje budúcnosť.
Kľudne aj ako to má s peniazmi. ( Môže mať dlhy).
Tipujem že sa spolieha na tvoje bývanie ...intuícia ťa neklame nedaj sa oklamať sladkým rožkom.
To že má len maturitu resp. Že neovláda jazyky nevadí skôr to vadí že sa sám o seba nevie postarať. Tým pádom sa nebude vedieť postarať ani o teba ani o dieťa. Hľadaj vyspelejsieho muža.

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. aug 2023

@citron25 ale má aj viac súrodencov 😅

ovaaa
7. aug 2023

V žiadnom prípade pekne ty zostaň vo svojom. Podľa toho, čo píšeš by som ho nevolila ako partnera a otca svojich deti.Ten človek nepracuje na sebe, nemá ciele len šak nejak bude, ten sa veru o teba a rodinu nepostará..

autor
7. aug 2023

@apolka77 on obýva prave rodicovsky byt, ale oni bývajú v inom byte.

janinah
7. aug 2023

Stravovať k rodičom..a býva kde ? Možno raz peniaze mat bude.ale ty budeš za zenitom na dieťa kvôli veku.Mna by toto nezastavilo.Tam nie je chudoba a ak budeš so svokrovcami dobre vychádzať.tak tvoje dieťa nebude chudobné.To chce rozhovor aké sú plány v blízkej i vzdialenejšej budúcnosti.Ale asi nevie gazdovat s peniazmi.tak Radim osobitne účty aj v manželstve.

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. aug 2023

@citron25 tak pohoda ako pohoda, ak majú 3 byty a je ich 5 deti... 😅

autor
7. aug 2023

@janinah on tvrdí, že keď už rodičia varia, tak navaria jednu porciu navyše aj pre neho, tak radšej zbehne k nim.

janinah
7. aug 2023

Býva kde sa pýtam..
U teba a odtiaľ odbehuje k rodičom jesť?

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. aug 2023

@ovaaa no presne taký je, nejako bolo nejako bude 😔 on by sa chcel zabezpečiť, akurát že nevie robiť nič kde by ho dobre platili 😅

autor
7. aug 2023

@janinah u rodičov v byte, a k rodičom sa odbehne najesť. Čiže jeden rodičovský byt obýva sám.

zuzanka.zuzu
7. aug 2023

@citron25 na byt síce nárok nemá ale autorka má na byte hypotéku a on bude mať nárok na polovicu splátok zaplatených počas manželstva 😉

januska12323
7. aug 2023

Čiže býva v rodičovskom byte, zrejme neplatí ani nájom, jedlo si tiež "ukradne" od nich. Kam dáva peniaze? Aj keď nemá vzdelanie a zarobí málo mal by mať aspoň dosť rozumu na rozdelenie na celý mesiac. S takým rozhodne nemaj dieťa. Stať sa môže hocičo ostaneš na PN alebo nebodaj postihnuté dieťa a kto sa postará?

autor
7. aug 2023

@januska12323 no veď toto isté aj mne napadlo 😔 rodičom vraj platí nájomné, platí ešte benzín do auta 😅 ale mimo toho fakt neviem čo.

evkamotka
7. aug 2023

Ja som sa s vaznou znamostou velmi otvorene rozpravala o financiach-prijme, usporach, majetku, co na md a tak dalej. Ved to nie je len tak s niekym otehotnieť a ocitnut sa bez planu! Podotykam, ze som mala v tom case 25. Ty píšeš, ze mas vyšší vek takze ta povzdbudzujem k otvorenej diskusii s partnerom

autor
7. aug 2023

Ja neviem či sa ho to mám otvorene spýtať, je to trochu nepríjemné, ale ja si určite nemôžem dovoliť mat sama dieťa a keď pozerám na neho, tak zrejme ani on.

autor
7. aug 2023

@evkamotka pravdu máš, skúsim túto tému načrtnúť, aj keď mi je to fakt trápne, keďže nenarokujem si na jeho peniaze, ale tak on vypytuje dieťa a mne sa to zdá vysoko riskantné s ním.

alickapusinka
7. aug 2023

Bože už len pri vete nemá žiadne vzdelanie len maturitu. Takže aby sme si ujasnili nemať žiadne vzdelanie je mať základnú školu. Ak ma maturitu tak má školu. AK máš vysoké požiadavky mala si si nájsť jedináčika, z bohatej rodiny ktorý by mal všetko dom krásny vílu z bazénom, 3 vysoké školy lebo ak by mal 2 vysoké školy to by bolo málo. A tie narážky. Nechaj toho pracovitého chlapa z maturitou inej normálnej žene ktorá ho bude mať rada a TY si nájdi VS vzdelaného jedináčika. A TY máš čo vlastne ten tvoj nemá žiadnu školu, žiadne peniaze žiadne bývanie TY máš teda čo. Ak máš VS školu plno peňazí svoje bývanie tak takého si si mala nájsť a nie že má veľa súrodencov nič nemá.

vler
7. aug 2023

Ked jemu nie je neprijemne ako vravis otvorene vypytovat dieta, tak nech Tebe nie je neprijemne sa spytat ako zabezpeci dieta a Teba pocas obdobia co s nim budes doma na MD/RD.
A este jedna vec: dieta chce; a planuje aj manzelstvo?

autor
7. aug 2023

@vler áno aj o manželstve hovorí

vler
7. aug 2023

Najprv by som dala ten rozhovor a podla jeho odpovedi uvazovala o spolocnom byvani. Randit je uplne ine ako s niekym byt 24/7.

petamich
7. aug 2023

och este, ze ten moj manzel to nevnimal rovnako, kedze mam LEN maturitu a nemam svoj byt ale teda aspon dobre zarabam, tak asi preto ma neposlal... 🙄 ale ine som chcela, evidentne nemate vyjasnene zakladne a pre mna dolezite veci, takze ak vravis, ze je na teba dobry, rozumiete si, vies si predstavit s nim zit a mat deti, tak skratka dodiskutujte otazku financii, ako si predstavuje financovanie v spolocnej domacnosti, ze mas skratka obavy, ci by jeho prijem stacil na dostojny zivot a pokrytie potrieb rodiny, ked pridu deti a ty budes v zasade bez prijmu

zobaka
7. aug 2023

ja ho nechcem nejak obhajovat, ale "nemat pred vyplatou" je bezna realita pri dnesnych platoch, ale ak nema hypoteku...je to na zvazenie

alickapusinka
7. aug 2023

Ak nebýva s tebou tak býva kde a tam čo neplatí. Samozrejme ak býva u rodičov tak snád zdravého chlapa dospelého nebudú živiť. Všade kde by išiel musí bývať a platiť..

simona92101
7. aug 2023

@alickapusinka ono ale je rozdiel "mat maturitu".kopec ludi ledva dokoncili strednu skolu,ucit sa im nechcelo,robit uz vobec nie,financna negramotnost je teraz casty pojem..proste su taki ludia,ktori sa zasiju v praci kde za malo penazi si valaju sunky a su tam spokojni,bez dalsej vidiny progresu do buducna ale im to tak vyhovuje a su spokojni.
To si myslim je aj tento pripad.zarobi malo,ale jemu to staci, lebo ved rodicia sa postaraju a tym padom si moze dovolit vsetko rozflakat a na konci mesiaca pozerat cez prsty.a to este neplati stravu, nema deti,ani hypo..
Potom su vsak aj ludia bez maturity,ktori sice hlavu na ucenie nemaju,ale maju sikovne ruky,a vedia sa obracat aj zarobit..