S manželom sme spolu už 3 roky , ale stále si nemyslíme že je pravý čas na dieťa. Antikoncepciu neberiem pretože som za život vyskúšala 4 rôzne druhy a každá mi úplne rozhadzala človeka, takže nám ostali len kondómy. Aktuálne ich používame asi 5 mesiacov a nič ale stále sa bojím že či to neprasklo a vždy mi to trvá tak 2 týždne počas ktorých sa strachujem ze sa niečo mohlo stať. Ako to mate vy ? Veríte kondómom alebo sa spoliehate na niečo ine
Verím v ich spoľahlivosť
Spolieham sa na svoje telo, takze pouzivam kondom alebo nic.
Odporucam ti poriadne si nastudovat ako funguje zenske telo. Ked budes vediet, kedy je ten jeden den, v ktory mozes otehotniet, nebudes mat z kondomov ziaden stres.
Cely život sme používali s mužom kondomy, mame dve deti, ktoré sme chceli. Za celých vyše 30 rokov čo som s mužom sa stalo 2 x keď sa mu zdalo, že mohlo uniknúť niečo, zobrala som si Plan B tabletku pre istotu a bolo.
Spolieham sa
@anolucia áno, za dvadsať rokov používania ani raz nesklamali. Žiadne skĺznutie, prasknutie, nič.
A garantujem ti, nepoužívame ich len raz za rok.
Deti sme mali vtedy, keď sme chceli a nechránili sa.
Aj keď tretie je prekvapko, kondómy sme akurát doma nemali a ja mužovi hovorím, neboj, môžeš ísť naplno, nemám plodné dni 🤣
No odkedy nám jeden praskol tak som sa prestala spoliehať, našťastie to bolo mimo plodných dní. Ale aj tak som už mala strach a ten sex som si so strachom ani nevedela užiť. Ale stalo sa to len raz z x razov.
Ved ich kombinuj este s inou formou antikoncepcie.
@anolucia verím max.kondomom. s manželom už 22 rokov a nikdy sa nič nestalo.ak ho viete správne používať,nemá sa co stat.
@anolucia pouzivame ich 9 rokov s pauzou na dve planovane deti. Nehoda bola jedna, tam sa jednalo o zlu sarzu, bola zjavne prepichnuta v baleni. Riesili sme to priamo s durexom, nakolko sa musela cela sarza preverit. Dalsie sarze uz ziadne poskodene neboli. Cize okrem tohto sa nikdy nic nestalo. Deti su planovane. Za nas to bola jedina schodna metoda. Teraz po druhom si uz dam asi sterilizaciu skrz vek.
@anolucia Nie, nepoužívala by som to. Jediné spoľahlivé metódy pre mňa sú HAK - tabletky a sterilizácia.
Ano, 23 rokov, ale tak hadam vidis ci nepraskol
My sme tá výnimka, praskol a máme dieťa 👀
Nie, uz neverim...nikdy som neverila, ze budem patrit k tym, co budu mat taku skusenost, ale hold... aj napriek pouzitiu kondomu (a nie sme si vedomí, ze by praskol, to by sme si vsimli, vzdy kontrolujeme...akoze, urcite musel byt nejako poskodeny, ale urcite nebol prasknutý) som ostala tehotná...
Kondomy pouzivame s manzelom desatrocia, bez nehody, otehotnela som iba pri nechranenom styku a hned.
@zuzkacik4 Len tak pre zaujimavost, podla statistik spermie obsahujuce XX chromozom ziju dlhsie, takze najpravdepodobnejsie ak otehotnies pri pouzivani kondomu, by to malo byt dievca...len tak ma zaujimalo, ci to sedi
@anolucia v živote som s partnerkou kondóm nepoužil. Keď prišla dohoda že budeme mať dieťa robili sme všetko tak ako sa dieťa vyrába. Keď sme to dieťa nechceli , robili sme to presne tak ako by sa to malo robiť aby sme dieťa nemali. Plne chápem použitie kondómu pri nejakej náhodnej známosti. V partnerstve , manželstve to stráca svoju intimitu. Netušim čo by sa malo stať aj keby sa kondóm roztrhol pán predsa vie kedy má " vytiahnúť ". O kvapkách štastia som síce počul ale nik z mojho okolia v partnerstve čepičku nepoužíva s nik nemá dieťa neplánovane. Jednoducho presne vieme čo a kedy robiť. Nehovorim že je to nemožné , ale s kondómom a v správom čase urobiť správnu vec je šanca otehotnieť 0%.
@bystrozraky sedi👍😂😂
@bobaas už som len čakala, kto príde zas s totuo klišé zazračnou formulkou😝 nesklamal MK
@sorciera24 ale to neni klise, je nas viac, kyo kondom neznasa. Mne to vadi aj fyzicky, brrr. A to som zena.
@nevenka a rovnako su ludia, ktorym vobec neprekaza a nenarusi potesenie zo sexu a tym potom pride prirovnanie typu "lizat med cez sklo" ako otrepane klise. Moznosti uspesne sa chranit naozaj nie je tolko, dolezite je najst nieco, co bude ako tak vyhovovat obom.
@nevenka tak to ti teda vôbec nezávidím....neviem,čo by mi museli urobiť,aby mi bolo z toho pri sexe fyzicky zle....fakt, v každom prípade, ten výrok s tým skolm a ešte s tým alobalom ci co....je klišé, či vy bežné opisujete skla? Stačí napísať, že nevyhovuje....ale prečo hneď o absurdnostiach...?
@sorciera24 prezradim ti jedno tajomstvo. Kondóm vo vačšine prípadov neznášajú ženy. Niekto možno necíti rozdiel , to je v poriadku , niekto možno má rád pocit latexu ako mu behá hore dole , znova je to v poriadku , niekto možno miluje vônu jahôd ako niektoré voňajú , ale vačšina žien čo poznám , ho nemusí. Takže sa nečudovať , ak ho niekto fakt neznáša.
@damian85 zaujimave. Tak toto som za mojich 54 rokov este nepocula, vazne. Nie je to skor naopak?
@anolucia asi vies ze aj pri perfektnom pouzivani kondomy nie su 100% efektivne. Na Tvojom mieste by som ich kombinovala este s inou formou ochrany.