Zdravím. Našla som si nového priateľa ktorý je však odo mňa starší .( Ja 18 on 27) Okolie na to reaguje rôzne. Že je to už prehnané že to není normálne . My si však rozumieme . A ja si s ním rozumiem oveľa viac než z chalanmi v mojom veku alebo o 1-2 roky starších. Myslíte si že je to divné ? :/ vôbec neviem ako sa vysporiadať s takýmito komentármi. Väčšinou sa snažím ignorovať. Ale to bohužiaľ nepomáha.
vekovy rozdiel vo vztahu podla mna nie je podstatny. mozno sa to okoliu tak javi preto, ze si este mladucka. ak je vam spolu dobre, tak sa kasli na okolie, je to predsa vas vztah a nie ich.
Je to síce trošku menší rozdiel, ale ja keď som mala 17 dala som sa dokopy s 23 ročným. Z okolia, hlavne z jeho bolo, že čo takú mladú a hento a tamto, že som ešte decko. U môjho okolia to bolo ôk, moji rodičia majú medzi sebou 9 rokov, tak mali pre rozdiel pochopenie. Preskákali sme si všeličím, nebolo to jednoduché, ale to môžeš mať také negatívne postoje od okolia aj keby ste rovnako starý. Ľuďom nevyhovieš. Dôležité je, čo cítite vy dvaja a ako to medzi vami funguje. Iba čas ukáže, ako sa to u vás vyvinie. Čiže snaž sa kašľať na okolie, nech sa v prvom rade pozrú na svoje životy, keď chcú dávať rady iným. U nás to napriek,,neprajnikom" dopadlo super. Mám 25 rokov, som manželka úžasného chlapa a mám s ním 2 krásne deti. Držím palce nech si šťastná. PS: Nenechaj si postúpať šťastie. 😇
Mne to nepríde ako veľký vekový rozdiel, sama mám 9 ročný rozdiel medzi manželom, aktuálne ja mám 21 a on 30 🙂 mame už aj babatko a všetko super a nikto nám nehovorí nič na to. Keď sme začínali spolu mali sme menej, asi ako vy. A nikdy som neriešila a nevnímala od okolia že je to niečo zlé, sú aj väčšie vekové rozdiely 🙂 hlavne že ste spolu šťastní a rozumiete si
Ja mam zlu skusenost s takym vekovym rozdielom ale bola to (hlavne) aj moja hlupost. Mala som 16 on 24. A bola som velmi velmi naivna ze proste je do mna naozaj zamilovany ale postupom casu som zistila ze o vztahoch vseobecne som este nic nevedela. Cize podla mna tie reakcie su hlavne preto ze si este mladucka a ze ci to s tebou mysli vobec vazne. Ale ty s nim travis cas a poznas ho lepsie ako okolie. Uvidis ako sa to vyvinie 🙂
ja mam muza o 8 rokov starsieho a chodit sme spolu zacali v mojej 17tke. tiez boli hlupe reci 🙂tento rok mame 15vyrocie svadby, 19. celkovo… nevsimaj si reci, bud to vydrzi alebo nie ;)
nie je ignorovat ako ignorovat.. ty pises, ze sa s komentarmi ludi nevies vysporiadat a tak sa ich snazis ignorovat.. lenze prave to je z teba citit, ze s tym nie si vysporiadana, ze vlastne ani nevies, co mas povedat, ze mozno aj trochu pochybujes, ci nahodou nemaju pravdu.. a preto, ak pride taky komentar, tak sa ta dotkne a uz o tom zacnes rozmyslat a riesit to.. az si to v sebe naozaj vysporiadas - ze ty nemas problem s vekovym rozdielom medzi tebou a partnerom a si s tym ok a nebudes pochybovat, potom bude ignoracia blbych komentarov uplne ine kafe - pretoze ich budes ignorovat skutocne.. ze to pustis jednym uchom dnu, druhym von a nebudes sa tym vobec dalej v hlave zaoberat..
takze si to v sebe vysporiadaj, prestan pochybovat a budes mat pokoj 🙂 .. a nejde o to, ze by si si musela byt stopercentne ista, ze vas vzah je to prave, vydrzi naveky a nebudu ziadne problemy.. len prijmi, ze teraz to tak chces a v buducnosti uvidis, podla toho, ako sa to bude vyvijat.. nemusis sa predsa rozist s niekym, len preto, ze by to mohlo nahodou nevyjst.. tak sa to predsa v zivote nerobi - radsej nic nepodniknut, s cim by mohli byt teoreticky problemy a ist vzdy iba na stopercentnu istotu 🙂
Vzdy zalezi....v prvom rade je to o prioritach. Ja sama som mala v 20tich rokoch vztah s 28 rocnym a trval len dva roky. Za tie dva roky ma velakrat lamal na to,aby sme mali dieťa. Chvalabohu, ze som nepristupila. Pretoze v tom case som bola mentálne uplne niekde inde, ako som teraz a kebyze vtedy na tu rodinu pristupim, by som mala teraz uplne iny zivot, ako mam teraz ;) ja som si založila rodinu az v 35tke a nelutujem, pretoze som za ten cas tak vysoela mentalne, ze mam teraz po svojom boku skveleho chlapa. Ten prvý uz teraz ma svoju rodinu a dve deti, ale s jeho zivotnym stylom, by som ja stastna urcite nebola. Ja netvrdim, ze kazda zena v 18tich je este dieta. Ale kazdy jeden clovek je iny v 18tich, iny v 25 a dokonca aj v 30tke. Ja ti poradim len jedno a to, ze sa riad srdcom, ale aj s rozumom. Lebo starsi muzi vedia pekne tlacit na pilu a hlavne ti, co uz chcu rodinu. A dieta je obrovska zodpovednost. Len aby si potom neskoncila s dvoma detmi v 23ke a potom uz nebude cesty spat. Pokial si extremne rodinne zalozena, tak v poriadku, ale pokial chces spoznavat svet, budovat si aj svoj zivot, tak si to treba s partnerom vydiskutovat hned na zaciatku. Aby si ty jeho zbytocne nebrzdila par rokov a zas on teba ;)
Vôbec to nieje veľký vekový rozdiel.Ja mám 30 a muž 39.Takže v pohode.A mala som 15 keď sme sa dali dokopy.
Jasne, ze to nie je vela, poznam par, ktori maju medzi sebou rozdiel 16 rokov, tak co asi hovorili v mladosti im? 🙉 No neviem si to ani len predstavit. A pritom kedysi sa na to pozeralo este konzervativnejsie ako teraz. Nie je to vela, neries okolie, hlavne, ze ty si stastna!
Toto je este v norme a na veku aj tak nezalezi, rozchadzaju sa aj s nizsim vekovym rozdielom aj s vyssim, tak isto zostavaju spolu aj v podobnom veku aj vo vyssom vekovom rozdiely.
@romi0310 tohto sa nebojím , obaja máme taký istý názor že rodinu nechceme a neplánujeme 🙂
Tak v tom pripade v tom nevidim ziaden problem 😊 ja mam s muzom 6 rocny rozdiel. On je teda starsi a ja sama som vzdy inklinovala k starsim :D ti starsi vedia velakrat vziat veci do vlastnych ruk a ja sa rada necham viest, nie naopak :D takze uzivajte a neries ludi 🙂 oni vzdy budu mat nejake výhrady
To znamena ze nechcete deti alebo manzelstvo? V kazdom pripade si prilis mlada na to aby sa nestalo ze po rokoch zmenis nazor...aj deti mozes mat este za 20 rokov
Ak vám to nevadí teraz neskôr by vôbec nemalo. Aktuálne ten rozdiel je výrazný, ty asi ešte stále na skole a on už v pracovnom prostredí. Ja by som sa skôr bal teraz lebo takýto výrazný rozdiel znamená výrazne odlišný život, povinnosti, ciele, očakávania, témy rozhovorov.
To je v pohode ja mám 22rokov manzel 30rokov rozdiel 8rokov a už máme 3rocnu dcérku naše šťastie a lásku.
A medzi mojimi rodičmi je rozdiel. 12 rokov .
Ja tam problém nevidím
Ono ani nejde o vekový rozdiel ale o tom či ste rovnako nadstavený ,vieš on už bude možno hľadať doma po práci pokoj kľud možno aj rodinu a ty v 18 ešte zrejme študuješ možno aj VŠ budeš a s tým je spojena zábava mladosť sak poznáme 🙂 takze tie vekové rozdiel v takomto celu sú viditeľnejšie ako keby si ty mala 30 a on 50 ale al si rozumiete aj po tejto stránke neni žiarlivý a toleruje že si mladšia nevyburenejsia môže to byt pekny vzťah 🙂
Kolegyna ma 44r. Jej muz tisz o 9 rokov viac a prave minule vravela, ze je to uz proste citit ten rozdiel medzi nimi. Rozumeju si, vsetko super ale ten rozdiel 9 rokov tam skratka v tkm vztahu citit.
Takto, velmi zalezi ake mate pohlady na zivot.
Lebo mas 18, mozes chciet ist na VS, pobehat svet, najst si pracu... proste trosku pozit... a tvoj partner je vo veku, ked chce zalozit rodinu o rok-dva. A tu moze nastat problem.
Ale ak chcete spolu chodit, spoznavat sa, zistit ci mate "spolocnu rec", tak preco nie?
A jasne, ze ti tu napisu zeny, ze im to vyslo... ale pozri aj diskusie, kde sa raz rano zobudi nestastna zena 28 rocna s dvoma detmi, ktora musela nechat skolu lebo otehotnela (a tak to proste bolo lepsie), bez pracovnej historie a s 0€ k svojmu menu, kde muz (skoro 40) uz by len odpocival a pil pivo pred telkou.... ona sice nelutuje, ze mala deti, ale lutuje vela vela rozhodnuti. Lutuje, ze nikam nechodia, ze je len zena v domacnosti atd.
Ale vypalit to moze kadejako, kludne sa mozete o rok aj rozist 🤷♀️
Prečo ťa zaujíma okolie kašli na nich je to váš život a na veku vôbec nezáleží medzi mnou a mojim mužom je vekový rozdiel 29 rokov a sme spolu zobratý už 20 rokov
Začala som chodiť s mojím mužom, keď som mala 19 a on 29.. tieto pohľady, reakcie a reči o vekovom rozdiely sú a vždy aj budú.. najhoršie, keď je to zo strany rodiny..ide o to, ako si nastavená, kao je nastavený váš vzťah.. ja som bola vždy taká, že ja som žiaden čas na vybúrenie nepotrebovala, takže v 19 mať o 10 rokov staršieho mi nevadilo a ani zatiaľ nevadí, nakoľko máme spoločné záujmy a všetko naokolo. Nepotrebovala som ani nepotrebujem chodiť na párty, či chlastať do rána ani vymýšľať hlúposti.. možno o pár rokov bude medzi nami viac cítiť tento rozdiel, čo sa bude týkať zdravia a kondície ale zatiaľ to tak nie je (26-36)..
Medzi mnou a mojim muzom je necelych 10 rokov. Nemenila by som. Pre mna ideal. Sestra ma zas o 10 rokov mladsieho 🤷♀️
poviem ti tolko, teraz to pre teba problem nie je. O 10rokov moze, o 20rokov tiez a o 30bude. Postupne sa to ukazovalo, teraz mojmu ide na 50tku a je to ufrflany dementor, ze sa musim ovladat aby som mu neslahla po hlave panvicou😂, kym ja by som robila 40tnicka este uplne ine veci...
Proste je to rozdiel. ja teraz v 40tlke by som isla do maaaax. 4r rozdielu, starsieho chlapa by som uz nechcela. Tiez mi to v 20tke nevadilo a veeelmi mi to vyhovovalo. (a inak je tu o tom xy tem, najdes na to milion roznych nazorov za aj proti, ludia su rozni)
Co by som ti odporucila? Si mlada uzivaj si, uzivaj si vztahy a skolu a zivot primerane TVOJMU veku, nesnaz sa jemu vyrovnavat v tomto. A on sa prisposobi, ak to bude mat klapat bude, ak nie nebude. Mas casu este dost na "zivotneho partnera", cize mozes skusat. Brat sa o rok nejdete...
V takom veku sme sa dali dokopy s mojím mužom,tiež je 9 rokov medzi nami, dnes mám už 32, ako 22 ročná som otehotnela a mám pocit akoby mi ušla mladosť niekedy,moje rovesníčky majú deti až teraz..hneď po škole šup do práce, spoločne bývanie, no nie ešte naše, na to starostlivosť o dcéru, všetko zbehlo no nič neľutujem no ten starší partner môže ináč už pozerať na život... Pár krát mi aj ten môj vytkol že som ešte mladá žaba 🤣no kebyže nemáme spolu dcéru neviem sama či by sme dnes boli spolu .. proste stala som sa mamou a s tým som asi aj dospela a začala som si vážiť rodinu ktorú mám aj manžela hlavne nevymenila by som ho za mladšieho 🤣🤣ani za nikoho.
Nerobila by som si ťažkú hlavu z iných názorov 🙂 uvidíš sama ....
Pred 10 rokmi som mala 18 a môj frajer 27 , vzťah po 10 rokoch máme ešte krajší ako na začiatku ;)
ved 9 rokov je pohode, mam v okolí veľa kamarátiek čo majú dokonca aj vyšší vekový rozdiel..ale chápem...je iné keď je to vo vyššom veku ako keď si nájde 18ročná staršieho..okolie si zvykne..ide tu o vás dvoch a nie o tom kto čo hovorí a si myslí...ak sa ľúbite,rešpektujete neni o čom